Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ενάντια Βαλαβάνη: Παραφράζοντας σταθερά τον Μπρεχτ. Υπάρχει όμως κι η δευτέρα παρουσία. Τ' ακούς Καραθανασόπουλε; (Β' έκδοση)



Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στο «Mega» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 17/12/2014 - 11:08
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 17/12/2014 - 12:13
Δείτε την παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στην πρωινή εκπομπή του «Mega» την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014. 

902

Η πρώτη έκδοση: εδώ
 
 

Τίτλοι, φωτό: Μποτίλια Στον Άνεμο


Στη δευτέρα παρουσία

Αποκαλυπτική η Νάντια Βαλαβάνη χτες, στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. 

Μην μπορώντας να αντικρούσει τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλο και την κριτική που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του παραδέχτηκε: 
«Είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα μέσα στην επόμενη τετραετία σαν κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των απωλειών που είχε ο λαός»!
‒ Άσε να βγούμε, Νάντια, και μετά θα τους ταράξουμε στην αποστασιο-ποίηση!
Επιχείρησε, μάλιστα, να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως
«ο λαός έχει συν 1 εκατομμύριο άνεργους και συν 30% μέση μείωση εισοδήματος...» και να αντιπαρέλθει την κριτική του ΚΚΕ με εξυπνακισμούς του τύπου «αν το ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα να μας πει πώς μπορούν να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να μας το πει και εμείς να πάμε μαζί», θυμίζοντας τον Τζουμάκα τη δεκαετία του 1990 που πέταγε κάτι τέτοια...
Για να εισπράξει «πληρωμένη» απάντηση απ' τον Ν. Καραθανασόπουλο:
«Με την έξοδο απ' την ΕΕ και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εμείς το λέμε πολύ καθαρά. Μ' αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί το σύνολο παραγωγικών δυνατοτήτων και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας. Και μη αναγνώριση του χρέους. Και στα τρία αυτά ζητήματα, εσείς λέτε ναι και στην ΕΕ, και στα μονοπώλια, και στο χρέος, άρα λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος και το παραδεχτήκατε και εσείς ότι στη δευτέρα παρουσία θα αντιμετωπιστούν οι απώλειες».

Τίτλοι, φωτό: Μποτίλια Στον Άνεμο

Η πρώτη έκδοση: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.