Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Οικόπεδα Υδρογονανθράκων με θέα τον ιμπεριαλισμό

Κανένα όφελος δεν έχει να περιμένει ο λαός από το έντονο «επενδυτικό ενδιαφέρον»
των μονοπωλίων που διαφημίζει η κυβέρνηση
για τα 20 «οικόπεδα» που παρουσίασε την περασμένη βδομάδα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Στην περιδίνηση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών
Το Μάρτη του 2015 αναμένονται οι πρώτες προσφορές των μονοπωλίων για τις έρευνες στα υπό παραχώρηση «οικόπεδα»
Εν μέσω των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτεί η «ενεργειακή ασφάλεια» της ΕΕ και η διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού των μονοπωλίων της, εξελίσσεται η διαδικασία εκχώρησης της έρευνας και εκμετάλλευσης των εγχώριων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, σε πλήρη αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες.
«Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίζει να εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη, με έμφαση στη δημιουργία ενός φιλόξενου επενδυτικού κλίματος σε όλους τους τομείς, ιδίως στον τομέα της Ενέργειας», είναι το «μήνυμα» που απέστειλε ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α. Χόχσταϊν, μέσω συνέντευξης στην εφημερίδα «Εθνος».
Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στους «Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους στην προσπάθεια για διαφοροποίηση των πηγών Ενέργειας και των οδών εφοδιασμού», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να αναγκαστεί καμία χώρα ή περιοχή να στηριχθεί σε μια και μόνη πηγή προμήθειας φυσικού αερίου και Ενέργειας».
Ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, ειδικότερα καθώς οξύνεται η σύγκρουση ΗΠΑ - ΕΕ με τη Ρωσία.
Αναφερόμενος ειδικά στους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, ο Α. Χόχσταϊν τόνισε ότι «τα έσοδα από την ανάπτυξη αυτών των πόρων θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς σε όλους τους Κυπρίους στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα».
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση, με χτεσινές δηλώσεις υψηλόβαθμων παραγόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δηλώνει την ικανοποίησή της σε σχέση με τα αποτελέσματα της ειδικής παρουσίασης των αποτελεσμάτων των ερευνών και των υπό παραχώρηση «οικοπέδων» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή μονοπωλίων όπως οι Exxon, Chevron, Total, Noble, Anadarco, BP, ENEL.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες αποδίδουν το ενδιαφέρον των «επενδυτών» στις ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων, στην επείγουσα ανάγκη της ΕΕ για απεξάρτηση από εισαγωγές ενεργειακών πρώτων υλών και στη «συνέπεια» των ελληνικών αρχών ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
Οι «προσφορές» των μονοπωλίων για τις έρευνες στις 20 περιοχές («οικόπεδα») στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης αναμένονται το Μάρτη του 2015, ενώ θα ακολουθήσει ένα τρίμηνο για την αξιολόγηση των «προσφορών» τους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, το φθινόπωρο θα δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν:
  • Η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την «ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων» που αφορούν στην άντληση των υδρογονανθράκων.
  • Κοινή υπουργική απόφαση για την απόδοση του προβλεπόμενου «περιφερειακού φόρου» στις γειτνιάζουσες περιφέρειες και δήμους.
  • Η εκπόνηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Η στελέχωση της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) με αποσπάσεις και προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.