Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Πλεόνασμα αθλιότητας 1.000% με έξοδο... στα Τάρταρα − ΚΚΕ: Θωρακίζουν την κερδοφορία του ματώνοντας τον λαό με ματωμένα πλεονάσματα

ΣΤΟ 3,8% ΤΟ «ΜΑΤΩΜΕΝΟ» ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Φόροι, μείωση δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις στο νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή
Κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 στη Βουλή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις και μέσω της φορολογίας και μέσω της μείωσης των κοινωνικών δαπανών σηματοδοτεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% του ΑΕΠ για το 2018.
Η κυβέρνηση αύξησε το στόχο του 2018 για το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% που προέβλεπε το προσχέδιο που είχε κατατεθεί πριν ένα μήνα σε 3,8% του ΑΕΠ στο τελικό σχέδιο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ενώ το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο του 1,7% που ήταν για το 2017.

ΚΚΕ
Ο νέος προϋπολογισμός προσθέτει αντιλαϊκά μέτρα - Κοροϊδία τα περί εξόδου από τα μνημόνια
Σε σχόλιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2018 όχι μόνο δεν οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων, μαζί με τα μέτρα που ήδη έχει ψηφίσει για μετά το 2018 και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Η αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 63% σε σχέση με το 2017 θα προέλθει μέσα από την αύξηση των φορολογικών βαρών, την ουσιαστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καρατόμηση των προνοιακών επιδομάτων και το νέο ψαλίδι στις δαπάνες για την Υγεία. Και όλα αυτά σε έναν προϋπολογισμό "ανάπτυξης", που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απόδειξη ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να θωρακιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και να επιτευχθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα».
902, Τετάρτη 22/11/2017 - 14:28 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/11/2017 - 14:36

Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα κατά 1 δισ. ευρώ και επιπλέον μείωση των δαπανών σχεδόν κατά 900 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 1 δισ. ευρώ είναι τα έσοδα που προβλέπονται από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ενεργοποιούνται σκληρά μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί όπως η μείωση των δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ για τα κοινωνικά επιδόματα και η μείωση του ΕΚΑΣ κατά 240 εκατ. ευρώ αφού η σχετική δαπάνη από 320 εκατ. ευρώ που ήταν για το 2017 θα πέσει στα 80 εκατ. ευρώ για το επόμενο έτος.
Πάνω στη φοροαφαίμαξη, στη μείωση των συντάξεων, στα χαμηλά μεροκάματα και στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης στηρίζεται η πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για το 2018. Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για το 2018 θα τους μοιράσει σχεδόν 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προέρχεται από τους φόρους σε βάρος του λαού και τα υπόλοιπα από κοινοτικά κονδύλια.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, την Πέμπτη 23 Νοέμβρη θα ξεκινήσει η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, η οποία θα γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις.
Στις 18 Δεκέμβρη θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει το πολύ 5 συνεδριάσεις και υπολογίζεται, σύμφωνα με τον Ν. Βούτση να ολοκληρωθεί στις 22 Δεκέμβρη με ονομαστική ψηφοφορία.
902, Τρίτη 21/11/2017 - 19:07 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/11/2017 - 15:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.