Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ουκρανία-Ρωσία: Λίγο πριν τον πόλεμο – Συνεχίζονται κινήσεις των ενόπλων στην Κριμαία – Αυτομόλησε ο Αρχηγός του Ναυτικού της Ουκρανίας (ΒΙΝΤΕΟ) – Κουτσούμπας για την την Ουκρανία και τις συναντήσεις του Βενιζέλου: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ. Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι – Επικίνδυνο παιχνίδι της ελληνικής κυβέρνησης (προσθήκη)

Βίντεο από τον Alpha
enikos: Πρώτη καταχώρηση: 02/03/2014 - 19:13
Τελευταία δημοσίευση: 19:23
Πολεμικό κλίμα

Ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται σε περιοχές της Κριμαίας και πολιορκούν στρατιωτικές βάσεις. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιστράτευσε εφέδρους, ενώ ο Ουκρανός Πρωθυπουργός σε μία δραματική δήλωση κάνει λόγο για κήρυξη πραγματικού πολέμου και δηλώνει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Την ίδια ώρα, διπλωματικός "πυρετός" επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Πούτιν και Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία, όμως, κατέληξε σε αδιέξοδο.

enikos


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την Ουκρανία και τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών

Δημοσίευση: Κυρ, 02/03/2014 - 13:59
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 02/03/2014 - 14:45
Σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:
«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ στην Ουκρανία, καμία συμμετοχή σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο αντιδραστικός ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στηρίζοντας ακόμη και ναζιστικά κόμματα, προκειμένου να υπηρετηθούν οι γεωπολιτικοί τους σχεδιασμοί.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι - χέρι και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς».

902

Επικίνδυνες εξελίξεις

Συνεχίζονται κινήσεις των ενόπλων στην Κριμαία

Δημοσίευση: Κυρ, 02/03/2014 - 20:00

Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 02/03/2014 - 20:02
Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.
Περίπου 1.000 ένοπλοι άνδρες απέκλεισαν σήμερα την είσοδο μιας μονάδας Ουκρανών συνοριοφρουρών στην Κριμαία για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, υποστήριξε το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης σε ανακοίνωσή του. «Η 36η ταξιαρχία συνοριοφρουρών στην Περεβάλν αποκλείστηκε από περίπου χίλιους ένοπλους άνδρες και περίπου 20 φορτηγά. Υπάρχει κίνδυνος επίθεσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, χωρίς να προσδιορίσει την εθνικότητα των ενόπλων.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης περίπου 400 τουφεκιοφόροι του ναυτικού παραμένουν αποκλεισμένοι από το πρωί στη βάση τους στη Φεοντόσια, ένα λιμάνι περίπου 200 χλμ. από τη Συμφερόπολη, από «Ρώσους στρατιωτικούς» που απαίτησαν να τους παραδώσουν τον οπλισμό τους.
Σύμφωνα με ουκρανική στρατιωτική πηγή, δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν ανοικτά των ουκρανικών ακτών κοντά στη Σεβαστόπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Αυτομόλησε ο Αρχηγός του Ναυτικού της Ουκρανίας
Ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, ο ναύαρχος Ντένις Μπερεζόφσκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι δηλώνει πλέον πίστη στις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο επιτελείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη.
Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής, τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
«Δηλώνω πίστη στους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. . . Ορκίζομαι να εκτελώ της διαταγές της ανώτατης διοίκησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», είπε ο ναύαρχος. Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, χαιρέτισε μια «ιστορική εξέλιξη» και τόνισε ότι ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι δέχθηκε να τεθεί «υπό τις διαταγές των νόμιμων αρχών της χερσονήσου», μιλώντας κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για «μαζικές αυτομολήσεις»
Για μαζικές αυτομολήσεις Ουκρανών στρατιωτών κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ. Το «Russia Today» και το «RIA Novosti» υποστηρίζουν ότι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία «εγκαταλείπουν μαζικά τις στρατιωτικές τους μονάδες και παραδίδουν το οπλοστάσιό τους στις τοπικές φιλορωσικές αρχές και ενόπλους». 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιντερφάξ το πρωί της Κυριακής, Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από βάση ραντάρ και κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία. Οι στρατιώτες, υποστηρίζει το δημοσίευμα, κάλεσαν τους Ουκρανούς ένστολους να «σταθούν στο πλευρό της "νόμιμης ηγεσίας" της Κριμαίας».
902 

Επικίνδυνο παιχνίδι της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία
Ο Ευ. Βενιζέλος καταθέτει λουλούδια στην πλατεία Μαϊνταν του Κιέβου
Επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος τόσο της ελληνικής ομογένειας, όσο και συνολικά του λαού της Ουκρανίας, παίζει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ενδοϊμπεριαλιστικό παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας ΗΠΑ και ΕΕ για τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Την ώρα που η νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, περνάει νόμους που καταργούν το δικαίωμα των μειονοτήτων να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα και που απαγορεύουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συνδιαλέγεται μαζί της με στόχο όπως δήλωσε
  • «να ξεπεράσουμε την ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, μεταξύ δύο γειτονικών και φίλων κρατών που έχουν τεράστια σημασία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, για την παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα».
Μετά την συνάντησή του τον Πρόεδρο της Βουλής και εκτελούντα χρέη Προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ντεσούτσια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ και της ΕΕ, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα υφιστάμενα σύνορα της Ουκρανίας».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η προσωρινή oυκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία που συνδέει την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης.
Αποκαλυπτικός για τους πραγματικούς στόχους και της ελληνικής κυβέρνησης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ως μεσάζων του ΔΝΤ:
  • «Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις δικές τους προτάσεις και αντιλήψεις, για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά όχι μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος. «Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να γίνει, οπωσδήποτε, μια διεθνής διάσκεψη για το θέμα αυτό, ώστε να διαμορφωθεί, άμεσα, το σχήμα. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης, που έχουμε ζήσει και ζούμε, την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία».
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του ουκρανικού λαού, ανέφερε, ότι έθεσε το θέμα της ελληνικής παροικίας στην Κριμαία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του «γιατί υπάρχει ετοιμότητα της ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά».
Ομιλία στους Ομογενείς της Μαριούπολης
Την ίδια ώρα, σε ομιλία του προς του ομογενείς στη Μαριούπολη της Κριμαίας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι βρίσκονται
  • «υπό την απόλυτη κάλυψη και προστασία της Ελλάδας και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, εθνικές και ευρωπαϊκές, ώστε να έχετε αυτή την προστασία, αυτή τη φροντίδα που πρέπει να έχετε, τις δύσκολες στιγμές που ζείτε».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού φρόντισε να φιμώσει τα χρονίζοντα αιτήματα των ομογενών, σημείωσε ότι η παρουσία του εκεί έχει να κάνει με τη συμβολή της χώρας ως προεδρεύουσα της ΕΕ
  • «ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να υπάρξει τάξη, να υπάρξει ασφάλεια, να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση, δημοκρατική, συναινετική - στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της Ουκρανίας, πολιτικές, κοινωνικές, περιφερειακές - που να οδηγήσει τη χώρα στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, σε εκλογές προεδρικές, στη λειτουργία ενός ομαλού συστήματος».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.