Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΝΑΤΟ: Σχέδια παραπέρα διείσδυσης στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες ‒ Το Γ' Σώμα Στρατού επισκέφτηκε ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) ‒ Κι η Βασίλω μέσα

Μεγαλύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή επιδιώκει η ελληνική αστική τάξη
(στη φωτ. ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, με τον γγ του ΝΑΤΟ, Α. Φ. Ράσμουσεν)
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σχέδια παραπέρα διείσδυσης στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες
Προχωρά η διαδικασία πλήρους ένταξης της Γεωργίας στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία
Τα σχέδια παραπέρα διείσδυσης του ΝΑΤΟ στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και σε ανταγωνισμό με την καπιταλιστική Ρωσία αποτυπώθηκαν και στη χτεσινή δεύτερη και τελευταία μέρα των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών - μελών της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Στο πλαίσιο της Συνόδου, χτες συνήλθε η Επιτροπή ΝΑΤΟ - Γεωργίας, όργανο που - όπως και η αντίστοιχη Επιτροπή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, η οποία συνεδρίασε προχτές - προωθεί τη διείσδυση της λυκοσυμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.
Μιλώντας στην Επιτροπή, ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, διακήρυξε ότι η λυκοσυμμαχία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ούτε δέχεται την αναγνώριση από πλευράς Ρωσίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας ως ανεξάρτητων κρατών, επιμένοντας ότι είναι περιφέρειες της Γεωργίας.
Χαιρέτισε τις «μεταρρυθμίσεις» που κάνει η γεωργιανή κυβέρνηση στις Ενοπλες Δυνάμεις της ώστε να ευθυγραμμιστούν με τα ΝΑΤΟικά προτάγματα και πρότυπα λειτουργίας, λέγοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος ώστε η Γεωργία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την ένταξή της στην προγραμματισμένη Σύνοδό τους αργότερα αυτό το μήνα, ενώ θα τεθεί ως θέμα και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το Σεπτέμβρη στην Ουαλία.
Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο Ράσμουσεν είπε ότι «ο λαός της Γεωργίας διάλεξε να ακολουθήσει το δρόμο που οδηγεί στο να γίνει η χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η κυρίαρχη επιλογή τους. Τη σεβόμαστε. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Ρωσία». Εξήρε μάλιστα την απόφαση των γεωργιανών κυβερνήσεων να μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, και το γεγονός ότι αποφάσισαν τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι γεωργιανές Ενοπλες Δυνάμεις να μετέχουν στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, «δύναμη ταχείας αντίδρασης» όπως έσπευσε να διευκρινίσει.
Η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας εστίασε χτες και στο θέμα της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Αφγανιστάν (ISAF) που ολοκληρώνεται φέτος. Οπως είπε ο Α. Φ. Ράσμουσεν στη διάρκειά της εκπαιδεύτηκαν 350.000 Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί, ώστε να αναλάβουν αυτοί εξολοκλήρου την «ασφάλεια» της χώρας τους, διασφαλίζοντας ευνοϊκές συνθήκες για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα στην περιοχή. Επιπλέον, οι ΝΑΤΟικοί σχεδιάζουν από το 2015 την έναρξη νέας αποστολής στο Αφγανιστάν, της «Resolute Support».
Ο Δ. Αβραμόπουλος
Από ελληνικής πλευράς, ο μετέχων στη Σύνοδο, υπουργός Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του με το πέρας των εργασιών έδωσε ένα περίγραμμα του τι συζήτησαν και αποφάσισαν: «Η Σύνοδος Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ασχολήθηκε με το ζήτημα της ενίσχυσης πρώτα απ' όλα της συνοχής της Συμμαχίας και την δέσμευσή της για αποτροπή και συλλογική άμυνα απέναντι σε κάθε απειλή (...) Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής του Σεπτεμβρίου, που θα γίνει στην Ουαλία, μια πολύ σημαντική συνάντηση, συζητήσαμε την προώθηση της πρωτοβουλίας Διασυνδεδεμένων Δυνάμεων, όπως ονομάζεται. Υιοθετήσαμε μία σειρά από προτάσεις για την εξασφάλιση διαλειτουργικών δυνατοτήτων σε κοινή εκπαίδευση, χρήση τεχνολογίας και βέβαια στη διοργάνωση κοινών ασκήσεων. Συζητήσαμε, επίσης, την υιοθέτηση σημαντικών κειμένων ως προς την Πρωτοβουλία Εθνος - Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική, που είναι ιδιαίτερης σημασίας και για εμάς, την ενίσχυση Πολιτικής Κυβερνοάμυνας, καθώς και την πορεία αναδιάρθρωσης της Συμμαχίας».
Δίνοντας το στίγμα της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, επιχειρώντας να κρύψει τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ - ΕΕ - Γερμανίας στην Ουκρανία, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, τόνισε ότι στηρίζει την «εδαφική ακεραιότητα και τη διατήρηση της ενότητας της Ουκρανίας», την «ανάγκη αποφυγής διαίρεσης και τυχόν αποσχιστικών τάσεων». Προς αποφυγή ωστόσο τριβών με τη Μόσχα συμπλήρωσε ότι «απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας», ότι «η επίλυση της ουκρανικής κρίσης πρέπει να είναι ειρηνική, με χρήση πολιτικών και διπλωματικών μέσων».
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ως «αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού» χαρακτηρίζεται το Γ' ΣΣ/NRDC από το υπουργείο Αμυνας, «έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου» για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων
Στο Γ' Σώμα Στρατού ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο

Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης για γεωπολιτική αναβάθμιση του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή, την κατοχύρωση νέων πεδίων κερδοφορίας για εγχώρια λιμνάζοντα κεφάλαια, τόσο στην «ενδοχώρα» των Βαλκανίων όσο και μέσα από τη συμμετοχή ελληνικών μονάδων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) υποστράτηγος Salvatore Farina επισκέφτηκε τη Δευτέρα την έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού - NRDC - GR (NATO Rapid Deployable Corps - GR) στο στρατόπεδο «ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ» στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC - GR, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, και του έγινε ενημέρωση για την αποστολή και τις δραστηριότητες του στρατηγείου.
Οπως διαμηνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, το Γ' ΣΣ/NRDC - GR είναι ο μοναδικός από τους μείζονες σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς που έχει και «ΝΑΤΟϊκή υπόσταση», είναι «ένα αξιόμαχο ΝΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού, έτοιμο να αναπτυχθεί ταχέως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου».
Σημειωτέον, την έδρα του Γ΄ ΣΣ/NRDC - GR επισκέφτηκε και ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στρατηγός Αhmet Turmus, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο Αμυνας της Τουρκίας στην Ελλάδα Συνταγματάρχη Ilhan Yasitli και ομάδα επιτελών, στο πλαίσιο των περιλάλητων «Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Επισκέφτηκαν επίσης την έδρα της 1ης Στρατιάς (είναι ταυτόχρονα και το στρατηγείο της ΕΕ, EU-OHQ) στην πόλη της Λάρισας.
Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος βρίσκεται στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη όπου μετέχει στην Ετήσια Διάσκεψη Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των Βαλκανικών Χωρών, η οποία πραγματοποιείται στο Σεράγεβο, 3 ως 5 Ιούνη. Επισήμως αναφέρεται ότι η διάσκεψη αυτή (8η κατά σειρά) «αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.