Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ: «Σταματήστε τη σφαγή», «Ελευθερώστε τη Γάζα» ‒ Νεκροί 8 Παλαιστίνιοι σε 49 ισραηλινές επιδρομές μόνο το Σάββατο (9/8/2014) ‒ 33η μέρα: 1.900 νεκροί, 10.000 τραυματίες, 500.000 πρόσφυγες, υποδομές κατεστραμμένες ‒ Φιντέλ: Διεθνές μανιφέστο για την Παλαιστίνη

Διαδηλωσαν 150 Ισραηλινοί κατά των βομβαρδισμών
Τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στη Γάζα, αψηφώντας τις απαγορεύσεις της αστυνομίας σχετικά με τη συνάθροιση σε πόλεις που βρίσκονται εντός εμβέλειας επιθέσεων από πυραύλους.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε τη Γάζα».
Η Χαλέλι Πίνσον, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, δήλωσε αντίθετη στους «βομβαρδισμούς στη Γάζα και στην ουσία ζητούμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον κύκλο βίας».
Η ισραηλινή αστυνομία είχε νωρίτερα εκδώσει απαγόρευση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων επικαλούμενη περιορισμούς που είχε αναγγείλει ο στρατός σε περιοχές που ενδέχεται να πληγούν από πυραύλους.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις αυτές προς τη Γάζα έχουν ως στόχο σήραγγες που έχουν ανοιχτεί από αντάρτες, οι οποίες όπως υποστηρίζει το Ισραήλ προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως δίοδοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.890 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.



Νεκροί 8 Παλαιστίνιοι από 49 ισραηλινές επιδρομές
Δημοσίευση: Κυρ, 10/08/2014 - 09:48
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 10/08/2014 - 12:39
Σε 49 αεροπορικές επιδρομές προχώρησε μόνο το Σάββατο 9 Αυγούστου το Ισραήλ στη Γάζα σκοτώνοντας 8 Παλαιστίνιους, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκεχειρία μακράς διάρκειας.
Δεν αποκλείεται την Κυριακή 10 Αυγούστου στο Κάιρο να αρχίσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και είναι πιθανό σε αυτή την περίπτωση να κηρυχθεί προσωρινή εκεχειρία. 
Πάντως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι το Ισραήλ αρνείται να συμμετάσχει τις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή εκεχειρίας, υπό τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.
Επιπλέον η άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας είναι από τα κεντρικά αιτήματα των παλαιστινιακών παρατάξεων, περιλαμβανομένης της Χαμάς, στις διαπραγματεύσεις του Καΐρου.
Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις εάν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών, ενώ ο στρατός του Ισραήλ γνωστοποίησε ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν 49 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για 23 εκτοξεύσεις ρουκετών.
Άρση του αποκλεισμού της Γάζας ζητά ο ΟΗΕ προκειμένου να αρχίσει η ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας που από τους βομβαρδισμούς, ακόμα και νοσοκομείων και σχολείων από το Ισραήλ, έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί.
Πάνω από 1.900 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 500 χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
  • «Η καταστροφική κρίση που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας μεταμορφώνεται σε μια τεράστια κρίση στέγασης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι οι κατοικίες 65.000 ανθρώπων έχουν καταστραφεί. Και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Μια κολοσσιαίων διαστάσεων κρίση στέγασης εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρις Γκάνες, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη χορήγηση βοήθειας στους Παλαιστίνιους (UNRWA).

Μανιφέστο για την «υπεράσπιση της Παλαιστίνης» (βλέπε από Μποτίλια) υπογράφουν διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Φιντέλ Κάστρο, απαιτώντας από το Ισραήλ να αποσυρθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.