Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ για ανατροππή: «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
«Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας»
Παρασκευή 07/04/2017 - 20:17 - Ενημέρωση: Παρασκευή 07/04/2017 - 20:37
Ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Με το σύνθημα «Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας» Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς έδωσαν την απάντησή τους στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης - κουαρτέτου και στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να απαντήσει με οργάνωση και αγώνα στην προσπάθεια που γίνεται να αποδεχθούν οι εργαζόμενοι νέες θυσίες και να ζούμε με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να μεγαλώνουν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων. Να δυναμώσει την πάλη της και την προετοιμασία απάντησης με απεργία όποτε η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα.
Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Συνθήματα όπως «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας»,  «Εργάτη δείξε τη δύναμή σου, αγωνίσου τώρα για τη ζωή σου», «Κλείστε τη βάση, φέρτε τα πλοία. Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ' όλη την διάρκεια της πορεία από την Ομόνοια ως τη Βουλή. 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
(VIDEO)
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε:  
«Η ελπίδα για το λαό δε βρίσκεται στα παζάρια της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, ούτε στις πολιτικές διεργασίες των άλλων κομμάτων του κατεστημένου. Η ελπίδα, η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην ταξική πάλη, στη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών του και βεβαίως βρίσκεται στην κατεύθυνση ριζικής αλλαγής, ριζικών ανατροπών, στην οικονομία και την κοινωνία.
Η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τα σημερινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, 62 τον αριθμό, και οι πορείες που γίνονται, είναι μια πρώτη απάντηση σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της ΕΕ».

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην Ομόνοια έκανε ο Αλέκος Περράκης μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορικής ν. Αττικής. Ο Αλ. Περράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους και να απαντήσουν «με γενική απεργία, με πανεργατικό ξεσηκωμό, όποτε η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα. Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός παντού». Παράλληλα κατήγγειλε την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον συριακό λαό. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στη κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.  
Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα απηύθυναν μεταξύ άλλων η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και καταγγελία του ΠΑΜΕ για την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας από την κυβέρνηση του Ερντογάν. Να μην επιτρέψουμε την απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Έχουμε κάθε συμφέρον να υπερασπίσουμε τους αγωνιστές της Τουρκίας που παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στους ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενάντια στο σωβινισμό, τον εθνικισμό που καλλιεργείται και στη γειτονική χώρα. Τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την επίθεση της κυβέρνησης Ερντογάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.