Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΟΟΣΑ ΑΓκουρια σπέρνει ο άνεμος της αριστεράς − Ρ(σκέτο χωρίς Τσίπα): «Είμαστε πρωταθλητές» − ΚΚΕ: Μεταλλάχθηκε σε πρωτομάστορα των «μεταρρυθμίσεων»


Μοιρασμένοι ρόλοι
Με ανυπόκριτο θαυμασμό, το ένα πίσω από το άλλο, τα στελέχη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, από τον πρόεδρο της Κομισιόν μέχρι τον γγ του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, που επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες την Αθήνα, όπως και οι υπόλοιποι «θεσμοί» στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ, δίνουν τα συγχαρητήριά τους στην κυβέρνηση.
Όχι άδικα, αφού, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, πρόκειται για κυβέρνηση που έχει αναδειχτεί σε «πρωταθλήτρια» στις «μεταρρυθμίσεις», τις αναδιαρθρώσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν να σαρώσουν κατακτήσεις και δικαιώματα και να «χτίσουν» πάνω στους εκατοντάδες προηγούμενους νόμους τις «επιτυχίες» σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» για την προσέλκυση επενδύσεων.

ΚΚΕ
Ο κ. Τσίπρας έχει μεταλλαχθεί σε πρωτομάστορα των «μεταρρυθμίσεων» που τσακίζουν το λαό
Δευτέρα 30/04/2018 - 18:36
Σε σχόλιο για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία [βλέπε από Μποτίλια στο τέλος] το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας καμαρώνει για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησής του μπροστά σε έναν εκπρόσωπο του διεθνούς κεφαλαίου, όπως είναι ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.
Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση, αφού ο κ. Τσίπρας από δήθεν επικριτής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, την οποία χαρακτήριζε ως "επιτομή του νεοφιλελευθερισμού", έχει μεταλλαχθεί σε πρωτομάστορα των "μεταρρυθμίσεων" που τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και οι οποίες θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο».
902

Την ίδια ώρα, βέβαια, τόσο τα στελέχη των ιμπεριαλιστικών «θεσμών», των εργοδοτικών οργανώσεων, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη δεν σταματάνε να σημειώνουν ότι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δεν είναι το τέλος των μεταρρυθμίσεων, αφού, όπως λένε χαρακτηριστικά, αυτές «δεν τελειώνουν ποτέ».
  • Ποτέ, άλλωστε, δεν τελειώνει η ανάγκη του κεφαλαίου για ένταση της εκμετάλλευσης και ακόμα περισσότερα μέτρα για τη στήριξη της κερδοφορίας του.
Πρόκειται για άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο προπαγανδιστικός κουρνιαχτός και η αντιπαράθεση των ημερών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιας μορφής «εποπτεία» είναι ικανή να στηρίξει μακροπρόθεσμα, με «βιώσιμο» τρόπο, την επιχείρηση ανάκαμψης του κεφαλαίου, κάθε άλλο παρά αφορά το λαό, του οποίου οι ανάγκες θα είναι μόνιμα σε «εποπτεία» και στη μέγγενη για να στηρίζονται οι στόχοι του κεφαλαίου.
Αυτό εξάλλου είναι και το κοινό έδαφος
  • τόσο των υπέρμαχων της λεγόμενης «καθαρής εξόδου», με τα μαξιλάρια των δεκάδων δισ. που φτιάχνονται από τα ματωμένα πλεονάσματα,
  • όσο και αυτών της «προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής».
Αυτό είναι και το κοινό «πατρόν» πάνω στο οποίο γράφεται το «αναπτυξιακό» σχέδιο για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και μετά το τέλος του προγράμματος.
Το ίδιο ξένη για τα λαϊκά συμφέροντα είναι και η συζήτηση σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο «σχήμα» για την «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους που δημιούργησε το κεφάλαιο και φόρτωσε στο λαό.
  • Οι όποιες «διευκολύνσεις» προκειμένου το αστικό κράτος να βρει «δημοσιονομικό χώρο» για να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Ο μηχανισμός άλλωστε που συζητιέται, συνδέει ευθέως αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και «ευκολίες πληρωμής» για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενώ η κυβέρνηση έχει υπογράψει το παραπέρα τσεκούρι σε αφορολόγητο και συντάξεις και ματωμένα πλεονάσματα που θα εξυπηρετούν το χρέος σε βάθος δεκαετιών.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη μια ή την άλλη εκδοχή των αντιλαϊκών σχεδίων.
Η ανάγκη για ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης,
  • για ανάκτηση απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών νόμων,
  • για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων,
  • για ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, σε αντιπαράθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου,
αποτελεί το δικό τους «μονόδρομο».
*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΟΣΑ
Αλ. Τσίπρας: Πρωταθλητές σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις - Ύμνοι Γκουρία στην ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα 30/04/2018 - 17:08 - Ενημέρωση: Δευτέρα 30/04/2018 - 18:48
Πρωταθλητής στον ΟΟΣΑ στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έγινε αποδέκτης ύμνων από τον γγ του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία για την ικανότητα της κυβέρνησής του να προωθεί σκληρές πολιτικές.
Στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Άνχελ Γκουρία χρησιμοποίησαν πανηγυρικούς τόνους για τα αντιλαϊκά επιτεύγματα και ξεκαθάρισαν πως οι «μεταρρυθμίσεις» θα συνεχιστούν.
Ο Αλέξης Τσίπρας περιχαρής δήλωσε πως η Ελλάδα
«είναι πρωταθλήτρια χώρα, όχι μόνο στην Ευρωζώνη αλλά στον ΟΟΣΑ, σε μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές».
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα είναι πλέον σε
«εξαιρετικά υψηλές θέσεις» σε ζητήματα «ανταγωνισμού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
Πανηγύρισε για την
«εξαιρετικά εργώδη μεταρρυθμιστική προσπάθεια ενίσχυσης της αξιοπιστίας τη χώρας» στους δανειστές και στις αγορές και επανέλαβε ότι τα μέτρα για το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα «είναι το διαβατήριο για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης».
Μετά το 3ο μνημόνιο, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα
«έχει ανάγκη από ένα σχεδιαζόμενο πλάνο συνέχισης των μεταρρυθμίσεων» έτσι ώστε «να δημιουργηθεί χώρος για μεγαλύτερη ανάπτυξη», ενώ τη συνέχιση των μέτρων προσπάθησε να την χρυσώσει με τη φράση ότι η χώρα «χρειάζεται ελάφρυνση από μέτρα λιτότητας» και «ένα αξιοπρεπές επίπεδο μισθών».
«Συγχαρητήρια, κ. πρωθυπουργέ», είπε ο Άνχελ Γκουρία στον Αλέξη Τσίπρα διότι το «δύσκολο πακέτο» μέτρων «άρχισε να καρποφορεί και η Ελλάδα παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη».
Παραδίδοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι στις σελίδες
«είναι αποτυπωμένες οι προσπάθειές σας, οι επιτυχίες σας» και πρόσθεσε ότι «οι αγορές συνειδητοποιούν αυτές τις προσπάθειες».
Ο γγ του ΟΟΣΑ δήλωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, λέγοντας ότι
«ποτέ δεν τελειώνουν οι μεταρρυθμίσεις» και πως «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις επί μεταρρυθμίσεων» για να αυξηθούν οι επενδύσεις και έκανε ειδική αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια και στην ανάγκη να μειωθούν, με την κυβέρνηση ήδη να έχει δεσμευθεί για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών.
Τάχθηκε επίσης υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.