Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Από την πρόσφατη επίσκεψη της Στρατιωτικής Ειτροπής της ΕΕ στο Νατοϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία - «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ»
Συγχαρητήρια για τη συμβολή του Στρατηγείου στην ιμπεριαλιστική επέμβαση
Δημοσίευση: Παρ, 06/06/2014 - 12:37
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 06/06/2014 - 12:53
Στο «επίκεντρο» της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) βρίσκεται το Στρατηγείο στη Λάρισα, όπως διαβεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιοι επί του θέματος, επιβεβαιώνοντας την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, για επιχειρήσεις μονάδων της όπου Γης με στόχο την προώθηση μονοπωλιακών συμφερόντων.
Στην επέμβαση της ΕΕ στην ΚΑΔ μετέχει και η Ελλάδα με μέσα, υποδομές στην Ελλάδα και προσωπικό που τις επανδρώνει, κατ' εντολή της κυβέρνησης, προς γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. 


Κομβικό ρόλο στην επέμβαση, βέβαια, παίζει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΕΕΕ), που εδρεύει στη Λάρισα, καθώς είναι αυτό που υλοποίησε το σχεδιασμό της επιχείρησης της δύναμης «EUFOR RCA» στην ΚΑΔ και ελέγχει τις δυνάμεις της ΕΕ στην πολύπαθη αφρικανική χώρα.
Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε χτες από το Στρατηγείο, το ΕΣΕΕΕ
«βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά, σε αυτό των κορυφαίων Διπλωματών της ΕΕ, προερχόμενων από τις Βρυξέλλες».
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 30 πρέσβεις της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφαλείας της ΕΕ, και άλλοι παράγοντες,
«ταξίδεψαν στη Λάρισα με σκοπό την πληροφόρησή τους για το Ελληνικό Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, τη σχεδίαση της επιχείρησης, την προετοιμασία και τον έλεγχο των Ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην ΚΑΔ».
Θυμίζουμε ότι η επέμβαση της ΕΕ στην ΚΑΔ γίνεται με αφορμή εμφύλιες συγκρούσεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν.
Τελευταία, μάλιστα, γίνονται στην ΚΑΔ συνεχείς διαδηλώσεις για αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, καθώς, εκτός από την αποστολή EUFOR RCA, στη χώρα επιχειρούν επίσης η γαλλική δύναμη «Sangaris» και στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ενωσης.
Επισήμως,
«η αποστολή της ΕΕ αποσκοπεί στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος στην πρωτεύουσα Μπανγκί, για την αποτελεσματική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της ΚΑΔ». Επιπλέον, στη «δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών οι οποίες θα επιτρέψουν την εκδήλωση των απαιτούμενων από τη μεταβατική κυβέρνηση της ΚΑΔ για τη διοικητική αναδιοργάνωση της ΚΑΔ».
Στην πράξη, στη χώρα όπου υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα σε μια σειρά από ορυκτά, προσπαθούν να εδραιωθούν και να θησαυρίσουν ευρωενωσιακά μονοπώλια.
Στην επίσκεψή τους, οι
«αντιπροσωπείες είχαν επίσης τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με το πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό των 19 χωρών που υπηρετούν μαζί στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Walter Stevens και η Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας Claude-France Arnould,
«εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους και την εκτίμησή τους για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το ΕΣΕΕΕ, τόσο στον επιτυχημένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό της επιχείρησης όσο στην προετοιμασία, έναρξη και έλεγχο της αποστολής της ΕΕ (EUFOR RCA). Επιπλέον, εξήραν το έργο όλου του προσωπικού του ΕΣΕΕΕ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Ελληνες επιτελείς, οι οποίοι αποτελούν την κυρίως δύναμη του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας, αριθμώντας 72 εκ συνόλου 129»...
Φόρουμ του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας» στην Αθήνα
Εντωμεταξύ, στο πλαίσιο της προσαρμογής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις απαιτήσεις της ΕΕ για ενίσχυση των στρατιωτικών της μέσων στον ανταγωνισμό της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και κατ' απαίτηση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων για ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητάς» τους, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 21η τακτική σύσκεψη του «MAWA Forum» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας (European Defence Agency, EDA), την οποία διοργάνωσε το ΓΕΑ, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στο εν λόγω «Forum».
Επισήμως, ο EDA έχει σκοπό
«την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, καθώς και την προώθηση και ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των εξοπλισμών. Αποβλέπει, επίσης, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης στον τομέα της άμυνας, στη δημιουργία ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αγοράς αμυντικού εξοπλισμού, καθώς και στην προαγωγή της έρευνας».
Στον EDA συμμετέχουν όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ πλην της Δανίας.
Τελεί υπό την εποπτεία και τον πολιτικό έλεγχο του Συμβουλίου της ΕΕ που εκδίδει ετησίως κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις δραστηριότητες του Οργανισμού, κυρίως όσον αφορά το πρόγραμμα εργασιών του.
Ο Οργανισμός υποβάλλει τακτικά έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με τις δραστηριότητές του.
Στη σύσκεψη της Αθήνας συμμετείχαν εκπρόσωποι δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών, εκπρόσωποι της EDA, της κοινοπραξίας AeroSpace Defence Industries Association of Europe - ASD (αντιπροσωπεύει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες αεροναυπηγικής, διαστήματος, άμυνας και ασφάλειας, σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο «την προώθηση και την υποστήριξη της ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας του τομέα») και του οργανισμού European Air Transport Command - EATC.
Στον τελευταίο μετέχουν με μέσα Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ισπανία.
Λειτουργεί ως το συντονιστικό τους κέντρο για ταχεία εύρεση και διάθεση μέσων αερομεταφοράς, εναέριου ανεφοδιασμού και εναέριων μέσων με δυνατότητες παροχής ιατρικής φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.