Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Οι εμπρηστές στην Πυροσβεστική: Ο Τσίπρας, οι φωτιές, οι ευχές, και οι... βαφές των αυγών − ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός, οι δαπάνες του προϋπολογισμού, η Fraport, η εμπορευματοποίηση της γης και τα όρια του εμπαιγμού

Ζωγραφιστά μόνο!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Αναλώνεται σε ευχές για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Τρίτη 04/07/2017 - 10:56 - Ενημέρωση: Τρίτη 04/07/2017 - 11:04
«Φωτιές θα έχουμε και φέτος, αλλά εύχομαι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στην κατάσβεσή τους», ήταν το ευχολόγιο του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, για τις δασικές πυρκαγιές, κατά την επίσκεψη του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας, τη στιγμή που η χώρα παραμένει ανοχύρωτη για ακόμη μία χρονιά, όπως επιβεβαιώνουν οι φωτιές των τελευταίων ημερών. 

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Τσίπρα από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας
Τρίτη 04/07/2017 - 17:01
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας (βλέπε στο τέλος) αναφέρει:  
«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας είναι προκλητικές και αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού προς το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και προς το λαό, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
"Ξέχασε" να πει ότι η κυβέρνησή του διεύρυνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πυροσβεστών, με την καθιέρωση τεσσάρων κατηγοριών, μόνιμους, πενταετούς θητείας, τριετούς θητείας, συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών. Επίσης, η κυβέρνηση μείωσε ακόμη περισσότερο τη δύναμη του προσωπικού, μετακινώντας, ξεσπιτώνοντας επτακόσιους περίπου πυροσβέστες για τη στελέχωση των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της "Fraport", καθώς και των ιδιωτικών οδικών αξόνων, χωρίς καμιά φροντίδα για τη διαμονή τους.
Ακόμη ο κ. πρωθυπουργός "ξέχασε" να αναφέρει ότι οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι μειωμένες για το 2017, σε σχέση με αυτές του 2016, κατά 1.400.000 για ιματισμό, 150.000 για υπόδηση, 1.000.000 για ελαστικά αυτοκινήτων και 1.570.000 μειωμένες οι δαπάνες για την αμοιβή των συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών.
Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν εκδηλωθεί ο πρώτες καταστρεπτικές πυρκαγιές, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».
902

Ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε την αύξηση των πυρκαγιών στην κλιματική αλλαγή. «Βεβαίως υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας», πρόσθεσε, αποφεύγοντας όμως κάθε αναφορά στις αιτίες που οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών όπως η εμπορευματοποίηση της γης.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή, οι στερήσεις και η λιτότητα των προηγούμενων χρόνων», μείωσαν τις δαπάνες για την πυροπροστασία.
Αν και παραδέχθηκε ότι οι βλάβες είναι πολλές λόγω της παλαιότητας των αεροσκαφών, ισχυρίστηκε ότι «το κρίσιμο στοιχείο είναι να συντηρούνται γρήγορα οι βλάβες».
Επίσης υποστήριξε ότι η «μεγαλύτερη έγνοια μας» είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αν και οι πυροσβέστες δεν έχουν ούτε καν στολές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.