Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας τη ζωή μας - Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη (4 VIDEO - Φωτό)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Όλοι στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη - Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί
Τρίτη 13/12/2016 - 15:30 - Ενημέρωση: Τρίτη 13/12/2016 - 20:27

Με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, συνεχίζεται μαχητικά και αποφασιστικά ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΝΑΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.
Η εισήγηση του Δήμου Κουμπούρη

Στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη δίνεται ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα, τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Μαχητικά και αγωνιστικά οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, απορρίπτοντας τα ψίχουλα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. Πρόσθεσε πως όλα είναι έτοιμα για τη συγκέντρωση της Πέμπτης και η συμμετοχή των συνταξιούχων αναμένεται ιδιαίτερα μαζική.
Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων να καταβληθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Η κατώτερη σύνταξη να ανέλθει στα 600 ευρώ. Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. Επαναφορά του ΕΚΑΣ για όλους. Καμιά περικοπή σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. Απόδοση μερίσματος και εφάπαξ σε όσους τα δικαιούνται. Ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ κλπ.
Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Βαβουγιού
«Όλοι οι συνταξιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου και κατήγγειλε ότι τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψουν τον ακρωτηριασμό που υπέστησαν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου, το ξεζούμισμά τους από τη ληστρική φορολογία.
Η τοποθέτηση του Τάσου Γεωργιάδη
Να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο κάλεσε τους συνταξιούχους όλης της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ και απαίτησε την αποκατάσταση της περιουσίας των Ταμείων από τη ζημιά που υπέστησαν με το «κούρεμα», με την «ανακεφαλοποίηση» όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Η τοποθέτηση του Παντελή Τάτση
Τη μεγάλη αγανάκτηση των συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ μετέφερε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, από τους «πρώην νοικοκυραίους», όπως σκωπτικά είπε. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ανέφερε πως «βρισκόμαστε στην περίοδο του "έντιμου συμβιβασμού" και του "νερωμένου κρασιού", τοποθετήσεις που σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα που θα αφορούν παλιούς και νέους συνταξιούχους», καθώς όπως υπογράμμισε με το νόμο 4387/2016 η νέα σύνταξη ενός ασφαλισμένου με 35ετία μειώνεται από τα 1.615 ευρώ μεικτά στα 890 ευρώ μεικτά! Και σε αυτά τα επίπεδα θα διαμορφωθούν και οι παλιές συντάξεις όταν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.