Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕ: Συμφωνία για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας με συμβιβασμό των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων


ΕΕ: Κατέληξαν σε συμφωνία για τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Δημοσίευση: Πέμ, 11/09/2014 - 19:53
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε μια συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του ρόλου της στην κρίση στην Ουκρανία από αύριο Παρασκευή, με ένα συμβιβασμό των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Έπειτα από πολλές ημέρες ενδοϊμπεριαλιστικών παζαριών, τα 28 κράτη - μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή από αύριο των περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων, όπως ανέφεραν νωρίτερα ευρωπαϊκές πηγές και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπάι.
Ο Φαν Ρομπάι είπε ότι η ΕΕ ενδέχεται να άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία, εάν η αξιολόγηση την οποία θα κάνει ως τα τέλη του Σεπτέμβρη δείξει πως το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία εφαρμόζεται.
Οι πρεσβευτές της ΕΕ θα κάνουν μια συνεκτική αξιολόγηση της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου περί τα τέλη του Σεπτέμβρη: 
  • «υπό το φως της αξιολόγησης αυτής και εάν η κατάσταση επί του πεδίου το επιτρέπει, η Επιτροπή και η ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ) προσκαλούνται να υποβάλουν προτάσεις για την τροποποίηση, την αναστολή ή την άρση των κυρώσεων εν μέρει ή στο σύνολό τους», ανέφερε.
Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις θα εμποδίζουν ιδίως την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών της Ρωσίας, της Rosneft και της Transneft, αλλά και της πετρελαϊκής θυγατρικής της Gazprom.
Επίσης, θα προστεθούν τα ονόματα δεκάδων αξιωματούχων από τη Ρωσία και φιλορώσων από την Ουκρανία, στους καταλόγους εκείνων που αντιμετωπίζουν πάγωμα πόρων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.
«Μη φιλική» η ενέργεια της ΕΕ διαμηνύει η Μόσχα
Ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, αποκάλεσε «μη φιλική» ενέργεια την επιβολή κυρώσεων και επιβεβαίωσε επίσημα πως θα υπάρξουν αντίποινα.
Ωστόσο «η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη προς τη ζημία που θα προκαλέσουν οι κυρώσεις αυτές στην οικονομία μας», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ακόμη, κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να αποτρέψουν την εφαρμογή των κυρώσεων διότι είναι «αντιπαραγωγικές».
Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζεται να ληφθούν σε ανταπόδοση είναι
  • η θέσπιση ορίου στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την ΕΕ καθώς και
  • να απαγορευθούν οι εισαγωγές ορισμένων καταναλωτικών προϊόντων και «ελαφρών βιομηχανικών αγαθών», είπε ο Αντρέι Μπελούσοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου επί οικονομικών θεμάτων.
Ωστόσο ο ίδιος εξέφρασε την «ελπίδα να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην αναγκαστούμε να θεσπίσουμε αυτά τα μέτρα».
Nατοϊκή πηγή δήλωσε στις Βρυξέλλες πως «περίπου 1.000 ρώσοι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται» στην ανατολική Ουκρανία. Πηγή: REUTERS
Οι ρωσόφωνοι ελέγχουν τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας
Το Κίεβο εξάλλου αναγνώρισε σήμερα για πρώτη φορά ότι οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, έως και την Αζοφική Θάλασσα.
Αυτό το είχαν εξάλλου διαπιστώσει εν μέρει ομάδες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου ήδη από τον περασμένο μήνα, όταν οι πολιτοφύλακες εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση προς στρατηγικής σημασίας παράκτιες πόλεις νότια της περιοχής Ντονέτσκ.
Την ίδια ώρα, το NATO, σε μια ακόμη προσπάθεια να συντηρήσει την ένταση, εξέφρασε την «ανησυχία» του για το γεγονός ότι περίπου 1.000 Ρώσοι στρατιωτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή εικόνων, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.