Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

(Τσίπ)Ρ(ας): Μόνο το «Ρ», όπως «Ρεντίκολο» (η ντροπή πάει πλατεία) − «Νέο παραγωγικό μοντέλο» για το κεφάλαιο − ΚΚΕ: Ναρκοθετημένο με παλιά και νέα μέτρα

Ποιος Παναγόπουλος;... Μίχαλος και βάλε!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Βαφτίζει «νέο παραγωγικό μοντέλο» το ξεζούμισμα του λαού
Παρασκευή 01/09/2017 - 17:07
To αφήγημα περί «υγιούς» επιχειρηματικότητας και «δίκαιης» ανάπτυξης φρόντισε να αναπαράγει για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι και το κεφάλαιο και τα λαϊκά στρώματα.
Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ενόψει της ΔΕΘ, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «νέο παραγωγικό μοντέλο» και «να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση».

ΚΚΕ
Σχόλιο για τις συναντήσεις Τσίπρα με τις διοικήσεις των ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ και τη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο
Παρασκευή 01/09/2017 - 16:10 - Ενημέρωση: Παρασκευή 01/09/2017 - 17:08
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συναντήσεις Τσίπρα με τις διοικήσεις των ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ και τη συζήτηση για το νέο παραγωγικό μοντέλο σημειώνει:
«Τα προβλήματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων “στρεβλώσεων”, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μεταθέτοντας ουσιαστικά στους ίδιους την ευθύνη για τα αδιέξοδα που βιώνουν, αλλά αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που εντείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι χιλιάδες, που παραδέρνουν ανάμεσα στα χρέη και τη “δαμόκλειο σπάθη” των κατασχέσεων, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι τα λαϊκά στρώματα, όπως πλήρωσαν την κρίση, έτσι πληρώνουν και το λογαριασμό για τη στροφή στην ανάπτυξη, για το "νέο παραγωγικό μοντέλο", το οποίο θα είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα είναι ναρκοθετημένο με παλιά και νέα μέτρα».
902

Βέβαια, αυτό το «νέο παραγωγικό μοντέλο» αφορά τη στήριξη εκείνων των κλάδων που ιεραρχεί το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι θα εξακολουθήσουν να συνθλίβονται από τη βαριά φορολογία και τα άλλα χαράτσια.
Μάλιστα, στην προσπάθειά του να αθωώσει την φιλομονοπωλιακή πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του, προσπάθησε να αποδώσει σε κάποιες «στρεβλώσεις» τα προβλήματα των ΕΒΕ.
«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, διότι καμιά φορά μπορεί να παρασυρόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Όμως αυτοί οι «θετικοί δείκτες» που επικαλείται, προέκυψαν από το ξεζούμισμα του λαού, ο οποίος θα συνεχίσει να ματώνει για να διατηρηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και η όποια ανάπτυξη. Άλλωστε, την ώρα που μοιράζει αυτού του είδους τις υποσχέσεις, ετοιμάζεται ο νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. 
Ο Αλ. Τσίπρας αναμάσησε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, ενώ αναφορά έκανε και στη ρευστότητα που θα δοθεί μέσω της «Αναπτυξιακής Τράπεζας», αν και τη μερίδα του λέοντος από όλα αυτά τα κονδύλια θα την πάρουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στήνουν πανηγύρι πάνω στα αποκαΐδια του λαού
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) όπου δεν απέφυγε τον πειρασμό να πανηγυρίσει για τους «ενθαρρυντικούς δείκτες», όπως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.
Όπως είπε, τα στοιχεία αυτά, «δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα δύο τρίμηνα και ιδιαίτερα το τρίτο, που από ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του Τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».
Ωστόσο, το παράδειγμα του Τουρισμού που επικαλέστηκε, καταρρίπτει περίτρανα τον κυβερνητικό μύθο περί «δίκαιης» ανάπτυξης, αφού από τη μία έχουμε «ρεκόρ» κερδοφορίας για τα μονοπώλια του κλάδου και από την άλλη οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, με όλο και μικρότερους μισθούς.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι «κρίσιμος» ο ρόλος των τραπεζών για την ενίσχυση της ρευστότητας, προσθέτοντας πως «πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.