Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Μέγας Πολιτικός Καζαμίας 2015 πλην 1 – Μετά Μικρού Ονειροκρίτη


Ο κόσμος έχει αλλάξει.
Το νιώθω στο νερό, το νιώθω στη γη, το μυρίζω στον αέρα.
Πολλά, που ήταν κάποτε, χάθηκαν.
ΤΟΛΚΙΝ
__________________________________________________

ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ

Ο Καζαμίας μας έμεινε ημιτελής, όπως θα το αντιληφθείτε, άλλωστε.
Όχι από αδυναμία, πάντως, αφού:
Και μάλιστα όλα αυτά σε χρόνο ανύποπτο, πλην ύποπτο, κι εκεί που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε ονειρευτεί, ούτε και ο Λεφάκης. Τα άστρα, βλέπετε, εκτός του ότι παίζουν περίεργα παιγνίδια (όπως λέμε και πιο κάτω) κάνουν και διαδρομές ελλειπτικές.
  
Ο λόγος του μισού εγχειρήματος, λοιπόν, οφείλεται στο ότι έστω κι αν ακουστεί οξύμωρο το μπάχαλο που θα ελάμβανε χώρα στη Χώρα ήταν εντελώς προβλέψιμο, και βαθιά η πεποίθησή μας για την ελπιδοφόρα κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάποια σημάδια, όμως, όσο και οι πιέσεις που δεχόταν από το υπερπέραν η αστρολογική Μποτίλια (κινδυνεύοντας να γίνει χίλια κομμάτια), ως προς το απόλυτο ρεντίκολο που θα επακολουθούσε, ήταν αδύνατον να εμφιαλωθούν, στην (κοινή) λογική μας (ουδείς τέλειος).

Και στο φινάλε, αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, ακόμη και οι προβλέψεις έχουν τα όριά τους...

Μποτίλια Στον Άνεμο, 30 /1/2015
Ένα χρόνο μετά τις προβλέψεις
__________________________________________________


Προβλέπει. Πριν από σας για σας!
Αναγκαία επισήμανση πριν την ανάγωση
Ο Μέγας Καζαμίας άρχισε να γράφεται τις τελευταίες μέρες του 2013. 

Λόγω, όμως, προσωπικού ωροσκόπου «ασύμβατου», διεκόπη αρχές Γενάρη, με ελαφρώς ακατάστατες (ούτως ειπείν) προβλέψεις, και με ημιτελή τον μήνα Ιούνιο, όπου οι εκλογές όπως δείχνουν οι οιωνοί  καθιστούσαν το εγχείρημα από πλευράς μείγματος που θα επινοήσει η αστική τάξηδυσβάσταχτο, ακόμα και για την κλάση μιας Παγιατάκη!

Οι προβλέψεις μας διεκόπησαν πάντως πριν την απόδραση Ξηρού (όποιος θέλει το πιστεύει), εξού και το γεγονός έχει τοποθετηθεί κατά μήνα Απρίλιο (και εκεί παραμένει). Μέχρι τότε, γνωστή ήταν μόνο η επιστολή του από τη φυλακή τον Οκτώβρη του 2013.

Η προσπάθεια είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί, αλλά πολλές φορές τα γεγονότα μάς χτυπάνε την πόρτα επίμονα και όταν ανοίξουμε παρουσιάζονται μπροστά μας αδυσώπητα, γνώριμα, σαν έτοιμα από καιρό, καλώντας μας να τα δούμε στην αληθινή τους διάσταση. 

Κάτω λοιπόν από αντίξοες συνθήκες, και με ανάδρομο Ερμή, ξανακοιτάζοντας τις παλιές γραφές, τα πράγματα δεν ήταν και εντελώς φύρδην μύγδην· ο Ιούνιος συμπληρώθηκε, και ο μισός Καζαμίας βρίσκεται εδώ με τις σημαντικότερες στιγμές του έτους, σε πείσμα κάθε κακόπιστου.

Από εκεί και πέρα οι προβλέψεις είναι πάντα απρόβλεπτες και τα άστρα παίζουν περίεργα παιγνίδια.

Τι θα συμβεί με την έξοδό μας στις Αγορές του Γαλαξία; Πώς θα κάψει ο ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο; Τι θα αντικαταστήσει τη Νέα Ε.Ε.; Το καινούργιο Νόμισμα από ποια μεριά θα πέσει;...

Και πλήθος ακόμα ερωτήματα, στα οποία καμιά μαγική σφαίρα δεν θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει.

Καλή Τύχη (στα χέρια μας πάντα).
21/1/2014


Κοιμόμαστε ήσυχα μόνο αν στον ξύπνιο μας ονειρευόμαστε

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Όπου φύονται οι αλκυονίδες, οι λαχανίδες, οι ακρίδες, οι μισές μερίδες, οι σαμαρίδες, και τα ξηρά καρπά.
*
ΠΟΤΑΜΙ αν δεις: Τύχη.
Ανθρώπινο αν είναι, στο ΠΑΜΕ να πας.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τον Υδροχόον


Μήνας ραγδαίων περικ(λ)οπών και λειψός (ο Φλεβάρης έχει τ’ όνομα), αφού ο μισθός και η σύνταξη φτάνουν μόνο για 15 μέρες.
Με Προεδρικό διάταγμα ο μήνας θα διαρκεί τις ισάριθμες μέρες. Πρωτοχρονιά θα γιορτάζεται την 1 Ιουλίου, ώστε να βγούμε γρηγορότερα στις αγορές. Τις υπόλοιπες 180 μέρες θα σφυρίζουμε αδιάφορα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης. Το χαλάζι των ανατιμήσεων πέφτει σαν τις σφαίρες.
Καλή χρονιά να ’χουμε!

Τα παλιά τα χρόνια, με την καταγγελία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τον Γενάρη τον λέγαμε μήνα της ΓΣΣΕ.
Τώρα μήνα την είδατε, μήνα την απαντήσατε.
Ωστόσο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε μεγάλη απεργία του Κλάδου, για να αποτραπεί η επικείμενη πώληση, με τον Φωτόπουλο αυτόφωτο πάντα στη σκιώδη διοίκηση, φωτίζουν λίγο τις μέρες μας και μας δείχνουν το δρόμο κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, μέσα στο σκότος του Εργασιακού Κατέργου.
Ο Τσίπρας ντυμένος εναερίτης (προπονούμενος ταυτόχρονα και για τις απόκριες) επανασυνδέει τα ρεύματα, αλλά κόβει εντελώς το Ρεύμα του Λαφαζάνη.
Στην καθαριότητα, οι εργάτες αφήνουν τις σκούπες, ο αδερφός της  Ντόρας σηκώνει τα μανίκια (τα είχε σηκώσει παλιότερα και η αδερφή του από την ίδια θέση) και ο ανεκδιήγητος Ψωμιάδης ετοιμάζει τη δική του ονομασία προέλευσης για  «να τη βγει» στον Μπουτάρη.
Ο Άκης (ένας είναι ο Άκης), δηλώνει τη μεταμέλειά του, κάνει αίτηση αποφυλάκισης και ζητάει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στα υποβρύχια. Η αίτηση απορρίπτεται.
Ξηρασία πλήττει τον τόπο, με τη 17 Νοέμβρη να βρίσκεται, όπως πριν 10 χρόνια, ξανά στο προσκήνιο.
Νέο διάγγελμα Ξηρού από τον Κορυδαλλό.
Μας μένουν 11 ακόμα δύσκολοι μήνες μέχρι το 2015 των οραμάτων της νέας Ελλάδας, χωρίς μνημόνια. Η χώρα θα σταθεί πλέον στα πόδια της, που πατάνε γερά επί λαϊκών στρωμάτων.
Το τιμόνι της ΕΕ (η οποία δεν επιβαίνει σε ΤΑΞΙ  λόγω απεργίας του κλάδου) κρατά τώρα, διά χειρός Samaras, η πρωτογενώς πλεονάζουσα Ελλάς, το τιμόνι της οποίας κρατά ο ίδιος!
Κι επειδή η φάρσα επαναλαμβάνεται ως Ιστορία, κάθε 10 χρόνια, κανείς δεν ξεχνά τον Simitis (τον πτωχό πλην τίμιο λογιστή του Τσουκάτου), ο οποίος το 2003 προετοίμασε το 2004 των οραμάτων του «πιο βαθιά, πιο αναβολικά, πιο βρόμικα».
Ξανά λοιπόν στη νέα φάρσα των αγορών του 2014 και στο στοίχημα του «πιο ψηλά (οι τιμές), πιο μακριά (η σύνταξη), πιο γρήγορα (στην ανεργία)».
Δύο τιμόνια σε μία μασχάλη! Μα τα νήματα τα κινούνε άλλοι. 

Γκλαμουροφιέστα στο Μέγαρο.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Όπου ανθούν οι χάνοι, η πλάνη, οι πολισμάνοι, οι χρυσαυγίτες στην ψειρού κι οι βουλευτές με κράνη, η σκέψη τύπου λαφαζάνι και οι μουτσούνες
*
ΧΕΛΩΝΑ αν δεις: Βιάζεσαι.
Καρέτα-Καρέτα αν είναι, κούτσα-κούτσα πορεύεσαι.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τον Ιχθύν


Και ο Ευρωστρατός της Σωτηρίας, με ύφος λαγού βασιλεύει στη ζούγκλα.

Τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί από τα μάτια μας ολοσχερώς.
Μήνας «φάτε μάτια ψάρια» εκπτώσεων ηθικών, κοινωνικών και πνευματικών, ουχί όμως και πολιτιστικών, αφού τα μάτια της Έλλης ξανανοίγουν στην τηλεόραση και παίρνουν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον Πέτρο του ΣΥΡΙΖΑ, και από την έδρα του, που είναι ακόμα στη έδρα της.
Στον ενικό ο Μέγκας Χατζηνικολάου φιλοξενεί την Διβάνη με τον Στουρνάρα, ενώ ο Πρετεντζέρης τον ανιψιό του Κύρκου.
Αλλά όλοι μαζί, μετά τα νεύρα μας, σπάνε και τα μηχανάκια της AGB (στην κυριολεξία, από το κακό τους).
Το καθοριστικής σημασίας γεγονός για τη μετατόπιση του κοινού είναι η διαδικτυακή συνέντευξη του Ποιητή των Ουρανών (ΣΚΑΪ) Μπογδάνου, με τον Λαφαζάνη, ο οποίος βγάζει εντελώς τη «ρόμπα» (που είναι) και αποκαλύπτει το (RanTan) Plan X, σχέδιο για έξοδο από τον πλανήτη.
Ο Αλαβάνος παραιτείται από τον εαυτό του.
Η μείζων αντιπολίτευση ψαρεύει ψηφοφόρους στα θολά νερά των γκάλοπ, η μνημονιακή κυβέρνηση μάς ψήνει το ψάρι στα χείλη, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. τηρούν σιγήν ιχθύος για το μείγμα διακυβέρνησης του ψαροκάικου «η Ελλάς» και το ψάρι βρομάει απ’ το κεφάλι.
Ο Χατζηνικολάου κάνει πρόταση συγχώνευσης με τον LEFT, ο οποίος έχει μεγάλο σουξέ με το πολύ δυνατό ρεπορτάζ Ο Κιμ Γιονκ-Ουν και τα σκυλιά λυμένα – Στα άδυτα των σκυλάδικων της Β. Κορέας.
Και μέσα σε αυτήν την νεκρά –πολιτι(στι)κή– θάλασσα το βάρος της ενημέρωσης πέφτει εξολοκλήρου στην κόκκινη μπλογκόσφαιρα.
Φήμες φέρουν τον Μπογιόπουλο να αναλαμβάνει τα πρωινά άρθρα της Μποτίλιας Στον Άνεμο, που θα κυκλοφορεί πλέον ριζικά ανανεωμένη, με 64 αναρτήσεις ημερησίως.
Στον τύπο τα πράγματα είναι ακόμα πιο μαύρα.
Η ΑΥΓΗ αργεί να ξημερώσει, μες στα κατάμαυρα σκοτάδια της, το ΠΡΙΝ γίνεται εντελώς παρελθόν, το ΕΘΝΟΣ ακολουθεί την πορεία του έθνους (στα δάνεια), το Συγκρότημα παίζει στις Γραμμές, για να βιοποριστεί, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Μπάμπη, του Πάσχου και των άλλων των παιδιών, μετά τον Μαζάουερ, προσφέρει τα άπαντα του Γκέμπελς, και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ξανακλείνει, αλλά ανοίγει πάλι, χωρίς καθόλου δημοσιογράφους, υπό την διεύθυνση του Χερουβείμ της Αριστεράς, ο οποίος αναδημοσιεύει τα παλιά άρθρα της εφημερίδας. Μόνο το ΘΕΜΑ συνεχίζει απτόητο, αφού, με την άνοδο των τιμών, το χαρτί τουαλέτας αχρείαστο να είναι.
Ογκώδεις συγκεντρώσεις διοργανώνονται από  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά την τελευταία στιγμή ματαιώνονται λόγω εκνευριστικού ψιλόβροχου.
Οι αγανακτισμένοι μετακομίζουν πλέον στην Πλατεία Ασωμάτων.
Το ψευδοκράτος του Ντενκτάς δέχεται το νέο σχέδιο Ανάν και το παρακράτος των Βρυξελών εξάγει αφειδώς λαχανάκια από ιχθυάλευρα.
Στη γειτονική Κωνσταντινούπολη τα (μεγάλα) ψάρια βγήκαν στη στεριά, και οι καρχαρίες τρώνε, εκτός της Πλατείας Ταξίμ, και την Ωραία του Πέραν.

Στο εσωτερικό οι Καντάδες τραγουδάνε ονόματα, αλλά οι μίζες παραμένουν ανώνυμες. 
Ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος εγκαθίσταται οριστικά στην Ελλάδα και προσπαθώντας να επαληθεύσει το θρύλο του αυτοκράτορα εξαγγέλλει την δημιουργία νέου κόμματος με την ονομασία ΙΧΘΥΣ. Γραμματέας αναλαμβάνει η Μισέλ.
Ο Ξηρός, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Πυρήνες και ετοιμάζουν εντυπωσιακή απόδραση.
Ο Δυο-τιμονια-σε-μια-μασχάλη, απλός θεατής, απλώς προεδρεύει.


ΜΑΡΤΙΟΣ
Όπου, και παρά τη συνεχιζόμενη ξηρασία, ευδοκιμούν οι πίνες, οι λουμπίνες, οι λιαπίνες και οι κηφήνες.
*
ΚΕΡΑΤΑ αν δεις: Ευτυχία.
Βερνικωμένα αν είναι, φυλάξου.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τον Κριόν


Πολιορκητικός κριός στη Συρία.

Οι Γάλλοι, με ούριο άνεμο στα πανιά τους βρίσκονται από πέρυσι στο Μπανγκί και η αστική τάξη της ΕΕ ετοιμάζεται να σφάξει κριάρια, επειδή τα άτιμα τα ζωντανά κοντεύουν να αφανίσουν όλον τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Η μικρά και περήφανη Ελλάς, συμμετέχει στο σφάξιμο ως ισότιμο μέλος.
Αρχίζει η δίκη της Σέχτας Μιχαλολιάκου.
Πριν 10 χρόνια τέτοια εποχή (επί Προεδρίας Τσουκάτου είπαμε) είχαμε τη δίκη της 17 Ν.
Οι συνειρμοί αβίαστοι.
Μίνι ανασχηματισμός. Την ευθύνη αναλαμβάνει ο Λιάπης. Στο Υπουργείο Εργασίας μετακομίζει και ο Άδωνις, λόγω ασύγκριτης εργατικότητας. Ο Βρούτσης θα έχει πλέον μόνο την ευθύνη του κτηρίου.
Στο συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΣΕ, ως εκπρόσωπος του νέου δόγματος «κοιτάμε μπροστά» (και δεν βλέπουμε πέρα απ’ τη μύτη μας).
Ο Τατσόπουλος ιδρύει δικό του κόμμα.

Τα γκάλοπ φέρουν Ψωμιάδη-Μπουτάρη σε απόσταση αναπνοής. Φήμες θέλουν τους δύο άντρες να διεκδικούν τη Νύφη του Θερμαϊκού σε μια μονομαχία άσπρου πάτου –αν και ο πάτος αυτής της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει εντελώς άλλο χρώμα.

Ο Ζορό θα ζοριστεί λίγο, αλλά φιλοδοξεί να βγάλει τον Μπουτάρη γκολ.
Ο Εικονικής Οικονομίας, μη έχοντας τι άλλο να πουλήσει, πουλάει την ψυχή του στο διάβολο, από πολιτικός γενίτσαρος γίνεται Τσάρος του Ρασπούτιν, και πιέζει τη GAZPROM που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «μικρή ΔΕΗ», η οποία θα προκύψει από το σπάσιμο της εταιρείας στα τρία, με στόχο να πωληθεί σε ιδιώτες.

Τα πετρέλαια του Αιγαίου δεν ανήκουν πλέον ούτε στα ψάρια τους, αφού η Energean Oil (αγνώστων λοιπών off shore), που βήκε τον ΠΡΙΝΟ από τον παππού της, τα πούλησε στην αγγλική ΒΡ αυτήν που έχει φύγει από την Ελλάδα.
Ο Δυο-τιμονια-σε-μια-μασχάλη παρακολουθεί στο Μέγαρο την όπερα του Διονύση Σαββόπουλου, «Ο Μάγκας και άλλες ιστορίες που βάλτωσαν στη βαλτική, αλλά τις έσωσε ο Βαρβάκης», σε λιμπρέτο Σώτης Τριανταφύλλου και σκηνοθεσία Λάνθιμου, ο οποίος στο μεταξύ ξαναχάνει το Όσκαρ, από ένα άλλο γαλαξιακό ατύχημα, με τον  Κλούνεϊ.
Ο Σαμαραγδής είναι απασχολημένος με την νέα του ταινία για τον Εθνάρχη.

Η 25η Μαρτίου γιορτάζεται χωρίς εκπλήξεις, αλλά είναι η τελευταία χρονιά, αφού από το 2015, με κυβέρνηση σοσιαλιστική πλέον (όπως θα δούμε στη συνέχεια) θα καταργηθεί πλήρως και θα γιορτάζεται με την 28 Οκτωβρίου, υπό άλλο, ανήσυχο πνεύμα.



ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Όπου σπανίζουν οι ανθρωπίνες και οι τσαχπίνες, και βρίθουν οι λουφέδες, οι τενεκέδες, οι σκιτζήδες και οι αεριτζήδες.
*
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ αν δεις: Μπλέξιμο.
Το ΠΑΜΕ μόνο να σου δώσει το μίτο μπορεί.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τον Ταύρον

Ο μαινόμενος Μινώταυρος του ιμπεριαλισμού ετοιμάζεται να μπει στην αρένα της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.
Βορειοκορεάτικος πύραυλος μεταφέρεται στις ανατολικές ακτές έτοιμος για δοκιμή με σκοπό να χτυπήσει το Empire State. Τον μεταφέρει o Κιμ αυτοπροσώπως. Χωρίς σκυλιά αυτή τη φορά.
Ένας νέος πόλεμος χτυπάει την πόρτα μας.
Στον πόλεμο της ενημέρωσης, ο κ. Χατζηνικολάου παίζει για τέταρτη φορά Στουρνάρα-Διβάνη, σε στάδιο με κοινό 20.000 πολιτών που θα θέσουν (όλοι) τις ερωτήσεις του, ο κ. Πρετεντζέρης συνεντευξιάζεται την κ. Βανδηνογιάννη, και η κ. Στάη τα μάτια της Έλλης.
Ο Τσίπρας καλεί σε ειδική ημερίδα τον Σόρος, ο οποίος βέβαια έρχεται με δικά του έξοδα, για να δώσει διάλεξη με θέμα: Η πολιτική της Κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Αγορές του ΓαλαξίαΤο πλανητικό σχέδιο διάσωσης της χώρας. Η παρουσίαση από τον Όλιβερ Στόουν (λόγω ειδικών γνώσεων επί του θέματος).
Προλογίζει ο Σλαβόι.
Το νέο σύνθημα του κόμματος: «Με Σταθάκη -Τσακαλώτο πιάνουμε τζακ ποτ στο Λότο».
Ο  Σόρος κάνει δωρεές κλιματιστικών στα σχολεία της Λάρισας για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα. Φημολογείται ότι ετοιμάζει και μαγκάλια νέου τύπου για τον χειμώνα.
Οι συνθήκες αρμέγματος των χωρών-μελών της Ε.Ε. (Ευ-ρωμαΐκής Ένωσης), βελτιώνονται.
Πάσχα των Ελλήνων. Τα αυγά, για ευνόητους λόγους, έμειναν άβαφα φέτος.
Αρχίζουν δύο νέα ρε-αλητο-παίγνιδα: Ο «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» στο Μέγκα και «JESUS STORY» στον Αντένα. Και τα δύο με ανέργους.
Στο πρώτο, όποιος αντέξει να ανεβεί έναν λόφο –με πλήρη σταυρική εξάρτυση– σταυρώνεται ζωντανά.
Στο δεύτερο, όποιος αντέξει 8 μήνες σε έναν στάβλο με ζωντανά, ανακηρύσσεται Μεσσίας και  οι Τηλεπιστοί τον προσκυνούν επί ένα ολόκληρον έτος.
Ο Αρχιεπίσκοπος  διαφωνεί, αλλά στο τέλος δίνει την ευλογία του. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι με την κρίση ταυτότητας του ποιμνίου νέοι πιστοί θα εισρεύσουν στους ναούς και χρήμα ζεστό στα παγκάρια του.
Ο Μητσοτάκης δράττεται της ευκαιρίας και ανακινεί το θέμα του Βασιλέως Σολομώντος.
O Δυο-τιμονια-σε-μια-μασχάλη ετοιμάζεται να ανακηρύξει το χρέος βιώσιμο. Αργότερα μαθεύτηκε ότι τον είχε επηρεάσει η (πολιτική) άνοιξη.
Εντυπωσιακή απόδραση Ξηρού.

Ο Χριστόδουλος μετά από μυστική συνάντησή του με τον πάλαι ποτέ πρώτον τη τάξει δραπετεύει υποβρυχίως.

Ο αγώνας επιτέλους δικαιώνεται.


ΜΑΪΟΣ
Όπου ευωδιάζουν οι μουρούνες και οι κουρούνες,
και βλασταίνουν οι παπαρούνες και οι Κομμούνες.
*
ΠΥΡΓΟ αν δεις μονό: Ψηλά θ’ ανεβείς.
Αν δίδυμος είναι, λαχείο παίξε.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τους Διδύμους

Μήνας Ε.Τ. (Εργατική Τάξη). Η Πρωτομαγιά γιορτάζεται στο Μέγαρο με τη δέουσα κυβερνητική γκλαμουρίλα. Στους δρόμους της Αθήνας ο Σαμαραγδής σκηνοθετεί τη μεγάλη απεργία του Σικάγου.
Οι Ευρωεκλογές στο μεταξύ έχουν μετατεθεί για τον επόμενο μήνα.

Ο Ξηρός, σε DVD, κάνει διάγγελμα για την Πρωτομαγιά.
Ο κ. Παναγόπουλος δηλώνει: «Το ΚΚΕ δεν μπορεί να μονοπωλεί τους αγώνες της Ε.Τ. (Επαναστατική Τάξη). Κατόπιν τούτου η 1η Μάη θα γιορταστεί από τη ΓΣΕΕ την 1η Ιούνη».
Η μόνη συγκέντρωση που πραγματοποιείται είναι αυτή  του ΚΚΕ στην Ομόνοια.

Η ΔΗΜΑΡ στου Ψειρή δεν βρήκε το δρόμο, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Βικτωρίας (η νίκη είναι δική μας και τη συγκεντρώνουμε όπου θέλουμε) δεν πήγε λόγω απεργίας του ΗΣΑΠ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά στην Πλατεία Αβησυνίας, όπου λόγω κρίσης δεν αγοράζει κανείς, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στου Μακρυγιάννη.
Η Ε.Τ. (Εξωγήινη Τάξη) πάει στον παράδεισο (άκλαφτη).
Το δίδυμο Samaras-Venizelos θα κατεβάσει κοινά ψηφοδέλτια στις Δημοτικές –μπορεί να γίνουν τον Ιούνιο (3 σε 1)–, με την επωνυμία Νέο Δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ.

Το σχήμα δείχνει να παγιώνεται ενόψει της μεγάλης αριστερής απειλής.

Ο υπόλοιπος μήνας τσουλάει με την προετοιμασία του Καμίνη για τη Δημαρχία, που μεταφέρεται –οριστικά πλέον– στον Ιούνιο.


ΙΟΥΝΙΟΣ
Όπου μας κατακλύζουν οι αγοραίες και οι κοτσανέες,
αλλά μαραίνονται οι ιδέες.
*
ΚΑΒΟΥΡΙΑ αν δεις: Χασούρα.
Καβουρομάνες αν είναι, στο ΧΑΑ να παίξεις.
*
Ο Ήλιος ευρίσκεται εις τον Καρκίνον

Η Πρωτομαγιά της ΓΣΕΕ γιορτάζεται ενωτικά στα Χαυτεία.
Ο Μίμης Ανδρουλάκης εκδίδει το νέο του βιβλίο «Γαλάζιος Κάβουρας» και η Ελλάδα σταθερά καρκινοβατεί.

Κι ενώ η Ρένα εκφράζει την αισιοδοξία της για το Κίνημα, η Κοινωνία βαδίζει σαν τον κάβουρα, εμείς σε αναμμένα κάρβουνα, και η πατρίς πάει τσάρκα με τον Σόρος στη Ραφήνα.
Η δίκη της Σέχτας Χ.Α. Η Ουρανία μετανοεί και καταφεύγει σε μοναστήρι. Της συμπαραστέκεται η Λουκά.
Απεργούν οι αστυνομικοί με 100% συμμετοχή. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ –αφύλαχτη πια– κηρύσσει Λοκ-άουτ.
Εκλογές στις 22 Ιούνη.
Το ΚΚΕ στο 10%.
Οι Ευρωεκλογές περνάνε απαρατήρητες.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Samaras. Κίνημα Αδεσμεύτων υπό τον Χριστόδουλο. Οι Χώρες του Νότου αποχωρούν από τη ζώνη του Yen.

Η Ε.Ε. μετατρέπεται σε Ε.Ε. (Ένωση Ευρωπαϊκή).
Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κουτσούμπα (οι αγάπες δεν κρύβονται), ο οποίος, προς έκπληξη των πάντων, αρνείται την τιμή που του γίνεται.  
Μετά τον βίαιο χωρισμό εκκλησίας-κράτους, αρχιεπίσκοπος διορίζεται ο Giorgakis. Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Kouvelis. Ο Samaras οργανώνει συλλαλητήριο για το όνομα της Εληνικής Γραβιέρας.

Προς μεγάλη (σας και όχι μας) έκπληξη, η ΧΑ ξανά στη Βουλή, παραμένει ένα νόμιμο κόμμα του συνταγματικού τόξου.

Ο Διαμαντόπουλος ξεκινάει  αντάρτικο στα γουναράδικα της Καστοριάς.
Η Ρένα στο Αμύνης, τσαντισμένη που της έφαγε ο Παναγιώτης το Εξωτερικών, απειλεί να κλείσει τη βάση της Σούδας, προκαλείται διπλωματικό επεισόδιο, απομακρύνεται από το υπουργείο και αναλαμβάνει το Ίδρυμα Ροκφέλερ. 

Ο Νταβανέλος, υφυπουργός παρά τω Λαφαζάνι, κηρύσσει την νέα Διεθνή των χωρών του Νότου.
Σταθάκης-Τσακαλώτος μετονομάζουν τη Χαλκιδική σε Χρυσιδική και οι μετοχές τους (πέστα τίτλοι ευγενείας) απογειώνονται κάθετα.
Οι Κασσάνδρες (του ΚΚΕ) μιλούσαν υπέροχα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς εκπλήξεις, δυστυχώς, έχει μείνει στον τόπο.
Ο Μηλιός, ρε! Τον ξεχάσαμε!

 

Συνεχίζεται...
(Eλπίζουμε να ολοκληρωθεί πριν την έξοδό μας στις αγορές και να μην πιαστούμε Λεφάκηδες).

 
Το μέλλον είναι δικό σου
Μην αφήσεις να το λεηλατήσουν οι τσαρλατάνοι

_________
Σημείωση:

Για το Β' εξάμηνο, προτάσεις-προβλέψεις ευπρόσδεκτες. 


2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.