Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ανατολική Ουκρανία: 150 φιλορώσοι αυτονομιστές και δύο άνδρες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί σε νέες συγκρούσεις
Τουλάχιστον 150 φιλορώσοι αυτονομιστές και δύο άνδρες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Κίεβο.
Ο στρατός στοχοθέτησε έξι θέσεις των αυτονομιστών και περικύκλωσε την πόλη Νικολάγεβκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Κίεβο.
Ακόμη τέσσερις ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, είπε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διέταξε να τερματιστεί η εκεχειρία την Δευτέρα και ο βομβαρδισμός των πόλεων Λουχάνσκ και Ντονέτσκ επαναλήφθηκε.
Οι αυτονομιστές στις δύο πόλεις, οι οποίοι κήρυξαν τις περιοχές τους «λαϊκές δημοκρατίες», ελπίζουν στη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβελ Κλίμκιν συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας και συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες έως αύριο Σάββατο για να κηρυχθεί εκ νέου εκεχειρία ανάμεσα στο Κίεβο και τους αντάρτες.
Όμως ο Ποροσένκο είπε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική τους συνομιλία πως μια νέα εκεχειρία θα καταστεί δυνατή μόνον εάν και οι δύο πλευρές δεσμευθούν να τιμήσουν τη συμφωνία.
Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε επίσημα διαμαρτυρία στη Ρωσία για τις «μαζικές, συστηματικές παραβιάσεις» του ουκρανικού εναέριου χώρου και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως.
Σύμφωνα με το ουκρανικό ΥΠΕΞ, τρία ελικόπτερα με τα διακριτικά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προέβησαν σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ουκρανίας την 3η Ιουλίου.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας επέδωσε διακοίνωση στη ρωσική πλευρά για να διαμαρτυρηθεί για τις βαρύτατες, συστηματικές παραβιάσεις του ουκρανικού εναέριου χώρου από τη ρωσική πλευρά, ανέφερε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.