Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Έργα και ημέρες του υπερυπουργού σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας (Α΄)

ΣΥΡΙΖΑ 2

Λαφαζανιά

Ετυμολογία

λαφαζανιά < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)

Ουσιαστικό

λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό
  1. υπερβολή, σαχλαμάρα
  2. εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει

Συγγενικές λέξεις

  • λαφαζάνης

(Με την ευγενή χορηγία του ΠΑΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)

Από Μποτίλια και
Λαφαζάνης (22)


Α' ΜΕΡΟΣ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Ο υπερυπουργός Λαφαζάνης δεν αντέδρασε πουθενά και ποτέ με το σχέδιο των «συστημικών» τραπεζών να δημιουργήσουν 2 ισχυρούς-καθαρούς πόλους στην ιχθυοκαλλιέργεια (πχ ΔΙΑΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ και ΝΗΡΕΑΣ-ΕΛΛ.ΙΧΘ) και στην συνέχεια την πώλησή τους σε ξένους επενδυτές, που θέλουν μία εταιρεία πανελλαδικά!!! Μάλιστα το ΥΠΑΠΕ επί Λαφαζάνη/Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ 2-ΛαΕν/ΣΥΡΙΖΑ 1) δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να δηλώνει πόσο «δυναμικά αναπτυσσόμενος είναι ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας» (με 1,3 δις ευρώ οφειλές σε δεδουλευμένα εργαζομένων, φόρους, εργοδοτικές εισφορές, προμηθευτές, δάνεια κλπ) και πόσο πρέπει «σαν ΥΠΑΠΕ να βοηθήσουμε με το μεγάλο πρόβλημα της υπερχρέωσης του κλάδου (…) που είναι στα όρια της χρεοκοπίας».  Δηλαδή να μεταφέρει το βάρος των τραπεζικών δανείων των επιχειρηματιών στις πλάτες των εργαζομένων του κλάδου (απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μείωση μισθών κλπ) και στις πλάτες συνολικά του ελληνικού λαού δίνοντας προνόμια στις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατική έρευνα, δωρεάν παραχώρηση υδάτινων εκτάσεων  κλπ)
Και ο Λαφαζάνης δεν έμεινε στα λόγια.
Πρώτα πρώταδεν κατήργησε ποτέ σαν υπερυπουργός/συγκυβέρνηση τον νέο νόμο 4282/2014 για τις ιχθυοκαλλιέργειες (που σαν αντιπολίτευση είχαν καταψηφίσει και υποσχεθεί να μην τον εφαρμόσουν σαν κυβέρνηση) που παραδίδει για επενδύσεις και τα 16.000 χλμ της συνολικής ελληνικής ακτογραμμής, παραχωρεί δωρεάν υδάτινες εκτάσεις σε ιδιώτες, δίνει χάρη και επιδοτήσεις σε όσες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας λειτουργούσαν παράνομα χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργείας και χωρίς να καταβάλουν μίσθωμα στο κράτος και μάλιστα για αυτές τις παράνομες παγώνει την επιβολή νέων και πληρωμή παλιών  προστίμων, την κατεδάφιση, την αποβολή από επιδοτούμενα προγράμματα για τα επόμενα 2 χρόνια!!!
Επί Λαφαζάνη πάλι στα τέλη Μαρτίου του 2015 λοιπόν, το 75% του ΝΗΡΕΑ (όπως έγινε λίγους μήνες πριν με την ΣΕΛΟΝΤΑ) πέρασε στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση των δανείων του, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μεγαλομέτοχους (παλιούς και νέους) του ΝΗΡΕΑ, διότι οι υποχρεώσεις της εταιρείας στο εννεάμηνο του 2014 έφτασαν τα 318 εκατ. ευρώ. Επίσης πέρα από την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, θα ακολουθήσει και λειτουργική αναδιάρθρωση ως τις 31/10/2015 που θα περιλαμβάνει «ενδοομιλικές συγχωνεύσεις» και «εξορθολογισμό της δομής του ομίλου» δηλαδή νέες απολύσεις και χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Επίσης το ΥΠΑΠΕΝ του Λαφαζάνη και ο αναπληρωτής ΥΠΑΠΕΝ Βαγγέλης Αποστόλου με απόφασή του στις 10/3/2015 μοιράζει απλόχερα κι άλλες κοινοτικές επιδοτήσεις στους Μεταποιητές και Εμπόρους Αλιευτικών Προιόντων (7.500.000 ευρώ) και στις εταιρείες Υδατοκαλλιέργειας (  8.200.000 ευρώ) (ΕΠΑΛ 2007-2013, Μέτρο 2.3).
Επίσης το ΥΠΑΠΕΝ του Λαφαζάνη και ο αναπληρωτής ΥΠΑΠΕΝ Βαγγέλης Αποστόλου προωθεί την διάλυση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (16.900.000 ευρώ) και το πέταγμα εκτός παραγωγής των μικρομεσαίων ψαράδων (Μέτρο 1.1 «Μόνιμη Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων») βοηθώντας έτσι τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.
Οι Λαφαζάνης/Αποστόλου καταγγέλλουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι τα λεφτά του ΕΠΑλ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας) δεν δόθηκαν σε παραγωγικές-αναπτυξιακές δράσεις, την ίδια στιγμή που το ΥΠΑΠΕ επί Λαφαζάνη/Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ 2/ΣΥΡΙΖΑ 1) και με τις υπογραφές τους, έκανε ακριβώς το ίδιο δίνοντας λεφτά του ΕΠΑΛ 2007-2013 για ίδρυση δεκάδων τουριστικών σπιτιών,  καφενείων, ουζερί, κομμωτηρίων, ιππικών ομίλων, επιχειρήσεων ενοικίασης αλόγων, αγοράς τουριστικών ιστιοφόρων-θαλλάσιων σκι, συνεχίζοντας την καταστροφή των μικρομεσαίων ψαράδων και της παραγωγής με τις ευλογίες της ΕΕ.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Ο υπερυπουργός Λαφαζάνης και ο υπουργός Αποστόλου (ο όλος ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) μια χαρά υλοποίησαν  την (από 24/2/2015) απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάση τον 2015/360 Εκτελεστικό Κανονισμό για «να χορηγήσει ενίσχυση για ιδιωτική αποθεματοποίηση χοίρειου κρέατος σε ενδιαφερόμενους αποθεματοποιητές».
Δηλαδή σε μια περίοδο που τα τρόφιμα λόγω υψηλών τιμών είναι απλησίαστα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που το εισόδημα των καταναλωτών μειώνεται, που εκατομμύρια είναι άνεργοι και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που λιποθυμάνε παιδιά από την πείνα ή υποσιτίζονται,η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με πρώτο τον Λαφαζάνη) αποφασίζει να επιδοτήσει (με λεφτά  από φορολόγηση εργαζομένων) τις βιομηχανίες επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος και τις μεγάλες χοιροτροφικές μονάδες ώστε να κρατήσουν το χοιρινό κρέας φυλαγμένο στις αποθήκες τους. Γι αυτό ο ΣΕΒΕΚ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛHΝIKΩN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ) «έτρεξε» αμέσως να ενημερώσει τα μέλη του για την αποθεματοποίηση. 
Κυνικά η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ισχυρίζονται ότι ο λόγος εφαρμογής του μέτρου της αποθεματοποίησης (εφαρμόζεται και σε άλλα προϊόντα όπως βούτυρο, αποβουτυρωμένη σκόνη γάλακτος τυροκομικά, ελαιόλαδο) είναι για «να σταματήσει η πτώση της τιμής του χοίρειου κρέατος λόγω της αύξησης της ευρωπαϊκής παραγωγής». Δηλαδή  παραδέχονται ότι επιδοτούν την αποθεματοποίηση ώστε να μην έχουν χασούρα οι βιομηχανίες/μεγαλέμποροι/μεγαλοχοιροτρόφοι από τις χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων τους. Προστατεύουν τα μονοπώλια που είχαν επενδύσει στις εξαγωγές χοιρινού στη Ρωσία και επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο. Για άλλη μια φορά βγαίνει με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο στην επιφάνεια ότι  στη λεγόμενη  οικονομία της «ελεύθερης αγοράς» κουμάντο κάνουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Αυτό έχει την υπογραφή ΛΑΦΑΖΑΝΗ….Μόλις αυξάνεται η παραγωγή ενός εμπορεύματος στην ΕΕ, οι βιομήχανοι το στοιβάζουν στις αποθήκες τους ή το καταστρέφουν. Αυτό είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής… «Τιμωρεί» την αυξημένη παραγωγή… Είναι η καλύτερη απόδειξη για το ποιος βάζει φρένο στην αύξηση παραγωγής…
Τότε τον Φλεβάρη του 2015 που οι Λαφαζάνης/Αποστόλου με συνεντεύξεις τους εξήγγειλαν ότι «επανέρχεται στις 5 μέρες η διάρκεια ζωής στο φρέσκο γάλα»,  καθώς και «κατάργηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 13%. Καθορίζουμε και για τους αγρότες αφορολόγητο καθαρό ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, που θα μείνει και εκτός της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων», μείωση του κόστους παραγωγής, με την καθιέρωση μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και τη σταδιακή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, οικονομική ενίσχυση, όπως είναι η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ». http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/sinentefxeis/2805-syn220215
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ από ΕΕ
Ο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ 1) του ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνη δήλωνε (πχ στην Ναυτεμπορική 21/2/2015) ότι «τα ευρωπαϊκά πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ελλάδας για κακοδιαχείριση αγροτικών κοινοτικών κονδυλίων, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να τα πληρώσει και θα τα πληρώσει μέσα σε μία πενταετία ξεκινώντας από τη φετινή χρονιά με 250 εκατ. ευρώ» και ο πολιτικός του προϊστάμενος και υπερυπουργός Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ 2/Λα.Ε.) δεν έβγαζε άχνα, δεν είπε κουβέντα διότι προφανώς συμφωνούσε ρίχνοντας στις πλάτες του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των αγροτών τις κυρώσεις της ΕΕ, καθώς και τα πρόστιμα των 540 εκατ. ευρώ για τα βοσκοτόπια που εκκρεμούσαν. Ας το παίζει τώρα ο Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ 2/Λα.Ε.) υπερασπιστής των φτωχών αγροτών, όταν έπρεπε όμως δεν πήρε καμιά απόφαση ως υπερυπουργός ΥΠΑΠΕ ότι πχ «δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στα αρπακτικά της ΕΕ» αλλά αντίθετα συμφώνησε να πληρώσουν 2 δις ευρώ πρόστιμα στην ΕΕ. http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/sinentefxeis/2804-syn210215
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠ
Μάλιστα ο υπουργός Αποστόλου (υφιστάμενος του υπερυπουργού Λαφαζάνη) έδινε  τα διαπιστευτήριά του στην Κομισιόν λέγοντας να μην ανησυχεί διότι «η νέα κυβέρνηση είναι διατεθειμένη και μπορεί να εφαρμόσει αξιόπιστα κάθε διάταξη που διέπει τη διαδικασία χορήγησης ενισχύσεων» δηλαδή ενιαία οι Λαφαζάνης/Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ 2/ΣΥΡΙΖΑ 1) ξεκαθάριζαν από τον Φλεβάρη του 2015 ότι θα εφαρμόσουν στο ακέραιο την ΚΑΠ και τις οδηγίες της ΕΕ που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ
Οι Λαφαζάνης/Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ2/ΣΥΡΙΖΑ 1) συνέχισαν να εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες (φέρνοντας νόμους, εκδίδοντας εγκυκλίους κλπ) που είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων στη χώρα μας από 44 εκατ. στρέμματα στα 15 εκατ. στρέμματα, δίνοντας έτσι ισχυρότατο χτύπημα στο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που πλέον απειλούνται με μαζικό και ακαριαίο αφανισμό.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΟΣΔΕ
Οι Αποστόλου/Κοδέλας/Πετράκος (Λα.Ε.-ΣΥΡΙΖΑ 2) σαν αξιωματική αντιπολίτευση προεκλογικά με ομιλίες, συνεντεύξεις, ερωτήσεις στη Βουλή έλεγαν ότι «το ΟΣΔΕ θα γυρίσει σπίτι του, με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση η τράπεζα Πειραιώς δεν θα διαχειρίζεται τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξαναγίνει δημόσιος, οι αγρότες δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ» και άλλα τέτοια ευχάριστα. Όμως ο υπερυπουργός Λαφαζάνης δεν έκανε το σύστημα ΟΣΔΕ δημόσιο «με έναν νόμο σε ένα άρθρο» και οι αγρότες συνέχισαν και επί ημερών του να πληρώνουν χαράτσια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς/Neuropublic/ΠΑΣΕΓΕΣ για να κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Όμως ο υπερυπουργός Λαφαζάνης όχι μόνο δεν έδιωξε την τράπεζα Πειραιώς αλλά συνέχισε να διαχειρίζεται τις αγροτικές επιδοτήσεις με προμήθειες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ πχ όπως έκανε τον Μάρτιο 2015 για το πρόγραμμα Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών 2015-2018 που η προμήθεια της τράπεζας Πειραιώς είναι 6.000.000 ευρώ.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ σε ΑΓΡΟΤΕΣ
Το ΥΠΑΠΕΝ επί Λαφαζάνη Αποστόλου δεν κατήργησε και εφάρμοσε όλα τα χαράτσια των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως χαράτσι για το ΟΣΔΕ, χαράτσι για την επιθεώρηση ψεκαστικών μέσων, χαράτσι για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, χαράτσι για την συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΟΠΕΚΕΠΕ
Όμως ο υπερυπουργός Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ 2/Λα.Ε.) και ο υπουργός Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ 1) όχι μόνο δεν ισχυροποίησαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ με προσλήψεις αλλά επί ημερών τους έγιναν και οι πρώτες 260 απολύσεις συμβασιούχων του ΟΠΕΚΕΠΕ και μάλιστα σε 2 δόσεις. Οι πρώτοι 130 συμβασιούχοι έμειναν άνεργοι τον Φλεβάρη του 2015 και οι υπόλοιποι 130 τον Απρίλιο/Μάιο.
Επι ημερών των Λαφαζάνη/Αποστόλου έμειναν απλήρωτοι  για μήνες συμβασιούχοι και μόνιμοι του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το άδειασμα των αποθεματικών του για πληρωθούν τα 8 δις ευρώ δόσεις στους δανειστές.
Επι Λαφαζάνη/Αποστόλου ο ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο δεν ξανάγινε «δημόσιος» αλλά συνέχισε το ΥΠΑΠΕ του Λαφαζάνη να δίνει δουλειά του Οργανισμού σε εργολάβους/ιδιώτες (όπως και άλλοι οργανισμοί του ΥΠΑΠΕΝ όπως πχ το κτηματολόγιο που οι εξωτερικές αναθέσεις σε ιδιώτες είναι πάρα πολλές και σκανδαλώδεις.)
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ
Ο Λαφαζάνης δεν έβγαλε άχνα όταν στις 3/2/2015 ο Δραγασάκης έταξε επιδοτήσεις και γεωθερμικά δημόσια πεδία για επενδύσεις στον Σ. Θεοδωρόπουλο (μεγαλομέτοχος της WONDERPLANTτης μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής θερμοκηπιακής τομάτας σε γεωθερμικό πεδίο στην Ελλάδα και διευθύνων σύμβουλος της  CHIPITA). Και τι να πει αφού και ο Λαφαζάνης συμφωνεί με το ξεπούλημα δημόσιων γεωθερμικών πεδίων για παραγωγή ενέργειας/κηπευτικών με πολύ φθηνό κόστος και μάλιστα τα έχει τάξει με την σειρά του στις 10/2/2015 στονΠρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Eταιρείας «OAORosgeologia». Λαφαζάνης και Δραγασάκης μαζί προωθούσαν το ξεπούλημα δημόσιων γεωθερμικών πεδίων απλά σε διαφορετικούς επενδυτές ο καθένας.

Χτες και σήμερα ίδια κι όμοια...
Χρήσιμα εργαλεία
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΒΖ
Ο Λαφαζάνης έσφιξε περισσότερο την θηλειά στην ΕΒΖ, αποφασίζοντας να πάρει δάνειο 9,3 εκατ. ευρώ (αρχές Μαρτίου 2015) από την Πειραιώς . Ως γνωστόν αν η ΕΒΖ δεν καταφέρει να το αποπληρώσει η Πειραιώς μπορεί να μετατρέψει τα χρέη σε μετοχές και να την αποκτήσει. Επί Λαφαζάνη/Αποστόλου καλλιεργήθηκαν τα λιγότερα στρέμματα τευτλοκαλλιέργειας (47.000 στρ.) από ποτέ ενώ και η αναμενόμενη παραγωγή ζάχαρης θα είναι τόσο χαμηλή που θα σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ. Επίσης ο Λαφαζάνης, λίγο πριν το τέλος από το ΥΠΑΠΕΝ, ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με Βραζιλιάνους επενδυτές για μετατροπή της ΕΒΖ σε ενδιάμεσο μεταποιητικό σταθμό της ΕΒΖ (παράγοντας φασόν λευκή ζάχαρη για εξαγωγές στη Ρωσία από εισαγόμενη ακατέργαστη μαύρη βραζιλιάνικη ζάχαρη) και κλείνοντας 2 εργοστάσια ζάχαρης (που μετατρέπονται σε εργοστάσια βιοαιθανόλης όπως προσπαθούσαν για χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τότε ο Λαφαζάνης έσκιζε τα ρούχα του…). Αυτό το σχέδιο είναι η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της ελληνικής τευτοκαλλιέργειας. Πάντως τη συμφωνία με τους Βραζιλιάνους που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ 2 Λαφαζάνης μια χαρά το συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ 1 Σκουρλέτης ως νέος ΥΠΑΠΕΝ…
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ
Ο ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης και ο υπουργός Αποστόλου (εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ΚΥΑ 286839/2-4-2009 που κατήγγειλε πριν γίνει κυβέρνηση) όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των ΔΑΟΚ (πχ Κορίνθου) συνεχίζει την απαγόρευση φύτευσης αμπελώνων χωρίς άδεια φύτευσης και για το 2015 και κυνηγάει τους μικρομεσαίους αμπελουργούς να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους και τους απειλεί με πρόστιμα 1200 ευρώ/στρέμμα.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ των ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Επί υπερυπουργίας Λαφαζάνη και υπουργίας Αποστόλου δεν καταργήθηκε το ΠΔ 159/5-11-2014 «Μερική Απασχόληση των υπεύθυνων επιστημόνων στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού καλλιεργούμενων φυτικών ειδών και στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων» αλλά αντίθετα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΑΠΕΝ ώστε αυτό να εφαρμοστεί, αποδεικνύοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. Άρα λοιπόν σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής οι Λαφαζάνης/Αποστόλου εφαρμόζουν την μερική απασχόληση γεωπόνων (και ισότιμα εκπαιδευμένων υπεύθυνων επιστημόνων) με δουλειά 2 μέρες την βδομάδα κλπ.  Η παραγωγή υγιούς και ασφαλούς πολλαπλασιαστικού υλικού καλλιεργούμενων φυτικών ειδών, ο έλεγχος των εισαγόμενων φυτικών ειδών για την αποτροπή εξάπλωσης ασθενειών, βακτηρίων, εντόμων, ιώσεων (με πολλά καταστροφικά για τις καλλιέργειες παραδείγματα στη χώρα μας πχ τριστέτσα στα εσπεριδοειδή, διαβρότικα στο καλαμπόκι, κόκκινο σκαθάρι φοινικοειδών κλπ) δεν λύνεται με διήμερα και τετράωρα των γεωπόνων.
Ένα κατανοητό παράδειγμα του τι σημαίνει μερική απασχόληση γεωπόνων στα φυτώρια
Ποια είναι τα μέτρα που πήραν οι Λαφαζάνης/Αποστόλου για την μη εξάπλωση του βακτηρίου Xylellafastidiosa που καταστρέφει ελαιόδεντρα, αμπέλια, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα από την Ιταλία? Το ΥΠΑΠΕΝ του Λαφαζάνη/Αποστόλου με ενημερωτικές ανακοινώσεις καλεί τους αγρότες να «ειδοποιήσουν όταν δουν κάτι ασυνήθιστο στις καλλιέργειές τους» (!!!) λες και οι αγρότες είναι επιστήμονες γεωπόνοι.Την ίδια στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, πολλά φυτά μπορεί να προσβληθούν και να μην παρουσιάσουν συμπτώματα. Αυτά πως θα τα αναγνωρίσουν οι παραγωγοί? Όταν δουν τα δέντρα τους ξεραμένα?
Επίσης οι Λαφαζάνης/Αποστόλου δεν κατήργησαν το ΠΔ 145/2014 που ανοίγει τον ασκό του αιόλου για παραπέρα υποβάθμιση του πτυχίοτων γεωπόνων με ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης μέσω της παροχής πιστοποιητικού κατάρτισης από πανεπιστήμια μέχρι και ιδιωτικές σχολές, ιδρύματα έναντι διδάκτρων, στην περίπτωση του επιστημονικά υπεύθυνου που θα εργάζεται σε επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πολ/κού υλικού καλλιεργούμενων φυτικών ειδών και επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων.
‒Άκου το σχέδιο...
Κλέφτες συνθημάτων και οραμάτων - Βιομήχανοι ψεμάτων 
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ
Επί υπερυπουργίας Λαφαζάνη και υπουργίας Αποστόλου δεν καταργήθηκε ο θεσμός του κτηνίατρου εκτροφής ενός θεσμού δηλαδή που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τις παρεχόμενες δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και που οδηγεί σε άγριο χαράτσωμα των κτηνοτρόφων. Το ΥΠΑΠΕΝ επί Λαφαζάνη έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε ο κτηνίατρος εκτροφής να εφαρμοστεί απρόσκοπτα από 1/8/2015.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣ
Ο ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης και ο υπουργός Αποστόλου εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ΚΑΠ, θα δώσουν την τετραετία 2015-2018 επιδοτήσεις 48.000.000 ευρώ, χρήματα από φορολογία εργαζομένων (το 2010-2012 είχαν δοθεί 36.000.000 ευρώ) για τα έξοδα μετακίνησης (αεροπορικά εισιτήρια κλπ.), έξοδα διαμονής και εστίασης (200 ευρώ τη μέρα για ξενοδοχεία, 90 ευρώ τη μέρα για φαγητό) σε μεγαλοστελέχη βιομηχανιών οίνου για να κάνουν τις μπίζνες τους σε όλο τον κόσμο.
Ήδη στις 26/3/2015 (αφού το κράτος έχει συνέχεια) η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Λαφαζάνης-Αποστόλου, ενέκρινανσυμβάσεις με 10 οινοποιητικές επιχειρήσεις συνολικού προϋπολογισμού 6.126.236 ευρώ. Και από την άλλη για τους εργαζόμενους και αμπελουργούς οι οινοποιοί επιφυλάσσουν απολύσεις και απληρωσιές και η κυβέρνηση υπόσχεται στο λαό λιτό βίο κλέβοντας τα ταμειακά διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Με απόφαση τον Απρίλιο του 2015 το ΥΠΑΠΕΝ ακύρωσε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων για το 2014-2015 στα σχολεία. Το πρόγραμμα ακυρώθηκε λόγω των άδειων κρατικών ταμείων (η εθνική συμμετοχή ήταν 1,34 εκατ. ευρώ… αλλά έπρεπε να πληρωθούν οι δανειστές πρώτα και όχι να φάνε φρούτα και λαχανικά οι μαθητές-έστω και αυτό το ψίχουλο).
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Με 121 συναντήσεις μεταξύ 35 ελληνικών και 10 ισχυρών γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και σημαντικές συμφωνίες για την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ουΕλληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρία - μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπερυπουργού Λαφαζάνη
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ
Ο Λαφαζάνης στις 13/5/2015 υπερψήφισε την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την «κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και άλλες διατάξεις» στο οποίο εντάθηκε τροπολογία για την φορολόγηση των επιδοτήσεων άνω των 12.000 ευρώ.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΑΥΞΗΣΗ 60% στο ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣΠΟΡΟΥ και ΣΠΟΡΩΝ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ
Το ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνη/Αποστόλου εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ΚΑΠ με Υπουργική Απόφαση στις 9/3/2015 αύξησε κατά +60% (!!!) το κόστος αγοράς πιστοποιημένου βαμβακόσπορου. Πλέον η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να αγοράζουν οι παραγωγοί για να πάρουν την ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι είναι 16 κιλά σπόρο/εκτάριο αντί για 10 kg/εκτάριο.
Όσον αφορά τη συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι το ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνη/Αποστόλου εφαρμόζει την ΥΑ Καρασμάνη (συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που αυξάνει το κόστος αγοράς σπόρων σκληρού σίτου κατά 20% (12 κιλά σπόρων/στρέμμα αντί για 10) για τις περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 και κατά 60% (16 κιλά σπόρων/στρέμμα) από το 2016-2017 ως το 2020.
Μιλάμε για αύξηση κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ ανά παραγωγό μόνο για την αγορά σπόρων.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΕΛΠΕ
Ο Λαφαζάνης δεν επανέφερε στο δημόσιο τις μετοχές των ΕΛΠΕ που είχαν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν υπερυπουργός στις εργασίες συντήρησης (shutdown) του 2015όταν χιλιάδες εργολαβικοί εργάτες δούλευαν χωρίς ρεπό 12ωρα και 16ωρα με αποτέλεσμα το θανατηφόρο έγκλημα με τους 4 νεκρούς και 2 τραυματίες.

Μήπως τους SOCARουμε, Παναγιώτη, τους ανθρώπους των Βρυξελλών;
Λαφαζάνης ο... δέσφατος!: Το 66% του ψαχνού της ΔΕΣΦΑ είναι 100% ψάρι! ‒ Καραθανασόπουλος: "Ενέργεια" εναρμονισμένη με την πολιτική της ΕΕ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΑΓΩΓΟΣ TAP, ΔΕΣΦΑ
Σε πολλές συναντήσεις του με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, με τους ιδιοκτήτες της αζέρικης SOCAR, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΡ (που έχει εξαγοράσει την ΔΕΣΦΑ), τον διευθύνοντα σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου“Fluxys” (συμμετέχει με ποσοστό 19% στο μετοχικό κεφάλαιο του TAP)δήλωνε ξεκάθαρα ότι ο αγωγός TAP στηρίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα υλοποιηθεί. Αυτά υποσχόταν και στις πολλές συναντήσεις του στον πρόεδρο της πετρελαϊκήςBPπου έχει συμφέροντα στον TAP
Μάλιστα έγινε και πλασιέ των ελληνικών επιχειρηματικών κατασκευαστικών ομίλων και βιομηχανιών υλικών ώστε να πάρουν μέρος στην κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση του TAP. Πάλεψε για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του TAP διότι…είναι καλές και έχουν ανταγωνιστικό κόστος!!! Μάλιστα σαν αντάλλαγμα για την συμμετοχή ο Λαφαζάνης πέρασε διάταξη στο μίνι φορολογικό για πλήρη απαλλαγή ΦΠΑ των ελληνικών εταιρειών.
Ο Λαφαζάνης δεν σταματάει το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικηSOCAR…διότι όπως λέει «έχει προχωρήσει αρκετά η ιδιωτικοποίηση…»
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Ο Λαφαζάνης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τους Ρώσους υπουργούς ενέργειας, με τον Ρώσο πρέσβη, με τον πρόεδρο της GAZPROM. Στις 10.4.2015ο Λαφαζάνης δηλώνει ότιο αγωγός, θα κατασκευαστεί από ιδιωτικές εταιρείες, θα είναι ένα ιδιωτικό έργο και αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν πλήρως τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και τη διαχείρισή του.Θέλουμε να τηρηθεί απόλυτα, αυστηρά και ουσιαστικά το πλαίσιο το οποίο έχει θεσπίσει η Ε.Ε. Επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με την Ε.Ε. διότι θα τηρηθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και 2ος Διεθνής Γύρος Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη

Ο Λαφαζάνης (όχι μόνο δεν ακύρωσε το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου), αλλά αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών από 14 Μαΐου, στις 14 Ιουλίου 2015 με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.
Μετά ανέλαβε πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών και συναντήθηκε κατά σειρά με τουςΝόβακ, Υπ. Ενέργειας της Ρωσίαςκαι Μίλερεπικεφαλή της κρατικής Gazprom όπου δήλωσε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στους διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν μεγάλες ρωσικές εταιρείες. Μετά συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη, Κινέζο πρέσβη , Ιάπωνα πρέσβη, Γάλλο πρέσβη, τον Βραζιλιάνο πρέσβη (παρουσία του ΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο..), τον πρέσβη της Βενεζουέλας μέσω των οποίων προσκάλεσε στο φαγοπότι/ξεπούλημα του ελληνικού ορυκτού πλούτου τα αντίστοιχα εθνικά ενεργειακά-πετρελαϊκά μονοπώλια των χωρών τους παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, σε 3 χερσαία τμήματα της Δυτικής Ελλάδας Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο
Ο υπερυπουργός Λαφαζάνης δεν σταμάτησε το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και μάλιστα είχε δηλώσει :«Τον διεθνή διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Φλεβάρη δεν θα τον σταματήσουμε Θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζουμε να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ της ΕΕ
Στις 5 Μαρτίου 2015 ο Λαφαζάνης δήλωνε «Σε γενικές γραμμές δεν αμφισβητούμε τους διακηρυγμένους στόχους της ενεργειακής ένωσης»και λίγο μετάζητούσε να επιδοτηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ΕΕ  «Θεωρούμε ότι όλες οι χώρες της περιοχής και πρώτα από όλα η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες δυνάμεις, με σημαντική επιρροή στην περιοχή μας και τον κόσμο, πρέπει να αναλάβουν, άμεσα και στην πράξη, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες ώστε να καταξιωθούν σε όλο το εύρος της Ανατολικής Μεσογείου και τις θάλασσές της, οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, πράγμα που θα βοηθήσει την ευημερία και την ενεργειακή ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής.»Γι’ αυτό θα έπρεπε αυτά τα έργα να θεωρηθούν, στο σύνολό τους, έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και να προικοδοτηθούν ανάλογα και στο σύνολό τους από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.»
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ της ΕΕ
Ο Λαφαζάνης στις 15.3.2015 στη Ρίγα της Λετονία στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα δήλωσε ότι έχουν μεγάλο σχετικά κόστος και απαιτούν σημαντικές επενδύσεις και γι αυτό χρειάζονται κίνητρα, τα οποία πρέπει να δοθούν από την ΕΕ.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Άχνα δεν έβγαλε ο Λαφαζάνης όταν ο υφιστάμενός του Τσιρώνης
δήλωνε ότι το Ελληνικό δεν θα γίνει Δάσος και ο ΥΠΑΠΕΝ παρέδωσε 12 στρέμματα για να γίνει χωματερή,
δήλωνε ότι ο ΧΥΤΥ Γραμματικού είναι ώριμος και μπορεί να λειτουργήσει,
δήλωνε ότι πρέπει να γκρεμιστούν οι υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας και να τις ανακατασκευάσουν οι μεγαλοεργολάβοι διότι αυτές μπορεί να αποφέρουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα στους επενδυτές.
δήλωνε ότι από την παρουσία των Πράσινων στην κυβέρνηση μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν στις μεγάλες επενδύσεις
δήλωνε ότι δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση να απορρίπτει τον θεσμό των ΣΔΙΤ. Εμείς ως υπουργείο δεν λέμε ότι δεν θέλουμε κανένα ΣΔΙΤ Είναι προφανές ότι κάποια έργα θα γίνουν από ιδιώτες.
προσπαθούσε να καλύψει τις ελλείψεις στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με συλλογικότητες πολιτών και μερικές εκατοντάδες εθελοντές επιστήμονες - γνώστες του αντικειμένου. Δηλαδή καμιά σκέψη από το ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνη να κάνει προσλήψεις αλλά να καλύψει τις τρύπες με τζάμπα ανασφάλιστη εργασία με τον μανδύα του εθελοντισμού.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΤΟΛΙΟΣ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ, ΟΥΖΟΥΝΙΖΟΥ και ΕΒΙΚΕΝ (ή Λα.Εν. και Βιομήχανοι…)
Με το Προεδρείο της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) συνατήθηκαν στις 11/3/2015 όλοι οι της ΛΑΕΝ παραπάνω και τους έταξαν ότι το Υπουργείο μελετά τρόπους ώστε, στο άμεσο μέλλον, να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά (το είπε ο Λαφαζάνης για ξεκάρφωμα)  και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ενεργοβόρες. Μάλιστα λίγο καιρό μετά στις 7/4/2015, ο Λαφαζάνης συγκρότησε και Επιτροπή του ΥΠΑΠΕΝ με τους βιομήχανουςκαι εργατοπατέρες της ΠΟΕΜ, η οποία εντός τριών (3) εβδομάδωνθα καταθέσει τις πρώτες προτάσειςτης και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ στις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ
Στις 12.6.2015 ο ΥΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ επεξεργάζεται ένα ειδικό τιμολόγιο για τις μονάδες αφαλάτωσης των νησιών το οποίο θα τις ανακούφιζε απ’ το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος και θα έδινε μια θετική ώθηση στην ανάπτυξή τους.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ και ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ στον ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ/ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ
Μετά την παρέμβαση Λαφαζάνη στις 22.6.2015 η διοίκηση της ΔΕΗ προέβη στην άρση διακοπής ηλεκτροδότησης της «ΝΕΩΡΙΟΝ» Σύρου δηλαδή του ξανασυνδέει το ρεύμα παρά τα 1,5 εκατ. οφειλές προς την ΔΕΗ τις απολύσεις εργαζομένων, τις απληρωσιές, τις μειώσεις μισθών, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.