Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σκουρλέτης: «Πρόταση διεξόδου» από την ένταση των κινητοποιήσεων το δημοψήφισμα (!) ‒ Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Δημοψήφισμα ενάντια στην απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ‒ Δήλωση Κουτσούμπα (VIDEO) ‒ Συνεντευξη Καραθανασόπουλου (AUDIO) ‒ Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ και ανακοίνωση (VIDEO) ‒ ΚΚΕ: Σχόλιο για την απόφαση της δικαιοσύνης

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ο «κουρνιαχτός» με το δημοψήφισμα κρύβει την ουσία


Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα 
Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 13:38


Συνέντευξη του Ν. Καραθανασόπουλου στο «Σκάι» για τη ΔΕΗ
Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 11:34



Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ

***
Αφοπλιστική η παραδοχή Σκουρλέτη ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πρόταση διεξόδου» από την ένταση των κινητοποιήσεων...

Όσο περνούν οι μέρες, γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι οι τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ δεν αποσκοπούσαν παρά στο να διευκολύνουν κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία μαζί του, με προοπτική την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κορμό της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
«Πρόθυμοι» να βάλουν πλάτες στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, που πάντως δεν είναι άσχετοι με τη διεκδίκηση ρόλου σε μια επόμενη κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, δήλωσαν ήδη οι ΑΝΕΛ, πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τη Δευτέρα η ΔΗΜΑΡ συγκαλεί Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα για να επικυρώσει όπως λέγεται το «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θετικές απαντήσεις αναμένει η Κουμουνδούρου και από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές.
Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση στη Βουλή, ώστε να διεξαχθεί η συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στην απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.
Θεωρεί ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική του σχετική πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάθε κόμμα μπορεί να θέσει τις δικές του θέσεις.
Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος είναι η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά οφέλη και από το δικομματικό καυγά που πυροδότησε η πρόταση για δημοψήφισμα, χωρίς αυτός να μπαίνει στην ουσία της απελευθέρωσης, όπου προδίδεται η στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε χτες τον Αλ. Τσίπρα ότι «στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να συσπειρώσει και να ελέγξει το κόμμα του, υποδαυλίζει και υποκινεί κινητοποιήσεις που απειλούν να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία και τους Ελληνες», ότι «διαλύει τη χώρα» κ.λπ.
Απαντώντας έμμεσα, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Σκουρλέτης ομολόγησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο ακριβώς αντίθετο, να εκτονώσει δηλαδή με τη λογική της ανάθεσης τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις.
Όπως είπε προχτές, η πρόταση για δημοψήφισμα είναι «πρόταση διεξόδου» από την ένταση των κινητοποιήσεων!
Διαμαρτύρεται για υπονόμευση του ανταγωνισμού!
Αποκαλυπτικό είναι επίσης το χτεσινό non paper του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο προσπαθεί να πείσει ότι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν προάγει τον ανταγωνισμό! Γράφει μεταξύ άλλων:
  • «Η διεθνής εμπειρία (δείχνει ότι) δημιουργούνται υπερεθνικά ολιγοπώλια που καταργούν στην πράξη τα όποια υποτιθέμενα οφέλη της ιδιωτικοποίησης και του ανταγωνισμού όσον αφορά τις τιμές. Στον ευρωπαϊκό χώρο, για παράδειγμα, κυριαρχούν πέντε πολυεθνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα την ακύρωση του όποιου ανταγωνισμού».
Υποστηρίζει ακόμα ότι «αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια», όταν ούτε καν ο ίδιος δεν τολμά να ισχυριστεί ότι με τη ΔΕΗ στο Δημόσιο θα παρέχει στο λαό φτηνό άφθονο ρεύμα, αλλά αναμασά τα περί Κοινωνικών Τιμολογίων, που χρηματοδοτούνται από το υστέρημα όσων ακόμα μπορούν και πληρώνουν τη ΔΕΗ.
Διαμαρτύρεται επίσης πως τα «ιδιωτικά ολιγοπώλια ηλεκτρικής ενέργειας» εστιάζουν μόνο στην κερδοφορία τους και δεν επενδύουν, με αποτέλεσμα να «απειλείται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας και υποβαθμίζεται ο στρατηγικός ρόλος του κλάδου στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».
Σαν να μη λειτουργεί η σημερινή ΔΕΗ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με τη λογική του κόστους - κέρδους για τους μετόχους της, ορισμένοι από τους οποίους είναι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι.
  • «Αυτή η αρνητική διεθνής εμπειρία έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια τάση ανάκτησης των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών από το δημόσιο, κυρίως από την τοπική αυτοδιοίκηση» γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως η κρατικοποίηση στον καπιταλισμό είναι η άλλη όψη της ιδιωτικοποίησης.
Τροποποιήσεις χωρίς αντίκρισμα
Στο μεταξύ ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης κατέθεσε τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, επιχειρώντας να αμβλύνει και να ξεγελάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του λαού.
Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι το σύνολο των εσόδων από την αποκρατικοποίηση θα πάει στη ΔΕΗ, οι οικονομικές προτάσεις πρέπει να είναι πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για πέντε χρόνια και οι κάτοικοι κοντά στις μονάδες θα έχουν προτεραιότητα σε τυχόν προσλήψεις λόγω εντοπιότητας.
Επίσης, σημείωσε ότι η πελατειακή βάση της νέας εταιρείας, μετά την απόσχιση, θα είναι ανάλογη του προφίλ της πελατειακής βάσης της ΔΕΗ «ιδίως από άποψη οικονομικής συμπεριφοράς και δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά κατηγορία πελατών», δηλαδή δεν θα δοθεί στη «μικρή» ΔΕΗ το «φιλέτο» του πελατολογίου της ΔΕΗ, αλλά αναλογικά τόσοι «κακοί» πελάτες, όσοι θα παραμείνουν στη «μεγάλη» ΔΕΗ.
Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ

Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 13:44
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 05/07/2014 - 15:23

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Παραβρέθηκαν μέλη κλαδικών σωματείων όπως των ναυτεργατών, των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών, από το χώρο της εκπαίδευσης εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους  στην καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της παράστασης η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και των σωματείων ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο δεν υπήρχε κανένας από τους αρμόδιους παράγοντες.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μη μείνει μόνος του.

Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα "νόμος και τάξη", δεν θα περάσει! "Νόμος και τάξη" σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία και φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση στο καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει» (Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση). 

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προχώρησε το πρωί του Σαββάτου στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, κλιμακώνοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας των απεργών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου το βράδυ της Παρασκευής, που έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική και την ανακοίνωση των εργαζομένων ότι θα συνεχίσουν.
Η επιστράτευση γίνεται με βάση τον αντιδραστικό νόμο 3536/2007 (άρθρο 41, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης) και έρχεται σε συνέχεια της επίταξης άλλων κλάδων που βρίσκονταν σε απεργία, όπως οι ναυτεργάτες, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να εμπεδωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη», η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε το πρωί του Σαββάτου:

  • «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
  • Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.
  • Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».
Η επιστράτευση των απεργών ήταν η κορύφωση μιας καθαρά πολιτικής μεθόδευσης σε βάρος της απεργίας. Πριν ακόμα εκδοθεί η δικαστική απόφαση την Παρασκευή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε εκδώσει απόφαση να λειτουργήσει κανονικά το Εθνικό Τυπογραφείο το Σάββατο και την Κυριακή, «λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών».

Στόχος ήταν να διεκπεραιώσει από το Σάββατο τα διαδικαστικά της επιστράτευσης (φύλλα πορείας κ.ά.).
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η κυβέρνηση διέρρεε ότι θα υπάρξει «εύλογο διάστημα μέχρι να αποφασιστεί η επίταξη των υπαλλήλων», εκβιάζοντας με τελεσίγραφα να σταματήσουν την απεργία.

Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΕΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση».

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 13:38
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 05/07/2014 - 13:39


Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για την επίταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ επισήμανε:

«Με "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" δεν λύνονται τα προβλήματα.

Ο αγώνας των εργαζομένων και της ΔΕΗ και των υπόλοιπων εργαζομένων όλων των κλάδων είναι δίκαιος και από αυτή την άποψη θα πρέπει να στηριχτεί μαζικά από το λαό μας.

Είναι δίκαιος πρώτα απ’ όλα διότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντιλαϊκή, έχει ψηφίσει σωρεία αντεργατικών νόμων, τώρα φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ.

Πρέπει να καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι οι οποίοι εδράζονται στο κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας.

Την πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά με αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου με αλλαγές επώδυνες στις εργασιακές τους σχέσεις, με μείωση μισθών, την πληρώνει συνολικά ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία».

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους.

Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.  

Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα "νόμος και τάξη", δεν θα περάσει! "Νόμος και τάξη" σημαίνει καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία και φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση στο καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει.

Οι άνθρωποι του μόχθου, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από αυτήν την πολιτική, μόνο ένα καθήκον έχουν.

Να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. 

Η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αφορά όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. 

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του». 

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ γίνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Στην Πτολεμαΐδα, στις 8 το βράδυ της Κυριακής το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. 
Σε κινητοποίηση στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στη Λαμία καλεί τη Δευτέρα 7 Ιούλη στις 10.30 π.μ., η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ.

902

ΚΚΕ: Σχόλιο για την απόφαση που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

Δημοσίευση: Σάβ, 05/07/2014 - 00:20
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 05/07/2014 - 10:33

Σε σχόλιό του για την απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις.

Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.