Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Κυβέρνηση: Νέα μέτρα μετά το 2018, παιδιά... με τη νέα κυβέρνηση


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ – ΔΝΤ
Δεδομένα τα νέα μέτρα, «σημείο ισορροπίας» αναζητά η κυβέρνηση
Τρίτη 13/12/2016 - 14:23
Ανοιχτό παραμένει το παράθυρο των πρόσθετων μέτρων και μέτρα το 2018 από την ελληνική κυβέρνηση καθώς μετά τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για «νερό στο κρασί» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «σημείο ισορροπίας» που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη από σήμερα Τρίτη, με το κλείσιμό της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να το παραπέμπει «στις πρώτες μέρες» του νέου έτους, ενώ στελέχη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης ανταλλάσουν άρθρα όπου πέραν τις επιχειρηματολογίας είναι ορατή και η εκατέρωθεν ενόχληση ειδικά μετά την απόφαση του Eurogroup στις 5 Δεκέμβρη για διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018.
Όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θέλει να αποφεύγει την εκ των προτέρων νομοθέτηση νέων αντιλαϊκών μέτρων και όχι μια δέσμευση για πρόσθετα μέτρα γα την περίοδο από το 2019 κι έπειτα. 

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν δέχεται να συγκεκριμενοποιηθούν, ούτε να νομοθετηθούν πρόσθετα μέτρα για την περίοδο μετά το 2018, αναφέροντας ότι είναι ανοιχτό θέμα για το ποιος θα είναι ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά την λήξη του τρίτου μνημονίου. Συνεπώς, όταν η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν δέχεται νέα μέτρα για μετά το 2018, εννοεί ότι δεν θέλει να κληθεί η ίδια από τώρα να τα νομοθετήσει.
Σε ότι αφορά το δημοσιονομικό θέμα που προκύπτει για το 2018 και τα ενεργειακά ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ανέφερε ότι θα υπάρξει ο αναγκαίος συμβιβασμός.
  • Για τα Εργασιακά έκανε ορατό πως η κυβέρνηση επικεντρώνει μόνο στο θέμα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων αναζητώντας συμμάχους στους... ευρωπαϊκούς θεσμούς και αφήνοντας εκτός ρητορικής τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο. Για το ίδιο θέμα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «τις κρίσιμες στιγμές δεν υψώνουν φωνή, δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί» απέναντι στις «σκληρές» θέσεις του ΔΝΤ.
Άρθρο στελεχών του ΔΝΤ
Σε ότι αφορά το ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει στο ελληνικό μνημόνιο και το κάλεσε να εκφράσει την άποψη του για πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5% του ΑΕΠ.
Ωστόσο το ΔΝΤ ζητάει μέτρα στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι στο 1,5% του ΑΕΠ.
Σε άρθρο που υπογράφουν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν και ο διευθυντής έρευνας Mωρίς Όμπστφελντ αναφέρεται πως  
«δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει κοντά στη διατήρηση ακόμη και ενός ήπιου πρωτογενούς πλεονάσματος και στην επίτευξη του φιλόδοξου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού στόχου της χωρίς τη ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα».
Ζητούν τη λήψη μέτρων υποστηρίζοντας οτι στην Ελλάδα υπάρχει «ένα καθεστώς φορολογίας εισοδήματος που εξαιρεί πάνω από τα μισά νοικοκυριά από οποιαδήποτε υποχρέωση (ο μέσος όρος στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι 8 τοις εκατό), και ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα που κοστίζει στον προϋπολογισμό σχεδόν 11 τοις εκατό του ΑΕΠ ετησίως (σε αντίθεση με τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη που είναι 2¼ του ΑΕΠ)». Οπότε θέτουν ευθέως θέμα ύψους συντάξεων και αφορολόγητου ορίου.
Σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στην Ελλάδα οι δαπάνες για συντάξεις είναι στο 70% του μέσου όρου της ΕΕ και ότι τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας και κάλεσε τα στελέχη του ΔΝΤ να μην διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με ψευδή στοιχεία.
Συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα
Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και στο περιθώριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε.
Την Παρασκευή θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την Αγκελα Μέρκελ για την πορεία της διαπραγμάτευσης, το Προσφυγικό, το Κυπριακό και τισς σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέδειξε πως ένα από τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στις επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες θα είναι πως η ΕΕ δεν πρέπει να αποκτήσει μια ακόμα χώρα σε αβεβαιότητα μετά τα δημοψηφίσματα σε Βρετανία και Ιταλία που κατά την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ομαλές οι πολιτικές εξελίξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.