Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό της ΤσΗΠΑς: Αριστερή βιωσιμότητα και επι-δεξιά σφαγή ‒ ΚΚΕ: Το θράσος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η άθλια αντιγραφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

‒(Ταπ-ταπ), μπράβο του το αγόρι μου!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Αλ. Τσίπρας: Επικαλείται τη βιωσιμότητα για να δικαιολογήσει τη σφαγή του Ασφαλιστικού
Πέμπτη 07/01/2016 - 14:42 - Ενημέρωση: Πέμπτη 07/01/2016 - 14:48
Τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΚΕ
Η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις
Πέμπτη 07/01/2016 - 14:46 - Ενημέρωση: Πέμπτη 07/01/2016 - 14:47
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιγράφει την άθλια τακτική και τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που εξαπέλυαν μια νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
Μάλιστα, έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη "βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού", κρύβοντας ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το Ασφαλιστικό, με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία.
Όσο για το δικαίωμα των επόμενων γενιών στη σύνταξη και ασφάλιση, το οποίο προκλητικά επικαλείται ο πρωθυπουργός, αυτό μετατρέπεται σε "άπιαστο όνειρο", με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, που συνεχίζει και ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις».

Η αριστερή κυβέρνηση της Ντροπής
Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής των εργοδοτικών φορέων ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε ότι  
«έχουμε μια ευθύνη κοινωνική και η κυβέρνηση και όλοι οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να κάτσουμε να βρούμε τις βέλτιστες επιλογές που θα διαμορφώσουν τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές».
Υποστήριξε ότι είμαστε «ένα βήμα από τις θετικές αποφάσεις για την απομείωση του χρέους που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση», κάνοντας σαφές ότι τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων από την αποπληρωμή τους χρέους για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ανέφερε πως
«η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες όλων μας να κάνουμε προτάσεις που θα είναι και βιώσιμες, θα έχουν μια προοπτική, αλλά θα διακατέχονται και από μια αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.