Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑΤΟ: Μια Ουκρανία με ολίγη από τζιχάντ


Ουκρανία και τζιχαντιστές στο μενού του ΝΑΤΟ
ΑΘΗΝΑ 04/09/2014
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ άρχισε στο Νιούπορτ της Μεγάλης Βρετανίας μέσα σε ένα σκηνικό ακραίας πόλωσης με τη Ρωσία η οποία κατηγορείται από τους νατοϊκούς συμμάχους για επιθετικότητα στην Ουκρανία.
Και ενώ η δυτική πίεση προς τη Μόσχα δείχνει να αυξάνεται το Παρίσι αποφασίζει την αναστολή παράδοσης ενός πολεμικού πλοίου τύπου Mistral στη Ρωσία.
Σε ένα εκρηκτικό διεθνές πλαίσιο η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ η οποία ξεκινά το πρωί παρουσία περίπου εξήντα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα αντιμετωπίσει και άλλες σοβαρές παγκόσμιες προκλήσεις ιδιαίτερα αυτή του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου η απειλή γίνεται όλο και πιο πιεστική.
Μετά τον αποκεφαλισμό και δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου, η καταπολέμηση αυτής της εξαιρετικά βίαιης οργάνωσης τζιχαντιστών θα βρεθεί προφανώς στο επίκεντρο των συζητήσεων το βράδυ στο δείπνο των αρχηγών κρατών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν τη δημιουργία ενός συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (βλέπε από Μποτίλια).
«Αυτοί που δολοφόνησαν τον Τζέιμς Φόλεϊ και τον Στίβεν Σότλοφ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τους κάνουν να λογοδοτήσουν ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα πάρει» υποσχέθηκε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Παρά την απειλή του Ισλαμικού Κράτους η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να ανοίξει με τις συζητήσεις στο ακανθώδες ζήτημα της Ουκρανίας.
Στη χώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με την συμμετοχή ρώσων στρατιωτών που μάχονται μαζί με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.
Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η πρώτη συνάντηση ακόμη και πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, του ουκρανού προέδρου Ποροσένκο με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Ο Ποροσένκο ενημέρωσε τους ομολόγους του, για την κατάσταση που επικρατεί στα ουκρανικά εδάφη αλλά και για τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Πούτιν.
Το σχέδιο Πούτιν
Και ενώ τα μέλη των χωρών της συμμαχίας επιθυμούν να επιδείξουν αποφασιστικότητα και ενότητά τους κατά της Ρωσίας, η Μόσχα προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο την Τετάρτη καθώς παρουσίασε ένα σχέδιο 7 σημείων (βλέπε από Μποτίλια) για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, δηλώνοντας ότι ελπίζει να επιτευχθεί μια "τελική συμφωνία" μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας μέχρι την Παρασκευή.
Η Ρωσία πάντως εξακολουθεί να είναι υπό την απειλή νέων κυρώσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής το Παρίσι, ανακοίνωσε την αναστολή της παράδοσης ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου πολεμικού πλοίου τύπου Mistral.
Και ενώ οι οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές για τη Γαλλία (καθώς εκτιμάται ότι θα χάσει περίπου ένα δισ. ευρώ), η εξέλιξη είναι «προφανώς δυσάρεστη» και για τη Ρωσία, όπως αναγνώρισε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ.
Twitter:#NATOSummitUK
Το απόγευμα της Πέμπτης, η συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα δώσει την ευκαιρία στους 28 ηγέτες της συμμαχίας να δηλώσουν επισήμως την αλληλεγγύη τους προς το Κίεβο που είναι στο επίκεντρο της χειρότερης κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Διαμόρφωση κειμένων, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.