Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ισραήλ: Εβραίοι εθνικιστές έκαψαν ζωντανό τον 16χρονο Παλαιστίνιο ‒ Άγριος ξυλοδαρμός του 15χρονου εξαδέλφου του (VIDEO + 10 ΦΩΤΟ)

Ισραήλ: Εβραίοι εθνικιστές συνελήφθησαν για το φόνο του 16χρονου Παλαιστίνιου
Ανεξάρτητη διεθνή έρευνα ζητά από τον ΟΗΕ ο παλαιστίνιος πρόεδρος
Δημοσίευση: Κυρ, 06/07/2014 - 21:54
Έξι Εβραίους εθνικιστές ως υπόπτους για το θάνατο του 16χρονου Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ συνέλαβαν οι Ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ένας ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι συλληφθέντες είναι «Εβραίοι εξτρεμιστές».
Όπως είπε συγκεκριμένα, «οι άνθρωποι που συνελήφθησαν σε σχέση με αυτήν την υπόθεση ανήκουν κατά τα φαινόμενα σε μια εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ», έξι πρόσωπα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης. 
Καμιά άλλη πληροφορία δεν έχει αποκαλυφθεί εξαιτίας της λογοκρισίας που έχει επιβληθεί στα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση αυτή.
Ισραηλινοί στρατιώτες απήγαγαν και έκαψαν ζωντανό τον 16χρονο Παλαιστίνιο Mohammad Abou Khdeir
Όμως η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή για πρώτη φορά, πως το έγκλημα αυτό μπορεί να είχε εθνικιστικά κίνητρα. «Σε ό,τι αφορά στο φόνο του εφήβου της Σουαφάτ, προκρίνεται στην έρευνα το σενάριο ενός εγκλήματος με εθνικιστικά κίνητρα», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Νε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ζητάει να πραγματοποιηθεί μια ανεξάρτητη, διεθνής έρευνα για την απαγωγή και το φόνο του 16χρονου.
Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να ασκήσει διώξεις σε βάρος εβραίων εποίκων οι οποίοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, υπογραμμίζει ο Αμπάς στην επιστολή την οποία έδωσε στον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι.
Αντίγραφό της επιστολής δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wafa, το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.
Παλαιστίνιοι πετούν πέτρες καθώς συγκρούονται με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κηδείας του 16χρονου Mohammed Abu Khdeir στην Ιερουσαλήμ, την Παρασκευή, 4 του Ιουλίου 2014.
Ο 16χρονος Παλαιστίνιος Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ είχε απαχθεί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από τη συνοικία Σουαφάτ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το πτώμα του βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα κοντά σε ένα δάσος στο δυτικό τμήμα της πόλης, εντελώς καμμένο σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας.
Η ανακάλυψη του καμμένου πτώματος του 16χρονου την Τετάρτη σε δάσος της Ιερουσαλήμ έγινε μια ημέρα μετά την κηδεία τριών έφηβων Εβραίων για την απαγωγή των οποίων στις 12 Ιούνη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το θάνατό τους, το Ισραήλ κατηγορεί την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.
Το Wafa μετέδωσε σήμερα Κυριακή ότι ο πατέρας του 16χρονου δήλωσε: «Γιατί τους πήρε τέσσερις ημέρες; Τους είχαμε δώσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Γιατί περίμεναν;». 
Παλαιστίνιοι μεταφέρουν το σώμα του 16χρονου
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας, τα οποία επικαλείται το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Maan», υπήρχε καπνός στους πνεύμονες του 16χρονου πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός, όταν τον έκαψαν.
Το αγόρι έφερε επίσης τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου του, διευκρίνισε ο παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Αλ-Αουέουι, καθώς ο διευθυντής της παλαιστινιακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας Σάμπερ Αλ-Αλούλ παρακολούθησε τη νεκροψία που πραγματοποίησαν ισραηλινοί γιατροί στο Τελ Αβίβ.
«Είναι η πρώτη φορά που ακούω να μιλούν για ένα τέτοιο τρόπο να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, καθώς το αγόρι είχε καεί από μέσα και απ' έξω, διότι πιθανόν το υποχρέωσαν να πιει καύσιμο», δήλωσε ο παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για θέματα της Ιερουσαλήμ, ο Αντνάν αλ-Χουσεϊνί, κατηγορώντας για το φόνο τους ισραηλινούς εποίκους.

902
Tariq Abu Khdeir, 15χρονος αμερικανικός πολίτης από τη Φλώριδα και ξάδελφος του Mohammad Abou Khdeir-Updated

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι είναι «βαθιά προσβεβλημένες» από το υλικό που φέρεται να δείχνει έναν έφηβο να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό από την ισραηλινή αστυνομία.
Tariq Abu Khdeir, 15, της Τάμπα ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη από ισραηλινή αστυνομία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων προκλήθηκαν από τη δολοφονία Πέμπτη ξάδελφό του Mohammed Abu Khdeir, συγγενείς πω. Το Associated Press
Ο Tariq Abu Khdeir, ένα 15χρονος Αμερικανός πολίτης από τη Φλόριντα, συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στην Ιερουσαλήμ μετά από βίαιες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 16χρονου Mohammed Abu Khdeir, εξάδελφου του Tariq.
Ο Tariq Khdeir δέχεται επανειλημμένα γροθιές και κλοτσιές από την αστυνομία σε βίντεο που γυρίστηκε από έναν μάρτυρα που ήταν παρών στην σκηνή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και δημοσιεύτηκε σε απευθείας σύνδεση από το site ειδήσεων Τελ Αβίβ+972, ενώ οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την οικογένεια του Tariq Khdeir δείχνουν πρησμένο και ματωμένο το πρόσωπό του.
Ο Tariq Khdeir ανακρίνεται και δικάζεται αύριο Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014.
Το δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταδίκασε τον Tareq Abu Khdeirεννέα ημέρες σε κατ’οίκον περιορισμό.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.