Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Λιάνα Κανέλλη: «Για να μην ντρέπεσαι την επόμενη μέρα» (VIDEO)

Λιάνα Κανέλλη: «Ψήφισε ΚΚΕ για να μην ντρέπεσαι την επόμενη μέρα» (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 14/09/2015 - 22:19
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 14/09/2015 - 22:23
Κάλεσμα στο λαό να υπερψηφίσει μαζικά το ΚΚΕ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, 20 του Σεπτέμβρη, απηύθυνε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια του Κόμματος στην Α' Αθήνας.
Η Λ. Κανέλλη είπε χαρακτηριστικά: «KKE ψήφιζες το Γενάρη και δεν ντρεπόσουν την επομένη. Τώρα ψηφίστε ΚΚΕ για να ντραπούν όλοι οι άλλοι», ενώ τόνισε και τη σημασία που θα έχει αν το ΚΚΕ αναδειχθεί τρίτη δύναμη μέσα από την εκλογική διαδικασία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με τις εικόνες φρίκης των πνιγμένων παιδιών. Όπως είπε, πριν λίγες μέρες η φωτογραφία της σορού του μικρού παιδιού στις ακτές της Τουρκίας, προκάλεσε εκατομμύρια «κλικ» στο διαδίκτυο, ωστόσο για το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μικρότερο.
Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι οι πρόσφυγες «παράγονται» από την πολιτική των ιμπεριαλιστών, ανάμεσά τους και η ΕΕ, ενώ υπενθύμισε τους πρόσφυγες που είχαν δημιουργηθεί, το 1999, από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.
Εξάλλου, αναφερόμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, κατέκρινε την όλη διαδικασία, που επιτρέπει στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να κάνουν προεκλογική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.