Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΛΠΕ: Στο κυνήγι του μέγιστου καπιταλιστικού κέρδους. Έξι τραυματίες, οι πέντε σοβαρά ‒ ΠΑΜΕ: Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στον Ασπρόπυργο ‒ ΚΚΕ: Άθλιες συνθήκες και εντατικοποίηση της εργασίας, έλλειψη μέτρων ασφαλείας, "φθηνοί" εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο:

  • Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και ευρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%.
  • Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.
Βλέπε από Μποτίλια
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 08/05/2015 - 14:47
 
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργάτες και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους. Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας. Παρά την αύξηση της κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια, στον όμιλο ΕΛΠΕ εντείνεται η εργολαβοποίηση, με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα από "φθηνούς" εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Ο αριθμός μόνιμων εργαζομένων μειώθηκε από το 2007 έως το 2013 κατά 29%, αντίθετα αυξάνεται το προσωπικό με άλλες μορφές εργασίας. Οι εργάτες στους εργολάβους δούλευαν για λίγα ευρώ την ώρα. Τα σωματεία επανειλημμένα έχουν καταγγείλει ότι η εταιρεία, κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος, έχει προχωρήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας, με σοβαρές καθυστερήσεις ακόμα και στις εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων.
Απαιτούνται τώρα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλους τους τόπους δουλειάς, με μόνιμη σταθερή δουλειά και εργασιακά δικαιώματα. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία».
ΠΑΜΕ: Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έγινε στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο
«Ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα έγινε σήμερα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, που έστειλε εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.
Έχουν γίνει καθεστώς οι εργολαβίες που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους εργάτες με το κομμάτι, με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες χωρίς μέτρα ασφάλειας της ζωής τους. Με εντατικοποίηση της δουλειάς, με ατέλειωτες ώρες και μεροκάματα φτώχειας. Θέλουν τους εργάτες αναλώσιμους. Δεν τους νοιάζει αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, στα παιδιά τους, αν θα γυρίσουν όρθιοι ή στο αναπηρικό καροτσάκι.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν συμβαδίζουν κέρδη και δικαιώματα εργαζομένων, ακόμα και η ζωή τους.
Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μη δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.