Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΑΝΕΛέητοι ΣΥΡΙΖΑίοι, δεν φοβούνται οι νεολαίοι − ΜΑΤ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και CIA βομβαρδίζουν τη Συρία − Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει − ΚΚΕ: Ο λαός και η νεολαία να δώσουν δυναμικό «παρών» − ΠΑΜΕ όλοι αύριο Ευελπίδων (6 VIDEO - 45 ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ - Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, απαιτούν την απελευθέρωση των δύο φοιτητών
Δευτέρα 16/04/2018 - 22:30 - Ενημέρωση: Δευτέρα 16/04/2018 - 22:30
Έξω από τη ΓΑΔΑ θα παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδηλώνοντας και απαιτώντας από από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, μετά την επίθεση που δέχθηκαν το μεσημέρι από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν σε μια συμβολική κίνηση πήγαν να αποκαθηλώσουν του άγαλμα του Τρούμαν (λεπτομέρειες στο τέλος) «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» το σύνθημα που φωνάζουν.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».

902
Οι δυνάμεις καταστολής μετά την επίθεση προχώρησαν σε προσαγωγές δύο τραυματισμένων διαδηλωτών, οι οποίες στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές είναι ο Στράτος Καρύδας και ο Κώστας Φραγκουλόπουλος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εντοπίστηκε ασφαλίτης που προσπάθησε να μπει στην πορεία αλλά η περιφρούρησή της τον πέταξε έξω.
 






 
Τα γεγονότα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης όσο και τηλεφωνικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, από τον οποίο απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο -αρχικά- προσαχθέντων. Έξω από τη ΓΑΔΑ με δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης ζήτησε την απελευθέρωση των δύο συλληφθεντων.
 Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Μετά από το σημείο αυτό ακολούθησε πορεία στην κατάφρακτη, από κλούβες των ΜΑΤ, πρεσβεία των ΗΠΑ όπου διαδηλωτές πέταξαν αυγά και συνεχίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Στην κινητοποίηση το παρών έδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων καταδίκασαν την βαρβαρότητα των ΥΑΤ, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εμφάνιση ασφαλιτών στα νοσοκομεία που είχαν πάει οι τραυματίες και ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.













Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας διέταξε την κράτησή τους και τους άσκησε ποινική δίωξη με τις εξής ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Επίσης όρισε να δικαστούν την αύριο Τρίτη 17 Απρίλη, σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Οι συνήγοροι των συλληφθέντων ζήτησαν να μεταφερθούν οι τραυματισμένοι συλληφθέντες στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Σήμανση παρόλο που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης με τη ΓΑΔΑ να αναλαμβάνει το ρίσκο.
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αυτού που αιματοκύλισε το λαό της Ελλάδας και άλλους λαούς. Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ που απάντησαν με ξύλο και χημικά σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.
Η πορεία
Το σύνθημα «δολοφόνοι» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δόνησε την ατμόσφαιρα όταν η διαδήλωση έφθασε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Παράλληλα, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς την πρεσβεία.
«Όχι στον πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα» ανέγράφει το πανό των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων που βρίσκεται στην κεφαλή, ενώ φωνάζουν συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ - Να κλείσουνε οι βάσεις - Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες - πολέμοι», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτου», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά», «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό επίθεση και πάλη».
Νωρίτερα, οι μαθητές πέταξαν αυγά στην πρεσβεία της Γαλλίας και στα γραφεία της ΕΕ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι μπροστά και στην πρεσβεία και στα γραφεία της ΕΕ, υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και κλούβες.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια
Το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο των φοιτητών και των μαθητών ξεκίνησε γύρω τις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γ. Βιτζιλαίος, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον πόλεμο - Αμερικής - Βρετανίας - Γαλλίας στην Συρία. Ενάντια στη σφαγή του συριακού λαού από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ενάντια στις επεμβάσεις που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι μαθητές Ξ. Γερμανάκος από το 3ο Γυμνάσιο Περάματος και Δημ. Βουρνάς από το 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν ανεχόμαστε να δούμε και άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου».
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η φοιτήτρια Βέρα Ασλάν οι γονείς της οποίας γεννήθηκαν στη Συρία και μετανάστευσαν πριν χρόνια στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η ίδια. Οπως είπε μεταξύ άλλων: «Ο λαός της Συρίας δεν χρωστάει τίποτα για να χύνει το αίμα του για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η πολιτική του γεννά φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα οι λαοί μεταξύ τους! Πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή πάλη ενάντια σε όλους αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον μας!»
Εκ μέρους της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών, ο Ραχήμ Σίχα απηύθυνε χαιρετισμό στο συλληλητήριο σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο λαός μας όπως και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ΝΑΤΟ. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία. Η ελληνική κυβέρνηση φέρει ευθύνη. Εχει κάνει την Ελλάδα ορμητήριο του ΝΑΤΟ για να βομβαρδίζει τους λαούς της περιοχής».
Αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο είχαν πάρει οι Σύλλογοι φοιτητών: Φυσικού, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκ. Μηχ. ΕΜΠ, Ναυπηγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νέων εστιών Πολυτεχνείου, Φοιτητικών Εστιών Αθηνών , ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Μαθηματικό, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, Οικονομικό Αθήνας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ στην κινητοποίηση έχει καλέσει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής είχε απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών το οποίο το πρωί της Δευτέρας ανάρτησε γιγαντοπανό στην πρόσοψη της πρυτανείας στα Προπύλαια.
902
*
Επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές - μαθητές - σπουδαστές – εργαζόμενους
Δευτέρα 16/04/2018 - 13:49 - Ενημέρωση: Δευτέρα 16/04/2018 - 20:24
Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας στη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων κι ενώ αυτοί βρίσκονταν στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία. 
Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δύο ατόμων, την απελευθέρωση των οποίων ζήτησε με άμεση παρέμβασή του καθώς παραβρίσκεται στη διαδήλωση, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε και τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. 
Οι δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασαν με πορεία και οι διαδηλωτές, παραμένοντας εκεί και απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».
Με δήλωσή του έξω από τη ΓΑΔΑ ο Χρήστος Κατσώτης απαίτησε την απελευθέρωσή τους (VIDEO επάνω) και κάλεσε το λαό να δώσει την απάντησή του συμμετέχοντας στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Μετά από πολλές ώρες, η Αστυνομία παρέπεμψε τους δύο συλληφθέντες στον εισαγγελέα, φορτώνοντάς τους σειρά από αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες. Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν επίσης έξι διαδηλωτές οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.  
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε την «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει γίνει το πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη χώρα μας και διεθνώς. Όσο και αν χτυπάει, δεν θα μας σταματήσει». Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα:
Την επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί έκφραση της βούλησης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συμμετάσχει ενεργά στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, αλλά και να καταπνίξει κάθε είδους αντίδραση, κατήγγειλε  ο Βασίλης Πύρρος, φοιτητής του ΕΜΠ. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.