Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Πετάει στη θάλασσα τα μέτρα για πρόσφυγες και μετανάστες ‒ Λαϊκή Συσπείρωση: Ιμπεριαλιστική ΕΕ, κυκλώματα δουλεμπόρων και φράχτες για τους λαούς

Δημοσίευση: Πέμ, 24/09/2015 - 19:33
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 24/09/2015 - 22:55
Στις ελληνικές καλένδες παρέπεμψε σήμερα η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης προσφύγων και μεταναστών από πλευράς Περιφέρειας.
Απέδειξαν, παρά το κατεπείγον του θέματος, για άλλη μία φορά την «αριστερή» τους ευαισθησία που μένει μόνο στα λόγια, καθώς πρότειναν να γίνει εκτεταμένη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.
Στην επιστολή τους, οι σύμβουλοι Χριστίνα Αγγελονίδη, Ελένη Ζαφειρίου, Γιάννης Μανουσογιαννάκης, Αλεξάνδρα Μπαλού και Γιάννης Πρωτούλης,  με την οποία ζήτησαν προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση προσφύγων - μεταναστών, ανέφεραν:
«Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη. Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες θύματα στο δρόμο προς τον ασφαλή προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών συγκλονίζουν.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και τη βίαιη αντιμετώπιση που έχουν από τις κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ. Οι φράχτες στα σύνορα, το άγριο κυνηγητό, η ρατσιστική - ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού, συμπληρώνουν τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς στις χώρες προέλευσης».
Σημείωναν πως «οι πρόσφυγες - μετανάστες που καταφθάνουν στην Αθήνα, με σκοπό να προσεγγίζουν τα σύνορα και από εκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι δομές στον Ελαιώνα δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να στερούνται στέγης και υγιεινής διαβίωσης, να μένουν σε απαράδεκτες συνθήκες, κάτω από αυτοσχέδιες τέντες σε πλατείες, πάρκα και πεζοδρόμια. Αυτή η αδικαιολόγητη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα».
Υπογράμμιζαν παράλληλα ότι «δεν αρκεί η καταγγελία των κυκλωμάτων, απαιτούνται και πρακτικά μέτρα για να απελευθερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νύχια των δουλεμπόρων.
Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την εξασφάλιση της απευθείας μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όσο καθυστερεί η υλοποίηση αυτού του αιτήματος και οι πρόσφυγες συσσωρεύονται στην Αττική, η Περιφέρεια δεν μπορεί να μένει απαθής.
Είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, να αναλάβει πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους δήμους να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αξιοποιηθούν υπάρχουσες υποδομές, όπως κατασκηνώσεις του Δημοσίου, ξενοδοχεία, παλιά στρατόπεδα.
Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων».

Καταλήγοντας ανέφεραν: «το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να μένει αμέτοχο μπροστά στη δραματική κατάσταση. Οφείλει να πάρει θέση, να συμβάλει στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων και των παιδιών τους που περνούν μια οδύσσεια ρισκάροντας την ίδια τη ζωή τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την καταστροφή».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 



 Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας για τους πρόσφυγες - μετανάστες
Δημοσίευση: Πέμ, 24/09/2015 - 21:06
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 25/09/2015 - 07:45
Κατά τη σημερινή (24 Σεπτέμβρη 2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τοποθετήθηκε στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα:
Για τους πρόσφυγες και μετανάστες
«Είναι η τρίτη συνεδρίαση που συζητάμε το ίδιο θέμα. Από συζητήσεις και θεωρίες καλά πάμε! Και πράξη καμία... Δηλαδή εδώ υπάρχει μια τακτική να πετάει το μπαλάκι η κυβέρνηση στο δήμο, ο δήμος στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια στην κυβέρνηση και πάει λέγοντας... Και η κατάσταση εξακολουθεί να χειροτερεύει, γιατί ο πόλεμος συνεχίζεται και οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν. Και είδατε χθες η ΕΕ, στην οποία όλοι προσμένετε ότι θα λύσει το πρόβλημα, αποφάσισε ότι τελικά θα πάρει μόνο 66.000 πρόσφυγες.

Κι εδώ συνεχίζεται μια κατάσταση: Να τους φέρνουμε από τα νησιά, να πηγαίνουν στον Πειραιά και αντί να φεύγουν από κει με το τρένο του ΟΣΕ για τα σύνορα, να περνούν από το κέντρο της Αθήνας. Γιατί; Γιατί δεν μπορούν να επιβιβαστούν από το σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά; Γιατί δεν μπορεί να προωθηθούν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή πούλμαν και να φεύγουν από τον Πειραιά κατευθείαν; Γιατί ακόμα και στα νησιά υπήρχαν διενέξεις μεταξύ οδηγών ταξί και παράνομων πρακτορείων πούλμαν για το ποιος θα πάρει την "πελατεία"! Και μετά μιλάμε για την καταγγελία των κυκλωμάτων! Πού; Στα λόγια; Με αυτή την τακτική φέρνεις πελάτες στα κυκλώματα. Και θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Κι ακόμα κι αν φύγουν από την πλατεία Βικτωρίας, θα πάνε κάπου αλλού, όπως στην πλατεία Βάθης που έχουν αρχίσει να συρρέουν κι εκεί.

Άρα εδώ πρέπει να ληφθούν και πρακτικά μέτρα και πέρα από αυτά που είναι και θέματα της κυβέρνησης και όχι μόνο του δήμου. Χρειάζεται να υπάρξει πίεση. Θα γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών για αναστολή πληρωμών στην εφορία, στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση γι' αυτά τα μαγαζιά που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Βικτωρίας; Θα υπάρξει αναστολή πληρωμών των δημοτικών τελών - γιατί αυτό είναι δική μας αρμοδιότητα - που έχουν ήδη υποστεί την αύξηση 23% του ΦΠΑ, που έχουν να καταβάλουν 75% και 100% προκαταβολή φόρου και δεν έχουν δουλειά; Εμείς αυτό που μας αναλογεί θα το κάνουμε; Θα τους δώσουμε μια ανάσα; Πρέπει λοιπόν όλα αυτά να τα συμπεριλάβουμε στη δράση μας και να πάρουμε πρακτικά μέτρα και όχι να συζητάμε θεωρίες που καταλήγουν σε ακινησία».

Σχολιάζοντας ορισμένες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων στη συζήτηση, ο Στέλιος Λάμπρου τόνισε τα εξής:

«Δεν μπορούμε να πετάμε το μπαλάκι αλλού. Εδώ συζητάμε για τις δικές μας δράσεις. Και επειδή ο κ. αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε για την αλληλεγγύη που δείχνουν άλλοι φορείς, να σας ενημερώσουμε ότι χθες έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ προς στα γραφεία της ΕΕ, ενώ νωρίτερα παραδόθηκε ένας τόνος συσκευασμένο γάλα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ για τα παιδιά τους.

Και δεύτερον, γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν μείνουν στην Ελλάδα. Το θέμα δεν είναι να τους πάρουν κάποιοι δήμαρχοι με το ζόρι από τον Πειραιά. Το θέμα είναι να λήξει αυτή η ιστορία. Να πιέσετε την κυβέρνηση. Μόνοι σας το είπατε ότι αν έρχονται στην Αθήνα, εδώ θα μένουν αντικειμενικά. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται η μεταφορά τους απευθείας από τον Πειραιά με το τρένο ή τα λεωφορεία για τα σύνορα και έτσι δίνεται και πελατεία στους διακινητές;

Κι όσο για αυτά που ειπώθηκαν από κάποιους, ότι θα κινητοποιήσουν τον κόσμο της περιοχής, θυμόμαστε στον Άγιο Παντελεήμονα τι κινητοποιήσεις γινόντουσαν εκεί και πόσοι είναι υπόδικοι για τις υποθέσεις των εκβιασμών καταστημάτων κλπ. Να μην τα ξεχνάμε αυτά και ορισμένοι τώρα παριστάνουν τους λαϊκούς αγωνιστές».

Για τις καθαρίστριες των σχολείων

«Παρότι έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες τα σχολεία, δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις των καθαριστριών. Δουλεύουν δηλαδή "μαύρα" και μάλιστα εργαζόμενες σε ένα δημόσιο φορέα, όπως γίνεται δηλαδή σε αρκετούς ιδιώτες. Πρέπει να λυθεί το θέμα αυτό άμεσα με το αρμόδιο υπουργείο, γιατί επιπλέον κινδυνεύουν να χάσουν τα ένσημα -εξάλλου κι αυτά που βάζουν είναι πάρα πολύ λίγα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ασφαλιστική τους ικανότητα κλπ. Και τέλος πάντων δεν μπορεί στο δήμο να εργάζεται κάποιος ανασφάλιστος και χωρίς να έχει γίνει επίσημη πρόσληψη. Αυτά δεν είναι δευτερεύοντα θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.