Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Βενεζουέλα: Στο κενό η προσπάθεια αποσταθεροποίησης

Μασκοφόροι «διαδηλωτές» επιχειρούν να στήσουν οδόφραγμα στο Καράκας (Φωτο ΑΡ)

Δημοσίευση: Παρ, 28/02/2014 - 22:34

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας, που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα από την αντιδραστική αντιπολίτευση με τη στήριξη και τη συνεργασία των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης «ξεφουσκώνουν», όσο γρήγορα και ξαφνικά εμφανίστηκαν. Λιγοστές ομάδες ταραξιών, κυρίως στο Καράκας και την δυτική περιοχή Τατσίρα στήνοντας οδοφράγματα και επιτιθέμενες στην αστυνομία, προσπαθούν να δημιουργήσουν -μάταια- σκηνικό σύγκρουσης. Εξάλλου φοιτητές προγραμματίζουν νέα διαδήλωση την Κυριακή, ωστόσο οι εκτιμήσεις των οργανωτών για το μέγεθός της είναι ιδιαίτερα «προσγειωμένες», καθώς ήδη η Βενεζουέλα έχει μπει σε αποκριάτικες διακοπές μέχρι την Τρίτη...

Αντίθετα, οι εθνικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ούγκο Τσάβες την ερχόμενη Τετάρτη, με την αφορμή του ενός χρόνου από το θάνατό του, θα μετατραπούν σε ένα ακόμα βήμα καταδίκης της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας από την αντιδραστική αντιπολίτευσης και τους ιμπεριαλιστές πατρώνες της....

Μποϊκοτάρουν το διάλογο για την ειρήνη οι ηγέτες της αντιπολίτευσης

Στο μεταξύ, ο φυλακισμένος σκληροπυρηνικός ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ, απέρριψε σήμερα την έκκληση του Μαδούρο για συμμετοχή στον εν εξελίξει διάλογο με στόχο «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρας».

Ο Λόπεζ, που βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος για υποκίνηση βίας, είπε ότι ο διάλογος είναι μία υποκριτική τακτική του Μαδούρο για να «ξεφουσκώσει» τις διαδηλώσεις. «Ο διάλογος είναι μία τακτική υποχώρηση, ως αποτέλεσμα της πίεσης στους δρόμους. Δεν είναι πραγματική δέσμευση» ισχυρίστηκε ο Λόπες σε μήνυμά του σε κοινωνικό δίκτυο.

Σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, ο Μαδούρο διεξήγαγε συνομιλίες με επιχειρηματίες και στελέχη της αντιπολίτευσης, τις οποίες όμως μποϊκοτάρισαν τόσο ο Λόπες, όσο και ο κύριος ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

Σε ετοιμότητα οι λαϊκές δυνάμεις

Πάντως αν και φαίνεται ότι η νέα απόπειρα «πραξικοπήματος» στη Βενεζουέλα ηττήθηκε -τουλάχιστον προσωρινά- ο κίνδυνος παραμένει καθώς η αντιπολίτευση προβάλλει ως πρόσχημα για τις εκδηλώσεις αυτές υπαρκτά προβλήματα όπως ελλείψεις τροφίμων, αυξημένος πληθωρισμός και εγκληματικότητα. Ωστόσο πρόκειται για προβλήματα, που όταν δεν είναι τεχνητά (όπως οι ελλείψεις τροφίμων από τις βιομηχανίες διατροφής που ελέγχει το ιδιωτικό κεφάλαιο), πρόκειται για αποτελέσματα του γεγονότος ότι η καπιταλιστική οικονομία κυριαρχεί και δεν έχει βαθύνει η σύγκρουση με το κεφάλαιο. Αυτό το ζήτημα επισημαίνει το ΚΚ Βενεζουέλας, που καλεί στην ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο δυνάμωμα της ταξικής οργάνωσης των εργατών για τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την προοπτική του σοσιαλισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.