Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Ε-ε-ερχεται! Έτοιμοι να κλείσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ‒ ΚΚΕ: Εκβιαστική ανανέωση της λαϊκής εντολής ‒ Αντίσταση στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε στην κρίση

Έτοιμη να συμφωνήσει αντιλαϊκά μέτρα εντός του Μάη εμφανίζεται η κυβέρνηση
Δημοσίευση: Τρί, 12/05/2015 - 20:28
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 12/05/2015 - 20:29
Να συμφωνήσει με τους δανειστές μέσα στο Μάη εμφανίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως αφήνεται σαφώς να εννοηθεί μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις μετά το Eurogroup
Δημοσίευση: Τρί, 12/05/2015 - 13:34
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 12/05/2015 - 21:24
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εξελίξεις μετά το Eurogroup το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:
«Η ''πρόοδος'' στις διαπραγματεύσεις που αναγνωρίζει το Eurogroup, αναφέρεται στις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, με βάση τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και την κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις αποδοχής των εταίρων σ’ ένα πιθανό δημοψήφισμα επιβεβαιώνουν ότι αυτό θα είχε ένα και μόνο στόχο: Ν’ αποσπάσει τη λαϊκή στήριξη σε αυτή τη νέα συμφωνία – καρμανιόλα, με τα γνωστά απ’ το παρελθόν εκβιαστικά διλήμματα και στο όνομα δήθεν της ανανέωσης της λαϊκής εντολής, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τη φέρει στα δικά της μέτρα κάθε φορά.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη νέα συμφωνία. Ο λαός ν’ απορρίψει τους φανερούς και συγκαλυμμένους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των εταίρων, επιλέγοντας το δρόμο της αντίστασης και της πραγματικής ρήξης με την ΕΕ, τους δανειστές και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση».
902

 
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως «είναι εφικτή μια συμφωνία έως το τέλος Μαΐου» και πως «έχουμε μπει στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Στην ουσία βρισκόμαστε στην κορύφωσή τους».
Ενδεικτικό της διάθεσης της κυβέρνησης να «κλείσει» τη συμφωνία είναι και το γεγονός πως το δημοψήφισμα περνά σε δεύτερο πλάνο αφού κυβερνητικές πηγές έλεγαν «δημοψήφισμα γιατί; Βλέπετε κανένα αδιέξοδο;» και πρόσθεταν πως ούτε το δημοψήφισμα, ούτε οι εκλογές ήταν αντικείμενο συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Οι πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κυβέρνηση επιδιώκει να «κλείσει» η συμφωνία στις 21 Μάη κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Έχουμε καλύψει όλο το διάστημα που απαιτείται για να βρεθεί κοινό έδαφος», ανέφερε κυβερνητική πηγή, κάτι που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του, λέγοντας πως η κυβέρνηση «έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης». Πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».
Εφόσον η κυβέρνηση επιταχύνει για να «κλείσει» η συμφωνία, αυτό σημαίνει ότι κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις για να «κλείσουν» τόσο το Ασφαλιστικό όσο και τα Εργασιακά. Φαίνεται πως το κυβερνητικό επιχείρημα για τη συμφωνία αντιλαϊκών μέτρων θα είναι η σωτηρία της χώρας και εμμέσως πλην σαφώς το υπονόησε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο πως «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.