Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Οι ΤΑΛΙΝμπάν της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και «Ο Αγών τους» για τα νέα στρατοπέδα εργασίας − Εξομοιώνουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ με τον Χίτλερ του κεφαλαίου − ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ήδη νομιμοποιήσε τον αντικομμουνισμό της ΕΕ

ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
Εξομοιώνουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ με το μανιφέστο του ναζισμού «Ο Αγών μου» του Χίτλερ»!
Πέμπτη 24/08/2017 - 08:01 - Ενημέρωση: Πέμπτη 24/08/2017 - 08:53
Δεν έχει πάτο τα βαρέλι του αντικομμουνισμού που εξαπολύουν από το Ταλίν η Εσθονική προεδρεία της ΕΕ και οι ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο «συνέδριο» που έγινε την Τετάρτη υπό την αιγίδα της ΕΕ, με αφορμή την «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το ναζισμό.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ
Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο
Πέμπτη 24/08/2017 - 12:27
Σε ανακοίνωσή του για την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο.
Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ "Το Κεφάλαιο" με το ναζιστικό μανιφέστο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη - μέλη του τα αντίστοιχα μέτρα που το συνόδευαν.
Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Αυτή είναι "η ΕΕ που αλλάζει" του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο-, αυτή είναι η "Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί "εγκλημάτων", "σοβιετικής κατοχής", ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του "ευρωκομμουνισμού", το οποίο αποτέλεσε το "δούρειο ίππο'' της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.
Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο».
902

Ανάμεσα στα πολλά χυδαία και ανιστόρητα που ακούστηκαν από το βήμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του «συνεδρίου», προκειμένου να στηριχτεί από τους απολογητές του καπιταλισμού και των εγκλημάτων του η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, ήταν και η ταύτιση του Μαρξ με τον Χίτλερ και συγκεκριμένα η εξομοίωση του «Κεφαλαίου», με το «μανιφέστο» του ναζισμού, «Ο Αγών μου», που συνέγραψε ο Χίτλερ!
Συγκεκριμένα, χτες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ταλίν από τους συμμετέχοντες στο «συνέδριο», με επικεφαλής τον Εσθονό υπουργό Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, ο πρόεδρος της «πλατφόρμας ευρωπαϊκής μνήμης και συνείδησης», Σουηδός Goran Lindblad, (εισηγητής του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το 2005) που συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη, αναφέρθηκε στη σημασία της καταδίκης όλων των «ολοκληρωτικών καθεστώτων» λέγοντας:
«Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό, αλλά αξιακό και νομικό ζήτημα. Η βάση είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (...) Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν έχει σημασία για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κομμουνιστική ιδεολογία ήταν από μόνη της κακή, και δεν φταίει ότι κάτι πήγε στραβά όταν εφαρμόστηκε» για να καταλήξει: «Και τα δύο κείμενα, το" Mein Kampf " («Ο Αγών μου») του Χίτλερ και το Κεφάλαιο του Karl Marx, περιλαμβάνουν την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τρόμο για να κρατήσουμε δικτατορίες στην εξουσία».
Οι άλλοι ομιλητές
Θυμίζουμε ότι ο κεντρικός ομιλητής στο «συνέδριο», ο Εσθονός ευρωβουλευτής Τούνε Κέλαμ, του κόμματος Pro Patria, μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος ταυτόχρονα του ΔΣ της «Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης», που ασχολείται με «την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα», σημείωσε εισηγητικά στο «συνέδριο» ότι πρέπει «να αναγνωριστεί δημόσια ότι επί κομμουνισμού έγιναν εγκλήματα», ενώ δήλωσε προβληματισμένος γιατί αυτό δεν αναγνωρίζεται ευρέως, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα συναδέλφων του.
Επιπλέον, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, που Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν αναγνωρίζονται ακόμα ως «θετικές προσωπικότητες»! Εφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ΕΣΣΔ βοήθησε επί ενάμιση χρόνο τον Χίτλερ να κατακτήσει τη Δυτική Ευρώπη (!) και ότι ο Στάλιν «απαγόρευσε» στους Γάλλους κομμουνιστές να πολεμήσουν εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στη Γαλλία...
Από κοντά και ο Ιγκόρ Κασού, καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μολδαβίας, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενώ από τη μία χρησιμοποιείται ο όρος «Ναζιστική θηριωδία», από την άλλη επιλέγεται ο όρος «Σοβιετικός έλεγχος» ως πιο «ουδέτερος» για να περιγράψει όσα πέρασαν - όπως υποστήριξε - οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης.
Ζήτησε να αναδειχτούν ευρύτερα η ουγγρική αντεπανάσταση του 1956, η περιλάλητη «Ανοιξη της Πράγας» του 1968 και η μεταγενέστερη πολωνική «Αλληλεγγύη» ως «μορφές αντίστασης» των λαών αυτών στον προαναφερόμενο «Σοβιετικό έλεγχο». Ομολογώντας εμμέσως τις αντικομμουνιστικές επινοήσεις τους, παρουσίασε ως πρόβλημα το ότι ενώ υπάρχει μπόλικο φωτογραφικό υλικό και φιλμ, ως ντοκουμέντα, από τις θηριωδίες των ναζί, δεν υπάρχει αντίστοιχο υλικό για τους Σοβιετικούς...
Ο Andres Kasekamp, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κάλεσε σε «από κοινού γράψιμο (σ.σ. βλέπε αναθεώρηση) της Ιστορίας» και παρατήρησε και αυτός με τη σειρά του ότι «τα θύματα του κομμουνισμού δεν έχουν τύχει τόσο ευρείας αναγνώρισης όσο τα θύματα του ναζισμού»...
Η Anna Kaminsky, διευθύντρια του γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος «για την έρευνα για τη δικτατορία του SED» (του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενότητας της Γερμανίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας), παρουσίασε ως προβληματικό το γεγονός ότι στη χώρα της πολλοί ιστορικοί «δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να ερευνήσουν τα εγκλήματα του κομμουνισμού», θέμα που, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί «πολιτικά»...
Κλείνοντας το «συνέδριο», ο Εσθονός υπουργός Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, είπε ότι δεν είναι θέμα αν μια ιδεολογία ή καθεστώς φέρθηκαν πιο σκληρά από ένα άλλο, «αλλά το αν παρήγαγαν και τα δύο θύματα». Αυτό είναι το ζήτημα, είπε, και πρέπει να μελετηθεί ευρύτερα από όλους τους «διεθνείς οργανισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.