Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Με τις ευλογίες ΕΕ-ΗΠΑ συνεχίζονται οι δολοφονίες στη Γάζα ‒ Στους 95 οι νεκροί ‒ ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ: παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, 11 Ιούλη 2014, 7 μ.μ.

Στους 95 οι νεκροί στη Γάζα από τις ισραηλινές επιδρομές

Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 08:34
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 11/07/2014 - 09:20

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, με τις ευλογίες ΕΕ και ΗΠΑ. 

Σε δύο διαδοχικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί σε σπίτια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή.

Μια επιδρομή στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων, εκ των οποίων μια γυναίκα.
Λίγο νωρίτερα, σε άλλη επιδρομή σκοτώθηκε ο 33χρονος Παλαιστίνιος Ανας Αμπου αλ - Κας στο σπίτι του στη συνοικία Τελ ελ - Χάουα στην πόλη της Γάζας.

Δεκαπέντε επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη συνοικία αυτή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Γάζα.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τρίτη, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας.

902


Κινητοποίηση στην Ισραηλινή πρεσβεία για το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού

Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 08:05
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 11/07/2014 - 09:19

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ σήμερα Παρασκευή 11 Ιούλη, καλούν η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν ότι τα τελευταία 24ωρα οι ισραηλινές αρχές κλιμακώνουν με κάθε αφορμή την τρομοκρατία ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, που συνεχίζονται εγκληματικά και απροκάλυπτα με την ανοχή και κάλυψη ουσιαστικά της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ακόμα, τονίζουν:

«Για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που εξυφαίνονται στη Μέση Ανατολή και την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για τους Παλαιστινίους, την
Παρασκευή 11 Ιούλη 2014, στις 7 μ.μ., οι φορείς:

ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ συνδιοργανώνουμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούμε και να απαιτήσουμε:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ». 
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.