Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ιδρώνει για το κεφάλαιο και ματώνει το λαό (VIDEO)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η κυβέρνηση ιδρώνει για το κεφάλαιο και ματώνει το λαό
(VIDEO)
Tue, 15/12/2015 - 18:10 - Ενημέρωση: Tue, 15/12/2015 - 18:41
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του: 
«Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.
 
Εξακολουθεί να φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος το ένα πίσω από το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που γεννά η ίδια η πολιτική της, ευθυγραμμισμένη πλέον πλήρως με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, όλων όσων δηλαδή έχουν καταρρακώσει το λαό μας εδώ και 7 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική καπιταλιστική κρίση.
Δεν ιδρώνει το αυτί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των 153 βουλευτών της, ακολουθώντας πιστά πλέον τα πρότυπα και τις συνταγές που γνώριζαν πολύ καλά και οι προκάτοχοί τους κυβερνώντες των διαφόρων συγκυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΛΑ.Ο.Σ. - για να θυμηθούμε και αυτούς - τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Προβάλουν ξανά την ανάγκη της νέας δόσης, για να γονατίσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τους δημόσιους υπάλληλους, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ μέσα - γιατί ο λαός μας έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να το ξεχάσει, του το θυμίζει κάθε μέρα η άδεια  τσέπη του - ότι και αυτά τα νέα μέτρα όπως και τα άλλα που έρχονται, προστίθενται σε όλα όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα προηγούμενα χρόνια. 
Ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά προαπαιτούμενα, δεν υπάρχει, που να αναιρεί έστω και στο ελάχιστο, έστω κατά τι, από τα επίσης βαριά και βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν προηγούμενα, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον ένα περίπου χρόνο που κυβερνά, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα.
Το αντίθετο μάλιστα. Το σύνολο των μέτρων αυτών, είτε αφορά τη φορολογία, είτε τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, είτε το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο και όλα τα υπόλοιπα, έρχονται να προσθέσουν νέα βάρη, στο λαό μας.
Τα σημερινά μέτρα, ταυτόχρονα γίνονται και το σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί παραπέρα η επίθεση με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται και θα κατατεθεί κι αυτό επίσης άμεσα, αλλά και για τα εργασιακά και άλλα, τον επόμενο κιόλας μήνα.
Όλα τα κόμματα και τα σημερινά κυβερνητικά και τα άλλα, προς το παρόν αντιπολιτευόμενα, αστικά, λένε καθαρά ότι όλα αυτά τα μέτρα έχουν στόχο την ανάκαμψη του καπιταλισμού, την ανάκαμψη δηλαδή κυρίως, την αύξηση των ήδη μεγάλων κερδών τους. 
Πάνω σε αυτό το ζήτημα κονταροχτυπιούνται με τα πλαστικά σπαθιά τους. 
Πότε για το αν τα μέτρα είναι "πολύ υφεσιακά" ή αν είναι "πολύ σπάταλα".
Για το εάν οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν με αυτόν ή τον άλλο τρόπο, αν θα προχωρήσουν σταδιακά ή αν θα λυθούν αμέσως χωρίς καθυστερήσεις. 
Για το αν οι μεταρρυθμίσεις στους μηχανισμούς του κράτους - αυτού του ίδιου σάπιου αστικού κράτους - θα είναι αρκούντως αποδοτικές και σε ποιο βαθμό.
Κι έτσι βαθμολογούνται μεταξύ τους για να αποκοιμίζουν τον ελληνικό λαό ότι κάτι κάνουν, κάτι διορθώνουν, κάτι λένε, κάτι αποφασίζουν.
Όμως όλα αυτά που λένε, όλα τα τερτίπια και οι διάφορες αντιπαραθέσεις - σικέ οι περισσότερες - έχουν στόχο, δεν γίνονται για να περνάει η ώρα.
Έχουν στόχο πώς καλύτερα θα υπηρετήσουν, με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και μόνο. 
Έχουν ταυτόχρονα στόχο, να διαχειριστούν με τον καλύτερο επίσης δυνατό τρόπο, την συνεχώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που διαμορφώνεται αντικειμενικά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής τους.
Αυτό παίρνει περισσότερο υπόψη της η κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της αλλά και για την οργάνωση της επιχειρηματολογίας της.
Γι' αυτό και εμφανίζονται να καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι υπογράφουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Γι' αυτό και όλο και πιο συχνά ακούμε από τον κ. Τσίπρα, να κομπάζει ότι αυτός "βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά", παίρνοντας όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, ότι οι κύριοι της κυβέρνησής του "παλεύουν, συγκρούονται και ματώνουν"!…
Σιγά τα αίματα κύριοι της κυβέρνησης! 
Εσείς παλεύετε και ματώνετε ή ο ελληνικός λαός, οι εργάτες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία της πατρίδας μας;
Εσείς για το μόνο που παλεύετε είναι για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των ομίλων που σας χειροκροτάνε.  
Τμήματα του κεφαλαίου θέλετε να βγάλετε από την κρίση. Για τους λίγους ενδιαφέρεστε. Τους πιο πολλούς, τους εμπαίζετε, τους κοροϊδεύετε!
Υπάρχει έστω ένας νόμος, από τους δικούς σας, που να μην ωφελείται η ολιγαρχία;
Ποιος θα ωφεληθεί από τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που ψήφισαν οι 153 λεβέντες βουλευτές σας;
Ποιος θα ωφεληθεί από την νέα σφαγή στο ασφαλιστικό; Από τη φορολογία στους αγρότες;
Ποιος τελικά ωφελείται από όλα αυτά τα πακέτα προαπαιτούμενων και των μεταρρυθμίσεων - αναδιαρθρώσεων που φέρνετε σήμερα; Που θα φέρετε και αύριο;
Ξέρουμε. Θα απαντήσετε, πιθανόν, ότι φέρνετε και κάποια μέτρα. Φέρνετε για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Ικανοποιείτε ένα μόνιμο αίτημά τους εδώ και χρόνια. Δικαίωμά σας. 
Μπορούν όμως, στα σοβαρά, τέτοια ή άλλα νομοσχέδια, και άσχετα από τις απόψεις ή την γνώμη που έχει κάθε πολιτική δύναμη για την μία ή την άλλη πλευρά τους, να θεωρηθούν αντίβαρο στην βαρβαρότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εργαζομένων του τόπου μας, το συνεχές μπαράζ φαστ - τρακ μέτρων και νομοσχεδίων που πάνε το λαό μας όλο και πιο κάτω, στα τάρταρα της εξαθλίωσης; 
Δεν διστάζετε μάλιστα, κύριοι της κυβέρνησης, να ρίξετε στο μέτωπο της προπαγάνδας σας και τον φόβο, την ανησυχία που προκαλούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, τα σύννεφα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου που συσσωρεύονται, εξαιτίας των τεράστιων ανταγωνισμών ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. 
Και την ίδια βέβαια στιγμή να θέλετε την χώρα μας να συμμετέχει ενεργά σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στις επεμβάσεις των συμμάχων σας, με πρόσχημα την ανάγκη αντιμετώπισης των τζιχαντιστών που το ΝΑΤΟ ενίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Βασικός στόχος σας, επιμένουμε, είναι να αποπροσανατολίσετε, να ενσωματώσετε τις λαϊκές αντιδράσεις. 
Να συγκρατήσετε, όσο μπορείτε ακόμα, το κλίμα ανοχής και ψεύτικων προσδοκιών του λαού, που καλλιεργήσατε συστηματικά και με μαεστρία, ομολογουμένως, σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, από το 2012 μέχρι σήμερα.
Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας δήθεν έχει στόχο να αποκαταστήσει την "κοινωνική δικαιοσύνη".
Γιατί η μόνη κατ΄ όνομα "δικαιοσύνη", στον τρόπο που μοιράζετε τα μέτρα, είναι, συνεχώς και συστηματικά, να εξισώνετε, όλο και προς τα κάτω, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν απομείνει, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να γλιτώσει από την λαίλαπα που του ετοιμάζετε με τους νόμους σας. 
Επικαλείστε το παραπλανητικό "ευρωπαϊκό κεκτημένο" και τις "βέλτιστες πρακτικές" στα άλλα κράτη της ΕΕ, για να πείσετε το λαό ότι δήθεν δίνετε μάχη για να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, η παραπέρα περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης, η προσαρμογή παραπέρα των εργασιακών σχέσεων στη ζούγκλα που ήδη έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας.
Αξιοποιείτε μάλιστα το τέχνασμα, το τρικ τελευταία, να παρουσιάζεται τάχα σαν παράγωγο των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων, την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ζητώντας του μάλιστα να αποχωρήσει για να μείνει μόνο η «καλή» ΕΕ.
Και σε αυτό το ζήτημα όπως σας βολεύει δηλαδή. Γιατί όταν αναφέρεστε στο μεγάλο χρέος της Ελλάδας, τότε «καλό» γίνεται το ΔΝΤ που μιλάει για κούρεμα και «κακή» η ΕΕ που δεν το αποδέχεται. 
Βέβαια, είναι φανερό ότι αυτή η συζήτηση, όπως έχει εδώ και δύο χρόνια το ΚΚΕ πει, είναι έκφραση βαθύτερων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία άλλες δυνάμεις, ανταγωνισμών στους οποίους εμπλέκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα και περισσότερο για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης και γι' αυτό θα την πληρώσει πάλι ακριβά ο ελληνικός λαός.
Και η όλη συζήτηση είναι "περί όνου σκιάς", αφού είτε με συνταγή ΕΕ, είτε με συνταγή ΔΝΤ, τα μέτρα και οι νόμοι σας είναι κομμένα και ραμμένα υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και οπωσδήποτε κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Στο σημερινό πολυνομοσχέδιο αναφέρθηκαν αναλυτικά και χτες και σήμερα ο εισηγητής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, οι βουλευτές του ΚΚΕ που πήραν το λόγο.
Το καταψηφίζουμε ακριβώς γιατί περιέχει άρθρα και διατάξεις που μας πάνε βήματα πίσω.
Μερικούς μήνες πριν, μιλάγατε για επενδυτές - κοράκια και μερικές μέρες νωρίτερα λέγατε πως δώσατε εντολή "να μη γίνει ούτε βήμα πίσω" για τα κόκκινα δάνεια.
Σήμερα παραδίδετε τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια στα κοράκια, για να προχωρήσετε το Φλεβάρη και με τα στεγαστικά και με τα καταναλωτικά δάνεια. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε και θα τα ξαναπούμε και θα δούμε ποιος κορόιδευε και ποιος όχι. 
Έχετε ήδη συμφωνήσει και σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε.
Με τις ρυθμίσεις που προωθείτε, μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι, κυρίως του εξωτερικού, θα πάρουν κοψοχρονιά χιλιάδες επιχειρήσεις σε πρώτη φάση, ανοίγοντας το δρόμο και για τα σπίτια και την περιουσία του εργαζόμενου ελληνικού λαού.
Σκιαμαχείτε με τη ΝΔ για τα ψίχουλα αυξήσεων, που δίνετε σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, για να κρύψετε πως προωθείτε, για παράδειγμα, την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, τη στιγμή που όλα τα χρόνια βγαίνατε και εσείς και η συνδικαλιστική σας παράταξη στο δημόσιο στα κεραμίδια, μόλις ακουγόταν η λέξη "αξιολόγηση".
Συνεχίζετε την προκλητική στήριξη μονοπωλιακών ομίλων, προχωρώντας σε πρόσθετες επιδοτήσεις 330 εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοεργολάβους των οδικών αξόνων.
Την ίδια στιγμή όμως, τις λίστες Λαγκάρντ τις έχετε κλειδώσει, τους ελέγχους για τους μεγαλοκαταθέτες τους έχετε βάλει στα συρτάρια σας.
Τι ακριβώς συμβαίνει; 
Τι απέγιναν οι έλεγχοι που έγιναν; Όσοι έγιναν…
Θα μείνουν μόνο στους καστανάδες, στη γιαγιά με το μαϊντανό, στην μια μεγαλοαγρότισσα και κάτι άλλους που δίνετε εδώ κι εκεί στη δημοσιότητα;
Είναι φυσικό μέσα στο λαό να γεννιούνται - και γεννιούνται - βάσιμες υποψίες ότι κάτι θέλετε να συγκαλύψετε, ότι συγκαλύπτεται κάποιους.
Γιατί δεν τα δίνετε όλα στη δημοσιότητα; Έστω όσα έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής - γιατί κάποια ήδη έχουν ελεγθεί - και προχωρήστε τον έλεγχο στα υπόλοιπα.
Κι αφήστε τα μεγάλα λόγια…
Κυρίες και κύριοι,
Οι μεγάλες απεργιακές μάχες στις 12 Νοέμβρη και τις 3 Δεκέμβρη, τα δεκάδες συλλαλητήρια που γίνονται κάθε βδομάδα από διάφορα σωματεία και φορές σε πολλούς κλάδους, έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις και για τη συνέχεια. 
Ο λαός μας και η νεολαία - είμαστε σίγουροι - δεν θα σταματήσουν εδώ. 
Σήμερα γίνονται συλλαλητήρια επίσης έξω από τη Βουλή.
Ετοιμάζονται νέες απεργιακές μαζικές και αποφασιστικές μάχες για το Γενάρη του 2016, όπως έχουν ήδη ανακοινώσει πολλά συνδικάτα, με το νέο χρόνο.
Η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία τους, είναι αποφασισμένοι να προϋπαντήσουν το νέο χρόνο αγωνιστικά, δυναμικά, ταξικά.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το λαό.
Όλα τα άλλα ήδη τα έχει δοκιμάσει.
Καιρός είναι πλέον να δοκιμάσει και την πραγματική δύναμή του.
Μόνο έτσι θα γίνουν πράξη οι ελπίδες του και οι πραγματικοί στόχοι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.