Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εργοδοτικό ευτύχημα - Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός οικοδόμος από ηλεκτροπληξία, νεκρός ναυτικός σε ρυμουλκό

Ο πάντα απρόσεχτος εργαζόμενος!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Τη δεκαετία του 1960 υπήρχε ο ΟΠΑ (Οργανισμός Προλήψεως Ατυχημάτων).
Πολλές από τις αφίσες του, που κοσμούσαν δημόσιους χώρους (θυμάμαι αρκετές στους σταθμούς του Ηλεκτρικού), ήταν φιλοτεχνημένες από τον Φωκίωνα Δημητριάδη και απείχαν μόνο σκιτσογραφικά από τα δύο, άνωθεν και κάτωθεν, σκίτσα.
μα και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει από τότε. Ή για να ακριβολογούμε εκεί επιστρέφει ολοταχώς.

 Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Ο εργαζόμενος δεν φοράει ποτέ το κράνος του, ενώ είναι δικαίωμά του να το ζητήσει από τον προϊστάμενο (ακόμα και να αρνηθεί την επικίνδυνη εργασία που του ανατίθεται), δεν βάζει τη μάσκα του όταν μπαίνει στους θαλάμους αερίων της Ζώνης (όταν αυτή υπήρχε), ενώ ο εργολάβος όχι μόνο τού διαθέτει την καλύτερη τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και τον πιέζει να τη φορέσει (οπωσδήποτε), εργάζεται χωρίς υπερωρίες και με τα ρεπά του όλα, δεν κάνει ποτέ διπλοβάρδια, είναι πάντα ξεκούραστος και ποτέ αγχωμένος (στα πλοία π.χ.), έχει μόνιμη και σταθερή εργασία, δεν είναι απασχολήσιμος, κ.ο.κ.

Με δυο λόγια ο εργοδότης φροντίζει πάντα για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.
Να πέσει φωτιά να τον κάψει!
Πάρε κι εσύ τα μέτρα σου, ρε παιδί μου!
Μπ.Σ.Α.
Σχετικά σύγχρονη αφίσα, σε χρήση και σήμερα (από εδώ)

Μοίρες Ηρακλείου: Νεκρός οικοδόμος από ηλεκτροπληξία
Δημοσίευση: Δευ, 25/08/2014 - 19:16
Ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στις Μοίρες Ηρακλείου αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.
Συγκεκριμένα το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο 47χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών, χρησιμοποιώντας τη μάνικα που ρίχνει το μπετόν ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο χτυπημένος από το ηλεκτρικό ρεύμα.
Δηλαδή, φταίει ο υπεύθυνος αν ο άλλος πάει φιρί-φιρί...
«Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του οικοδόμου στις Μοίρες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

«Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτήν την κατάσταση κερδισμένο θα συνεχίσει να βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και καλεί τους οικοδόμους «να καταγγέλλουν περιστατικά όπου στους χώρους δουλείας δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργάτη.
7/3/2013: Καταγγελία των Σωματείων της Ζώνης για τα δύο ατυχήματα μέσα σε τρεις μέρες
Νεκρός ναυτικός σε εργατικό δυστύχημα στο ρυμουλκό «Μέγας Αλέξανδρος»
Δημοσίευση: Δευ, 25/08/2014 - 13:21
Εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν ναυτικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο νότιο αγκυροβόλιο του Πειραιά.
Νεκρός είναι ένας 42χρονος, μέλος του πληρώματος του ρυμουλκού «Μέγας Αλέξανδρος». 
Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του, ο άτυχος ναυτικός, που εκτελούσε χρέη λοστρόμου με 12ετή προϋπηρεσία στο πλοίο, τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης ναυαγίου στο ρυμουλκό και στη συνέχεια έπεσε αναίσθητος στη θάλασσα.
Ο ναύτης περισυνελέγη σε σοβαρή κατάσταση και λίγο μετά εξέπνευσε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.