Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Συνταξιούχοι: Πολ(λ)άκις ληστεμένοι, αλλά όρθιοι απέναντι στις ΣΥμμορίες των καπιτα-ληστών που ξεΡΙΖώνουν ΑΝΕΛέητα τα δικαιώματά μας (VIDEO)



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Νέα μαζική κινητοποίηση σήμερα - Αδιάκοπος αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική
Παρασκευή 25/05/2018 - 14:11 - Ενημέρωση: Παρασκευή 25/05/2018 - 14:11
Μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 25 Μάη, στο πλαίσιο της παναττικής κινητοποίησής τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του συνόλου των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με δυναμική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση. 
Στο κεντρικό πανό που κρατούσαν αναγραφόταν το αίτημα για «Δωρεάν ενιαίο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν
«Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις»
«Φάρμακο, Υγεία δωρεάν για όλους»
«Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω».
Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Μπουλούγαρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί σταθεροποίησης του ΕΣΥ από την κατάσταση που παρέλαβαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σταθεροποιηθεί -και μάλιστα προς τα κάτω- είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας.
Παράλληλα, ο Π. Πολάκης παρέπεμψε, για ακόμη μια φορά, την ικανοποίηση των συνταξιουχικών αιτημάτων στο τέλος των μνημονίων από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποκρύπτοντας ότι παραμένουν σε ισχύ εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι, την ώρα που λαμβάνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα. 
Απέναντι σε αυτό τον εμπαιγμό οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο οργανωμένα και δυναμικά, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος εκείνη την ημέρα, καθώς και στη νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη, έξω από τη  Βουλή.
Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Στη συγκέντρωση νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου.
Σύντομοι χαιρετισμοί έγιναν από τον Τάσο Γεωργιάδη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, τον Αριστοτέλη Κάντα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑΕΠ - ΕΦΚΑ, τον Σωτήρη Ραυτόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΣΕ και τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.