Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Υπάρχουν ατελείωτες φυλακές και μια και μοναδική διέξοδος. Ο λαός το γνωρίζει αυτό βαθιά μέσα του. Δεν ήταν ποτέ διαφορετικά, άλλωστε. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει αν θα παλέψει για λευτεριά ή αν θα μείνει δούλος

(Πυτζάμες)


  

Ο τίτλος είναι σχόλιο του Αντώνη στο συγκεκριμένο άρθρο του.
Ο αρχικός τίτλος κρατήθηκε εδώ σαν υπότιτλος.


Προχθές, η "Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" (ΚΕΕΔ) με σήμα τον Gollum με μπερέ και εθνόσημο κυκλοφόρησε μια μελλοντολογικά ετεροχρονισμένη "διακήρυξη της 28ης Σεπτεμβρίου 2013", η οποία είναι βασικά απειλή πραξικοπήματος. Ακολούθησε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΕΕΦΕΔ), στην οποία διαχωρίζεται η θέση της Ομοσπονδίας "από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων." Ακολούθησε ανταπάντηση της ΚΕΕΔ, η οποία δήλωσε πως κι αυτή διαχωρίζει "τη θέση της, καθώς και των Μελών που την απαρτίζουν και των ομάδων που συμπράττουν, από όλους εκείνους που μένουν ανενεργοί ως γνήσια θύματα ερχόμενοι σε αντίθεση με τον Ηθικό Κώδικα των Ελλήνων απέναντι σε θέματα ελευθερίας της Πατρίδος."
Καθώς δε δυο ενώσεις στρατιωτικών συνομιλούν δημοσίως για το αν θέλει ο κώλος μας πραξικόπημα ή όχι εν τω μέσω δήθεν διερεύνησης των πεπραγμένων της Χρυσής Αυγής και του σφύζοντος από υγεία (ή σήψη, ό,τι προτιμάτε) ελληνικού αστικού παρακράτους, έρχεται στο καπάκι και η εξής ανακοίνωση:
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού-στρατού». 

Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί την Πέμπτη η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

[...] οι εισαγγελείς εξέτασαν και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς. 

Στην σύσκεψη στον Αρειο Πάγο συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ.Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι.Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ.Τζαβέλλας.
Στο πι και φι λοιπόν, και παράλληλα με τις από τα κάτω κινητοποιήσεις και την από τα πάνω "αυτοκάθαρση" στήνεται, για να συμπληρώσει το σκηνικό, και μια παράσταση τρομοκρατίας, όπου αφήνεται ελεύθερος ο λαός να α) φοβηθεί πραξικόπημα και β) να αναζητήσει προστασία στις "δυνάμεις της συνταγματικής σταθερότητας και δημοκρατικής ομαλότητας" (τις ποιες;), μην όντας σε θέση να γνωρίζει αν η ευθεία προειδοποίηση "κάτω τα χέρια από τη Χρυσή Αυγή" που ουσιαστικά του απευθύνει η ΚΕΕΔ είναι γνήσια ή όχι. Αλλά βέβαια, η αναζήτηση προστασίας από πραξικόπημα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να νομιμοποιήσεις ένα πραξικόπημα, οπότε ο λαός αρχίζει και ψάχνεται από πού θα τού 'ρθει, καθώς το αστικό παρακράτος, ο θεματοφύλακας της βίαιης απόσπασης απόλυτης υπεραξίας στη χώρα, παίζει μαζί του όπως η γάτα με το ποντίκι.
Με άλλα λόγια, πυτζάμες. Πυτζάμες αν εστιαστείς στο α και αγνοήσεις το β, πυτζάμες αν εστιαστείς στο β και αγνοήσεις το α, πυτζάμες αν εστιαστείς και στα δυο και σου ρθει απ' το πουθενά το γ, πυτζάμες αν δεν σου ρθει τίποτα και αυτό ακριβώς είναι το νόημα όλων τούτων, το να κάτσεις στα αυγά σου, να αφήσεις το "κράτος" να καθαρίσει μόνο του τα λερωμένα του ρούχα, και να "μην κινείσαι!" που λεγε κι ο καραβανάς του Χάρι Κλιν.
Τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για όλα αυτά; Η αξιωματική αντιπολίτευση ασχολείται με το μόνο πράμα που την απασχολεί σε σημείο εμμονής, δηλαδή τα ποσοστά της. Ούτε αντζέντης δεν ξυπνάει και κοιμάται σε τέτοιο βαθμό μονολογώντας "τα ποσοστά μου, τα ποσοστά μου, μην μου πειράξει κανείς τα ποσοστά μου, κάποιος θέλει να μου πάρει τα ποσοστά μου." Στο alterthess, κάποιος κλασικός λαλιωτικός κουτοπόνηρος της "ριζοσπαστικής αριστεράς" (ατελείωτο απόθεμα έχει το ΠΑΣΟΚ) εφευρίσκει "εκρηκτική άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ" (τίποτε τέτοιο δεν φαίνεται σε καμία δημοσκόπηση) ίσα-ίσα για να την πατάξει εν τη γενέσει της ως προοπτική, δηλώνοντας, εντελώς σουρεαλιστικά, πως ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ "συμμετέχει στους πανηγυρισμούς" (σε ποιους πανηγυρισμούς για ποια δημοσκόπηση, κανείς μας δεν έχει ιδέα).
Παράλληλα, ο Αλέξις δηλώνει, με εξίσου σουρεαλιστικό οίστρο, ότι "κάποιοι τάισαν τη Χρυσή Αυγή για να κοντύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ", τη στιγμή που Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκαν εκλογικά ταυτόχρονα, αποτελώντας τα δημοφιλή διάδοχα σχήματα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως (το δεύτερο διοχετεύτηκε και στα δύο, η πρώτη κυρίως στη Χρυσή Αυγή). "Δεξαμενή για απογοητευμένους" χαρακτήρισε το κόμμα των ναζί ο Αλέξις, και ορθώς, αλλά ξέχασε ότι τέτοιο ακριβώς ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αντίστροφα, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εξίσου παιδί της δήθεν "κατάρρευσης του δικομματισμού" με τον ίδιο (ιστορίες για αγανακτισμένους πλατείας).
Πυτζάμες λοιπόν προτείνει κι ο Αλέξις, και η ενσυνείδητη εργατική τάξη θα αντιμετωπίσει ως συνήθως το αστικό υβρίδιο γκραν γκινιόλ και όπερα μπούφα μόνη της, καλούμενη για άλλη μια φορά να σώσει τον τόπο από την μαζική παραγωγή επιχειρηματιών-βρυκολάκων, τραμπούκων, χαφιέδων, σπιούνων, τοκογλύφων, δημοσιολόγων, ρητόρων, μαυραγοριτών, μαχαιροβγαλτών, συκοφαντών, ταγματασφαλιτών, θεατρίνων, δημαγωγών, διασκεδαστών, πανηγυρτζήδων, τυχάρπαστων, τυχοδιωκτών, σφετεριστών και πατριδοκάπηλων στην οποία ειδικεύεται αδιαλείπτως από το 1936.
Ας είναι. Δεν περιμέναμε να είναι αλλιώς, ούτε και θα μπορούσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.