Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ιρακ: Με αμερικάνικα όπλα οι οι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους



Οι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν με αμερικανικά όπλα, αποκαλύπτει έκθεση
Δημοσίευση: Δευ, 08/09/2014 - 23:19
Ο εξοπλισμός των μισθοφόρων του ΙΚ ήταν έργο (άμεσα ή έμμεσα) των ΗΠΑ, αλλά και όσων στήριξαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπως προκύπτει από μία έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Λονδίνο.
Η έκθεση της οργάνωσης Conflict Armament Research καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα, στηρίζοντας την ανάλυσή της στα όπλα που κατέσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλη.
Συγκεκριμένα, αρκετά από τα όπλα των ισλαμιστών προορίζονταν για τους «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, και είχαν δοθεί σε αυτούς από μοναρχίες του Κόλπου.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αντιαρματικές ρουκέτες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είναι «όμοιες με τις ρουκέτες M-79, που παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στις δυνάμεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Επιπλέον,  στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16.
Η έκθεση, υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αρπάξει τον Ιούνη μια μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, από τις θέσεις που είχε εγκαταλείψει ο ιρακινός στρατός στα βόρεια της χώρας.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της κατάληψης της Μοσούλης, οι τζιχαντιστές βρέθηκαν με αμερικανικά Χάμβι στα χέρια τους.
Τα οχήματα αυτά, που σήμερα αποτελούν στόχο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με πολλές εκθέσεις, σε επιθέσεις βομβιστών - καμικάζι εναντίον ιρακινών στρατιωτών.
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.