Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Δαμουλιανάτα Κεφαλονιάς: Για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης


ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στους αλύγιστους της ταξικής πάλης
Με μαζική συμμετοχή κατοίκων των Δαμουλιανάτων έγινε την Κυριακή, 6/8/2017, η προφεστιβαλική εκδήλωση, αφιερωμένη στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που οργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Παλικής του ΚΚΕ και το ΤΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, στην πλατεία του χωριού.
Στην εκδήλωση που παρουσίασε ο Μπάμπης Ζαφειράτος τιμήθηκε η αγωνιστική ιστορία των Δαμουλιανάτων από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση ως το ΔΣΕ, ακούγοντας νέα στοιχεία για τη σχέση του χωριού με το ΔΣΕ που παρουσίασε ο Λάκης Ευαγγελάτος και προήλθαν από το προσωπικό αρχείο του Ζαχαρία Απολλωνάτου.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ανδρέα Βαλεντή, Γραμματέα του ΤΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που βγάζει το ΚΚΕ με βάση τον αγώνα του ΔΣΕ για τις σημερινές σύνθετες συνθήκες.
Η εκδήλωση διανθίστηκε με ποιήματα που απήγγειλαν νεολαίοι και τραγούδια. Μετά το προσκλητήριο των νεκρών έγινε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθώς και τους απογόνους των νεκρών του αγώνα.
Στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού για το ΔΣΕ.
902, Δευτέρα 07/08/2017 - 19:18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.