Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ρ (η ΤΣΙΠΑ χάθηκε, είπαμε): Έχω οράμματα για τη γούνα σας − ΚΚΕ: Η μεταμνημονιακή εποχή της εργασιακής παθογένειας

Η Δημιουργία του νέου Αδάμ (ρεπροντιξιόν)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αλ. Τσίπρας: «Δεν οραματίζομαι το 2018 ως μια επιστροφή στα χρόνια του 2008»
Τρίτη 02/01/2018 - 14:59
Ως συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι ως αποκατάσταση των απωλειών του λαού, παρουσιάζει εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου και το πρόσχημα που προβάλλει για τη διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων είναι να μην ξαναπέσει η χώρα σε... μνημόνια!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ραδιόφωνο «Real»
Τρίτη 02/01/2018 - 16:30 - Ενημέρωση: Τρίτη 02/01/2018 - 17:17
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», αναφέρει: 
«Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα για να είναι το 2018 η χρονιά ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου, στόχο στον οποίο συναντιέται με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα.
Απόδειξη η ομολογία του ότι η “μεταμνημονιακή εποχή” σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει για το λαό ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα θεωρεί “παθογένειες” τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τις οποίες έχει αναλάβει να κατεδαφίσει πλήρως».
902

«Δεν οραματίζομαι το 2018 ως μια επιστροφή στα χρόνια του 2008, 2009, λίγο πριν την κρίση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm 97.8». Διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν διότι «πρέπει να τερματιστούν και οι παθογένειες που αν δεν τελειώσουν, ή δεν αρχίσουν να ελαχιστοποιούνται, ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο». Το επιχείρημά του είναι ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ ξανά τη δυνατότητα ή την προοπτική η χώρα να ξαναμπεί σε μια τέτοια περιπέτεια, να χάσει δηλαδή τον έλεγχο των οικονομικών και δημοσιονομικών στοιχείων της και άρα να παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της κυριαρχίας της στους όποιους δανειστές».
Αθωώνει πλήρως το καπιταλιστικό σύστημα και τις κυκλικές του οικονομικές κρίσεις και σαν αιτία της κρίσης εμφανίζει
«το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την αύξηση της οικονομίας ως φούσκα με θαλασσοδάνεια και με ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς, την ατιμωρησία των υπευθύνων, όλα αυτά τα κατάλοιπα ενός παρελθόντος και μιας εποχής που μας οδήγησαν στην κρίση» και επικαλούμενος αυτά τα συμπτώματα αναφέρει ότι «αυτή θα είναι μια διαρκής και συνεχής πάλη και μάχη που θα διαρκέσει και μετά τον Αύγουστο του 2018».
Για το πότε θα στηθούν κάλπες απαντά ότι
«έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβερνητικής», ενώ σημειώνει την ικανότητα της κυβέρνησής του να περνάει αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας πως «χρειάζεται, λοιπόν, πολιτική σταθερότητα», την οποία «αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την παράσχει».
Γα την ονομασία της γειτονικής ΠΓΔΜ αναφέρει πως
«μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στο βαθμό που υπάρχει πράγματι από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα -μένει να τα δούμε όμως αυτά- πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου». Για την Τουρκία αναφέρει ότι «το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.