Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η θεϊκή ΑΥΓΗ, τα τσογλάνια, η δημοσιομαφία και η τελεολογική(!!) δημοσιογραφία(!!!) του Καρτερού ‒ Αλλά αφού ο άνθρωπος δεν απευθύνεται ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην αριστερά, ρε Θανάση -το λέει κι η Σβίγκου- προς τι το μίσος;

Νέο θερμό επεισόδιο της «Αυγής» με τον Γ. Πανούση
Νέο επεισόδιο Αυγής κατά Γ. Πανούση. Υπαινιγμοί της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του υπουργού με τον ΔΟΛ.
του Νίκου Τσίτσα
04 Απρ. 15 (14:36) | upd: 04 Απρ. 15 (14:34)
Σκληρή επίθεση κατά του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε σήμερα η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», προκαλώντας νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση του κόμματος με τον Γ. Πανούση, μετά την δημοσίευση άρθρου του στην εφημερίδα ΝΕΑ για τη δυναμική αντιμετώπιση των καταλήψεων κτιρίων από τους αντιεξουσιαστές.
Σε σχόλιο της Αυγής που απηχεί την άποψη της εφημερίδας, ο κ. Πανούσης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, υπονοείται ότι ο υπουργός επέλεξε τα ΝΕΑ, για να δημοσιεύσει το επίμαχο άρθρο, προκειμένου να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση από τη «διαπλοκή», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από την σύγκρουση κυβέρνησης και ΔΟΛ για την υπόθεση που αφορά τον αν. υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλο, αλλά και την απαίτηση της κυβέρνησης για εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπει την καταβολή αντισταθμιστικών οφειλών από τα τηλεοπτικά κανάλια για την τελευταία πενταετία.
Χαρακτηριστικά το σχόλιο με τίτλο: «Ψυχάρης- κυβέρνηση 1-0» και αναφέρει:
«Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει (λέμε τώρα) με τα λεγόμενα του κ. Πανούση στο σπαραξικάρδιο άρθρο του στην άλλοτε ναυαρχίδα του ΔΟΛ. Θα διαφωνήσει, όμως, αυτός ο κάποιος ότι η “χωροθέτηση” του άρθρου στην πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ αποτελεί το μήνυμα της μιντιοκρατίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Προσωπικά θα έβαζα στο άρθρο έναν τίτλο: Ψυχάρης- κυβέρνηση 1-0. Αλλά μετεγγραφές από τη ΔΗΜοκρατική Αριστερά θέλαμε. Και μάλιστα αυτούς που μαχαίρωσαν τον Κουβέλη πισώπλατα. Ας εμπεδώσουμε τώρα τι εστί "αριστερά". Με τις υγείες μας».
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ μετά το δημοσίευμα του Βήματος για τον Γ. Κατρούγκαλο, όσον αφορά την προμήθεια που ζητούσε ως δικηγόρος, προκειμένου να εκπροσωπήσει νομικά δημοσίους υπαλλήλους για οικονομικές διαφορές με το κράτος.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή στις 3 Απριλίου με τίτλο «θα μας κάτσετε ρε τσογλάνια;» που αναφέρει:
«Λέει ο Τσίπρας ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις και θα βάλει χέρι στη διαπλοκή και στις βαρονίες; Νά σου πετιέται το σουρομάδημα του Κατρούγκαλου. Λέει ο Βαρουφάκης ότι θα ρίξει φως στα θαλασσοδάνεια των μεγάλων ΜΜΕ από τις τράπεζες, δηλαδή από μας; Να σου πετιέται η διάλυση της κυβέρνησης και της χώρας, μεταξύ Ρουβίκωνα και Κλήδονα. Το μήνυμα είναι σαφές και σταυρικό: Θα μας κάτσετε, ρε τσογλάνια; Ή θα σας αλαλιάσουμε στην τελεολογική δημοσιογραφία; Ή μήπως στη δημοσιομαφία;».
Το περιεχόμενο αλλά και το μέσο που δημοσίευσε ο Γ. Πανούσης το άρθρο του, αποτέλεσε κόκκινο πανί για τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες το σχόλιο είναι ενδεικτικό των απόψεων που επικρατούν στο κόμμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ακόμα και η αναφορά για τον Φ. Κουβέλη και τις σχέσεις του Γ. Πανούση με τη ΔΗΜΑΡ είναι ενδεικτικές της άποψης των κομματικών στελεχών για τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πανούσης ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε ζητήσει την αναστολή λειτουργίας του κόμματος, προκειμένου να στηριχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον Φ. Κουβέλη, επιρρίπτοντάς του τις ευθύνες για την εκλογική κατάρρευση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρης και υπουργοί της κυβέρνησης παρείχαν πολιτική κάλυψη στον Γ. Πανούση, ο γραμματέας του κόμματος Τ. Κορωνάκης και η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν υπονοούμενα για την στάση του αν. υπουργού.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης δήλωσε ότι
«καμία κυβερνητική δύναμη δεν υπερασπίζεται την ανομία, ούτε λογικές ''ανοχύρωτης χώρας'' – δε χρειάζεται να μπαίνουμε άκριτα στους ισχυρισμούς συντηρητικών κύκλων περί ανομίας», κρίνοντας ότι η παρέμβαση του Πανούση έγινε «σε χρόνο μη εύστοχο».
Αντίστοιχα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, 
σχολίασε ως ασυνήθιστη την παρέμβαση του κ. Πανούση μέσω πρωτοσέλιδου εφημερίδας, λέγοντας, ωστόσο, ότι δεν απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν απευθύνεται στην αριστερά εν γένει. «Η αριστερά δεν υποστηρίζει, ούτε την ανοχύρωτη χώρα, ούτε την ανομία και φαντάζομαι ότι είναι σαφές και στον κ. Πανούση αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. To τι είναι σαφές και τι όχι μέσα σε ένα κόμμα(;)- συνοθύλλευμα ιδεολογιών, ιδεοληψιών αντιλήψεων και αντικρουόμενων συμφερόντων , ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. ΄Οταν μαζεύεις κάθε καρυδιάς καρύδι από Τζάκρη ως Μακρή, και φτιάχνεις μια πολύ ωραία κυβερνώσα φούσκα, που έχει υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, είναι πολύ φυσικό ένα ωραίο πρωί αυτή η φούσκα να σκάσει και να πάρει παραμάζωμα όλα τα κομμάτια αυτής της φούσκας. Τώρα το αν θα πέσει κλάμα ή ξύλο ο καιρός θα το δείξει.

    Αλλά ρε συριζαίοι(;;;) της Αυγής... ένα ερώτημα έχω να κάνω. Εδώ συνεργάζεστε με τους ακροδεξιούς, ο Πανούσης σας πόνεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά, Ρεντίκολα
      Καλώς τονε, καλώς όρισες

      Με δύναμη πάλι και πάλη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.