Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΜΕ για γενική απεργία − Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος (VIDEO)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Προετοιμασία για κήρυξη γενικής απεργίας
Δευτέρα 17/10/2016 - 20:06 - Ενημέρωση: Δευτέρα 17/10/2016 - 20:40
Με το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στο Σύνταγμα.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο για τις ΣΣΕ
Δευτέρα 17/10/2016 - 19:04 - Ενημέρωση: Δευτέρα 17/10/2016 - 20:43
Στο συλλαλητήριο των περισσότερων από 500 Σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα πορίσματα των διαφόρων δήθεν ειδικών, τις πιέσεις των πιστωτών, της ΕΕ, του ΔΝΤ και να χαράξει το δικό του δρόμο πάλης. Γενικός ξεσηκωμός παντού, με την εργατιά στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, με στόχο τα μονοπώλια, τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας φέρνει φτώχεια, κρίσεις, ανεργία. Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».
902

Για την οργάνωση του μεγάλου μετώπου αγώνα «για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ» όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Οι εργαζόμενοι ρίχνονται στην προετοιμασία της απεργιακής απάντησης της εργατικής τάξης. «Προτείναμε απεργία το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη και επιμένουμε» όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Τασιούλας και κάλεσε όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και συνυπέγραψαν την πρόταση νόμου να αποφασίσουν και να προετοιμάσουν με όλους τους τρόπους γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.