Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛκουλουπού: Εκλιπαρούν την Τρόικα για αναγνώριση της «προόδου» ‒ Τα πάντα στον μπαξέ των συζητήσεων! ‒ Σόιμπλε: Με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα παρθούν ‒ ΚΚΕ: Εκβιαστικό... λαοπρόβλητο δημοψήφισμα για το 3ο Μημόνιο

Σόιμπλε: Με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα παρθούν
11 Μαΐ. 15 (14:51) | upd: 11 Μαΐ. 15 (16:01)
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών  Β. Σόιμπλε προσερχόμενος αρχικά για την συνάντηση με τον  Γιάνη Βαρουφάκη και για στη συνεδρίαση του Eurogroup στις δηλώσεις του εννόησε ότι: με ή χωρίς δημοψήφισμα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν. 
« Αν είναι καλό το δημοψήφισμα ας το κάνουν. Ισως να είναι και κάτι καλό αν αυτό χρειάζεται για να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς για το θέμα του δημοψηφίσματος.
ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Δημοσίευση: Δευ, 11/05/2015 - 13:30
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 11/05/2015 - 15:19
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αναφέρει:
«Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τη νέα συμφωνία – μνημόνιο, με ψευτολεονταρισμούς της τελευταίας στιγμής και με δηλώσεις για πιθανό δημοψήφισμα, προσπαθεί να πλασάρει στο λαό τα νέα σκληρά μέτρα ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης και να τον κάνει συνένοχο στα αντιλαϊκά σχέδια».
Ο γερμανός Υπουργός είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια». 
«Το πρόγραμμα πρέπει να υλοποιηθεί τουλάχιστον έως ένα σημείο» είπε και υποσημείωσε ότι ναι μεν δεν παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά σας εξηγώ ποιοι είναι οι κανόνες.
Στις 20 Φεβρουαρίου είπε η Ελλάδα αποδέχθηκε τους κανόνες αυτούς και από τότε ο χρόνος κυλάει.  
O Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι υπήρξαν αρκετές παρεξηγήσεις για το τι σήμαινε η Συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου. Για να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος πρέπει αυτή να εγκριθεί από τους τρεις θεσμούς, συμπλήρωσε.
Το ΔΝΤ είναι μέρος των τριών θεσμών 
Σημείωσε μάλιστα ότι το ΔΝΤ δεν παίζει κάποιον χωριστό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, παρά είναι και αυτό μέρος των τριών θεσμών που λειτουργούν από κοινού.
Οι προσπάθειες κάποιων να αποδώσουν στο ΔΝΤ έναν ιδιαίτερο ρόλο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
Μοσκοβισί: Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό  
 Πρέπει να γεφυρώσουμε το κενό, εάν θέλουμε μια συμφωνία το επόμενο διάστημα, δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.
Και πρόσθεσε: «Η συνάντηση είναι σημαντική γιατί πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό πνεύμα από αυτό της Ρίγας... Περιμένουμε νέο πνεύμα, ελπίζω κατά τη συνεδρίαση να σημειωθεί καλή πρόοδος. Η συνεδρίαση δεν θα είναι καταληκτική, το ξέρουμε αυτό».
Ντομπρόβσκις: Υπάρχουν ακόμη αρκετά να γίνουν
Μετά το Eurogroup στη Ρίγα, οι διαπραγματεύσεις έχουν βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα που πρέπει να καλυφθούν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις. Επικεντρωνόμαστε στο σενάριο που επιτυχώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συμπλήρωσε ο κ. Ντομπρόβσκις και σημείωσε: είναι σημαντικό όλες οι χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. 
ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Η πρόοδος δεν είναι αρκετή
«Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν είναι αρκετή. Συνήθως όταν αλλάζεις την ομάδα διαπραγμάτευσης τότε όλα ξεκινούν από το μηδέν» ανέφερε  ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ προσερχόμενος στο Eurogroup.
Μ.Σουλτς: Θέμα της Αθήνας αν θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως περιμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει πιο συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά σχέδια από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «Ενα ελληνικό δημοψήφισμα για το ευρώ είναι δυνατό, αλλά εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για αυτό, δεν το κρίνω εγώ». 
YΠΟΙΚ Ιρλανδίας 
«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μια καταληκτική δήλωση» αναφορικά με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Νούναν. «Μια θετική δήλωση για την πρόοδο είναι πιθανή», συμπλήρωσε.  
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: ΄Ολα έξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι   
Στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην χθεσινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung παρέπεμψε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι αναμένει το Βερολίνο από την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.
«Δεν βλέπω ότι όλα θα έχουν λυθεί μέχρι τότε» είχε δηλώσει στην εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι δεν αναμένει συμφωνία για σήμερα.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, σημείωσε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θα πέσει πάνω στο τραπέζι του Eurogroup.  
Eurogroup: Αναγνώριση της «προόδου» που έχει επιτευχθεί θέλει η κυβέρνηση
Δημοσίευση: Δευ, 11/05/2015 - 11:26
Mε προσδοκίες για μια πολιτική δήλωση που θα αναγνωρίζει την «πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στα παζάρια με τους εταίρους της προσέρχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σημερινό Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και την κατάρτιση της λίστας μεταρρυθμίσεων.
Η κυβέρνηση θεωρεί πως μια δήλωση «προόδου» θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για να «χαλαρώσει» η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους όρους για την παροχή ρευστότητας προς το ελληνικό κράτος και τις τράπεζες. Από την πλευρά τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επισημαίνουν ότι η κατάρτιση της λίστας μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη για να «ξεκλειδώσει» η καταβολή των δόσεων.
Η επίσημη ατζέντα του Eurogroup αναφέρει:
«Οι υπουργοί θα συνεχίσουν τη συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των τριών θεσμικών οργάνων -την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρώσει στο πλαίσιο της ισχύουσας συμφωνίας. Η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης και προκειμένου να ξεκλειδώσει η καταβολή των υπολειπόμενων δόσεων της οικονομικής βοήθειας».
«Το Eurogroup πρέπει να δείξει ότι υπήρξε πρόοδος για την Ελλάδα, αλλά δεν θα είναι καθοριστικό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μ. Σαπέν. Όπως είπε, «έχει υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα για συμφωνία».
Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους, της ανεργίας και της ύφεσης», αναφορά που παραπέμπει στις αξιώσεις για μια συμφωνία που θα υπηρετεί την καπιταλιστική ανάκαμψη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Άλλωστε τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστεί ο ίδιος δρόμος των σκληρών αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει 
  • ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ,
  • διατήρηση του ΕΝΦΙΑ για το 2015,
  • μετάθεση της δέσμευσης για αφορολόγητο όριο,
  • κατάργηση της μείωσης κατά 30% της «εισφοράς αλληλεγγύης», που θα ίσχυε φέτος,
  • ακύρωση της επαναφοράς του κατώτατου μισθού και της 13ης σύνταξης,
  • διατήρηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και επέκτασή της στις κύριες συντάξεις,
  • κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.
Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει στο λαό την ευθύνη των αντιλαϊκών επιλογών της, η κυβέρνηση σηκώνει κουρνιαχτό περί δημοψηφίσματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, υποστήριξε ότι «οι δανειστές έχουν σκληρύνει τη στάση τους», προσθέτοντας ότι αν η συμφωνία είναι εκτός της «λαϊκής εντολής του Ιανουαρίου», πρέπει ο λαός να έχει «την τελεσίδικη και αποφασιστική παρέμβαση». Όπως είπε, «το δημοψήφισμα είναι το τελευταίο όπλο, το υπερόπλο της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές. Αν χρειαστεί να το αξιοποιήσουμε, θα το αξιοποιήσουμε».
Ερωτηθείς εάν θα πληρωθεί αύριο η δόση των 750 εκατ. ευρώ, σημείωσε ότι οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν «αναλόγως των εξελίξεων». 

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θέλει να πληρώσει τους δανειστές και να υπάρξει συνεννόηση στο Eurogroup για τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.