Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΚΚΤουρκίας: Νέα απαγόρευση συγκέντρωσης − Κάλεσμα για δυναμική οργάνωση της πάλης ενάντια στην ταξική πολιτική που υπηρετεί το τουρκικό κεφάλαιο − Η συγκέντρωση θα γίνει κανονικά στις 8 Απρίλη

«Μην σκύβεις το κεφάλι», το σύνθημα του ΚΚ Τουρκίας
Πηγή: SOL Haber

ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέα απαγόρευση συγκέντρωσης του ΚΚ Τουρκίας
Αντιδρώντας στην προσπάθεια φίμωσης της εργατικής τάξης, το ΤΚΡ καλεί σε τοπικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
ΑΓΚΥΡΑ.--
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε νέα απόφαση απαγόρευσης συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) για αύριο, 8 Απρίλη, στην Κωνσταντινούπολη, ενάντια στις προωθούμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις με σύνθημα «"Οχι", αλλά αυτό δεν αρκεί».
Μέλη του ΚΚ Τουρκίας κατά τη διάρκεια εξόρμησης στην Κωνσταντινούπολη
Πηγή: SOL Haber
*
Είχε προηγηθεί απόφαση απαγόρευσης συγκέντρωσης που το ΤΚΡ προγραμμάτιζε για τις 2 Απρίλη 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) που είχε προγραμματιστεί να γίνει την περασμένη Κυριακή, καθώς κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλη και η κυβέρνηση του ΑΚΡ εντείνει την επίθεσή της σε όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του λαϊκού αγώνα.
Συγκεκριμένα, μόλις δύο μέρες πριν τη συγκέντρωση που θα γινόταν με το σύνθημα «H Κωνσταντινούπολη λέει “Όχι”!», οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τη συγκέντρωση με γελοία προσχήματα για το χώρο που είχε επιλεγεί ότι ...δεν περιλαμβάνεται στους χώρους πραγματοποίησης συναθροίσεων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΤΚΡ σημειώνει ότι «η απαγόρευση απλά θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας» και καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης που δεν θέτει κανένα εμπόδιο σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» όπου και αν γίνονται. Παράλληλα, το ΚΚ Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση θα γίνει κανονικά, αλλά στις 8 Απρίλη, με σύνθημα «Ο λαός λέει “Όχι”».
*
Για αύριο (8/4/2017) έχουν προγραμματιστεί στην Κωνσταντινούπολη άλλες δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις (στη μία μάλιστα θα μιλήσει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, υπέρ του «ναι»).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΚΡ, το σκεπτικό της απαγόρευσης ήταν πως «η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να παράσχει τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις» και για τη συγκέντρωση του ΤΚΡ.
Μάλιστα, εντελώς προκλητικά, οι τοπικές αρχές απευθυνόμενες στο ΤΚΡ ανέφεραν ότι «δεν έχουμε αρκετές αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουμε, απομονώσουμε και ελέγξουμε τους πολίτες που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις σας».
Καταγγέλλοντας την αντιδραστική απόφαση, το ΤΚΡ ξεκαθαρίζει ότι «θα αποδείξουμε πολιτικά, ακόμα μια φορά, ότι δεν είναι ικανοί να κάνουν την εργατική τάξη να σιωπήσει» και καλεί την ίδια μέρα, στις 8 Απρίλη, σε τοπικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με το ίδιο σύνθημα («"Οχι", αλλά αυτό δεν αρκεί»), καλώντας ταυτόχρονα σε δυναμική οργάνωση της πάλης ενάντια στην ταξική πολιτική που υπηρετεί το τουρκικό κεφάλαιο.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας «Γκεζιτζί», εμφανίζει το «ναι» να συγκεντρώνει 53,3% και το «όχι» 46,7%, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή θα κυμανθεί μεταξύ 82% - 83%.
Ωστόσο, ο διευθυντής της εταιρείας, Μουράτ Γκεζιτζί, δήλωσε ότι πρώτη φορά το «ναι» περνά μπροστά στις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά του θα εξαρτηθούν και από τα ποσοστά της αποχής.
Ακόμα, αρθρογράφος της «Χουριέτ» υποστήριξε ότι με βάση τρεις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα «ναι» έχουν αυξητικές τάσεις, ωστόσο δεν έχουν ακόμα «ξεφύγει» σημαντικά από τα «όχι».
Ειδικότερα, τα «ναι» κυμαίνονται μεταξύ 53,8% και 54,5%, ενώ τα «όχι» μεταξύ 45,5% και 46,2%, κατάσταση που δεν αποκλείει ανατροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.