Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΕ: Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ ‒ Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά ‒ ΠΑΜΕ συλλαλητήρια 23 Γενάρη και Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία 4 Φλεβάρη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ στην Πατησίων - Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Παρασκευή 22/01/2016 - 07:41 - Ενημέρωση: Παρασκευή 22/01/2016 - 10:08
Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ στην οδό Πατησίων από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε μια πρωτοβουλία συμπαράστασης στους χιλιάδες φτωχούς αγρότες της χώρας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει.
«Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» γράφει το πανό που ανάρτησε το ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ παράλληλα καλεί στην αυριανή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

«Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» είναι το μήνυμα που στέλνουν δεκάδες εργαζόμενοι  που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτιρίου. Καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, των μονοπωλίων είναι εντολή».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. 
Δείτε βίντεο από την πρωινή συμβολική κατάληψη του ΟΓΑ από δυνάμεις του ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και τη συμπόρευσή μας, με την αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά, στον κοινό αγώνα εργαζομένων, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νεολαίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή.
Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο-λαιμητόμο ΤΩΡΑ.
Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.