Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΚΕ για πρόσφυγες: Η απειθαρχία στο Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ‒ Πρόταση για άμεσα μέτρα και ανακοίνωση

Ερώτηση του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 16:02
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 14/04/2015 - 16:08
Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Χρήστος Κατσώτης.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
«Θέμα: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες

Αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα μας, κυρίως από τη Συρία αλλά και άλλες χώρες στις οποίες εκδηλώνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι μονοπωλιακοί ανταγωνισμοί, με ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πολύμορφες επεμβάσεις. 
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, το πρώτο τρίμηνο του 2015 εισήλθαν στη χώρα μας από τα θαλάσσια σύνορά της 10.445 πρόσφυγες στη μεγάλη πλειοψηφία τους, σε σύγκριση με 2.863 το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 μέσα στο 2015. Ο φράχτης του Έβρου είχε ως αποτέλεσμα τη μετατόπιση των σημείων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδίως στη Μυτιλήνη.
Οι υπάρχουσες υποδομές για την υποδοχή τους είναι από ανύπαρκτες έως εντελώς ανεπαρκείς, ενώ χιλιάδες από αυτούς παρότι έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας εξαιτίας του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.
Το αποτέλεσμα είναι να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα τόσο οι ίδιοι οι πρόσφυγες, ακόμη και μικρά παιδιά, που καταφεύγουν στη χώρα μας (στέγαση, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.) όσο και οι κάτοικοι των περιοχών που δέχονται τα προσφυγικά κύματα, δημιουργώντας επιπλέον την "πρώτη ύλη" για καλλιέργεια ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών.
Η προσπάθεια διασκέδασης του σοβαρού αυτού ζητήματος από την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό και η εναπόθεση της αντιμετώπισής του στη δήθεν "αλληλεγγύη" των "εταίρων" και των οργάνων της ΕΕ, που ευθύνονται σημαντικά για τη δημιουργία και την ανακύκλωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, είναι αδιέξοδη, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και αποτελεί, στην ουσία, συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει, ώστε:
  • Nα δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους.
  • Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.
  • Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ, χωρίς εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.
  • Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κά.).
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται πολλά χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς (εργασία, οικογένειες κλπ.).
Οι Βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης».

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων
Δημοσίευση: Τρί, 14/04/2015 - 17:21
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 14/04/2015 - 17:36
Σε ανακοίνωση για την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών" που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και δεν "λιάζονται", όπως δήλωσε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι, λόγω των κανονισμών και των συνθηκών της ΕΕ, τους οποίους ψήφισαν ή θεωρούν ιερούς και απαραβίαστους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει. 
Η απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων - μεταναστών, που αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες εξαιτίας και των επικίνδυνων εξελίξεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επανάπαυση ή αδιέξοδη και αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση.
Η κυβέρνηση πρέπει, εδώ και τώρα, να εξασφαλίσει ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα, αλλά και για όσους απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης, που πρέπει να κλείσουν οριστικά. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, αυξάνοντας τα γραφεία ασύλου και ενισχύοντάς τα με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Η απειθαρχία στον Κανονισμό του Δουβλίνου και στη Σένγκεν είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Το ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος να κάνουν αντικείμενο πάλης τα παραπάνω αιτήματα και να πρωτοστατήσουν στην αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.