Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Εργαζόμενοι «Κωνσταντακάτου»: Μονοπώλια, "εργατικό κόστος", άρθρο 99 και εξυγίανση στην «ΕΕ του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης» (Τσίπρας, 3/2/2015)*

Συνεχίζουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Αφοί Κωνσταντακάτου» (22/10/2014)

Εργαζόμενοι «Κωνσταντακάτου»: Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Δημοσίευση: Τρί, 03/02/2015 - 15:05
Παρέμβαση στον υπουργό Εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 3 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι του «Κωνταντακάτου» μαζί με τα σωματεία τους, το Επιχειρησιακό του «Κωνσταντακάτου», το κλαδικό και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
«Αφοι Κωνσταντακάτου ΑΕ»: Τρίτη μείωση μισθού σε ενάμιση χρόνο και νέες απολύσεις (22/7/2013)
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας:
«Η επιχείρηση "Κωνσταντακάτος" έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους 8 μήνες και έχει υποβάλει ταυτόχρονα αίτηση για πτώχευση και στάση πληρωμών και αίτημα για εξυγίανση στην εταιρεία στο άρθρο 99.
Επίσης ο "Κωνσταντακάτος" "συνδιαλέγεται" με αντίστοιχη εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού, που δημιουργεί ερωτήματα στους εργαζόμενους για μια νέα κατάσταση που ίσως δρομολογεί.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό Εργασίας τα ζητήματα αυτά και το αίτημα τους που είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων τους και θέσεις εργασίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων δούλευε στην εταιρεία "Κωνσταντακάτος" 15 έως 33 χρόνια. Με τη δική τους σκληρή εργασία η εταιρεία έγινε μονοπώλιο στον κλάδο.
Εργαζόμενοι «Αφοί Κωνσταντακάτου»: Χωρίς αποτέλεσμα η τριμερής για τα δεδουλευμένα (2/8/2014)
Σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι είναι "κρεμασμένοι" εφόσον αυτή την τακτική δρομολόγησε η εταιρεία για να απαλλαγεί από το "εργατικό κόστος" .
Απληρωσιά και απαξίωση με όλους τους τρόπους, κρατώντας τους σε στάση αναμονής με υποσχέσεις.
Ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι θα συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου και θα καλέσει τον εργοδότη να συζητήσουν το θέμα και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους, με παρεμβάσεις στην εργοδοσία και σε όλα τα όργανα του κράτους, με κριτήριο ότι η αναμονή δεν θα τους λύσει το πρόβλημα επιβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.