Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Μικρό μπλουζ για τον B. B. King

B. B. King: 16 Σεπτεμβρίου 1925, Μπερκλαίρ, Μισισίπι, ΗΠΑ - 14 Μαΐου 2015, Λας Βέγκας, Νεβάδα, ΗΠΑ
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 15.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
 «Eφυγε» ο θρύλος των Blues, B.B. King
Ο βασιλιάς των blues, δεν είναι πια εδώ. Ο B.B. King πέθανε στον ύπνο του γαλήνια στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, μετέδωσε το Associated Press. Ήταν 89 χρονών
Ο βασιλιάς των blues έφερε νέους οπαδούς σε αυτό το είδος μουσικής και επηρέασε μια ολόκληρη γενιά μουσικών.
Αγκαλιά με τη Lucille
Με σήμα κατατεθέν τη Lucille, μια «ειδικής κατασκευής» κιθάρα Gibson, που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950, ο θρύλος B.B. King -πραγματικό όνομα  Riley B. King- ο διάσημος αμερικανός κιθαρίστας των μπλουζ και τραγουδοποιός, είχε άδεια πιλότου, ήταν γνωστός τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν έπινε αλκοόλ ούτε κάπνιζε.
The Thrill Is Gone
Ήταν γνωστός ήδη από τη δεκαετία του '50, οπότε και έγινε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής, με τραγούδια όπως τα You Know I Love You, Woke Up This Morning, Please Love Me, When My Heart Beats like a Hammer, Whole Lotta Love, You Upset Me Baby, Every Day I Have the Blues, "Sneakin' Around, Ten Long Years, Bad Luck, Sweet Little Angel, On My Word of Honor, και Please Accept My Love. 
Η πρώτη του επιτυχία, πέρα από την καθαρή μπλουζ μουσική, ήρθε με το The Thrill Is Gone το οποίο ήταν επανεκτέλεση, με πρώτο ερμηνευτή τον Roy Hawkins. Το τραγούδι έγινε επιτυχία στα τσαρτς της R&B αλλά και τις ποπ, κάτι πρωτόγνωρο για έναν R&B καλλιτέχνη.
Τα βλέμματα όλων κέρδισε όταν έκανε το άνοιγμα στις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969.
Η επιτυχία του King συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70 με τραγούδια όπως τα To Know You Is to Love You και I Like to Live the Love.
Από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.
Όταν αποχαιρέτησε την Ευρώπη
Σε ηλικία των 80 ετών, στις 29 Μαρτίου 2006, ο B. B. King έπαιξε στο Hallam Arena του Σέφιλντ. Ήταν η πρώτη ημέρα της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του καλλιτέχνη για τη Βρετανία και την Ευρώπη. Σε αυτή τη συναυλία συνεργάστηκε με τον Gary Moore, με τον οποίο ο King είχε και παλαιότερα συνεργαστεί για το τραγούδι Since I Met You Baby. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2006 στο Wembley Arena.
Τον Ιούλιο του ίδιου έτους επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου και έδωσε δύο συναυλίες, στις 2 και στις 3 του μήνα, κατά τη σαρακοστή επέτειο του διάσημου Montreux Jazz Festival.
James Bond: Never Say Never Again
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 29 Νοεμβρίου 2006 στο Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον καλλιτέχνη αν αυτή θα είναι η πραγματική αποχαιρετιστήρια περιοδεία.
Όπως απάντησε «ένας από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες είναι ένας άνθρωπος από την Σκωτία με το όνομα Σον Κόνερι. Πολλοί θα τον ξέρετε σαν τον James Bond 007. Έπαιξε σε μια ταινία με τον τίτλο Never Say Never Again».
Ph.από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπί (στα 81) 
Ο «Βασιλιάς» είχε τιμηθεί με... 
  • Το National Medal of Arts το 1990.
  • Τιμητικό Ph.D από το πανεπιστήμιο του Μισισίπι και η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Μουσικής του απένειμε το Polar Music Prize.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 2006 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του απένειμε το Presidential Medal of Freedom.
  • Βραβείο Grammy για τη συνολική του προσφορά (Lifetime Achievement Award) το 1987 -είχε κερδίσει και πολλά άλλα βραβεία Γκράμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.