Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Νομοσχέδιο για την «Ανθρωπιστική κρίση» - Διαμάντω Μανωλάκου & Νικος Καραθανασόπουλος: Δεν είναι ανάσα ανακούφισης για όσους χτυπήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων. Περιέχει δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ ‒ Κινείται εντός των πλαισίων που διαμόρφωσαν τις συνθήκες φτώχειας (2 VIDEO)

Τοποθέτηση των κομμουνιστών βουλευτών επί των άρθρων του ν/σ για την «ανθρωπιστική κρίση» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 11/03/2015 - 13:36
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 11/03/2015 - 14:29
Συνεχίστηκε και σήμερα Τετάρτη στη κοινή συνεδρίαση τριών επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Στην τοποθέτησή της η Διαμάντω Μανωλάκου ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο είναι στο μεγαλύτερο του μέρος, συνέχεια νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παρατείνονται χρονικά, περιέχει και μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβεβαιώθηκαν στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ (όπως είναι η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου κατά της διαφθοράς) και δεν είναι ανάσα ανακούφισης για όσους χτυπήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, και αναφερόμενη στις γενικότερες εξελίξεις με αφορμή τη δήλωση Γιούνκερ για την αναβάθμιση του Ευρωστρατού σε μόνιμο σώμα, τόνισε ότι η συγκυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό πόλεμο, θεωρώντας αδιαπραγμάτευτη τη θέση της χώρας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
Ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου
Το νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» δεν είναι μόνο λειψό, αλλά κινείται και εντός των πλαισίων που διαμόρφωσαν τις συνθήκες φτώχειας, υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής.
«Οι καπιταλιστές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι που κερδίζουν όλα αυτά τα χρόνια, θα πληρώσουν; Γιατί για παράδειγμα δεν χρηματοδοτείτε μια σειρά ενέργειες, επιβάλλοντας έκτακτη εισφορά στους μονοπωλιακούς ομίλους;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την προέλευση των πόρων για τη χρηματοδότηση όσων προβλέπει το νομοσχέδιο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να περισταλούν χρήματα από άλλες κοινωνικές δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.