Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

9 Μάη 1945: Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών - 9 Μάη 2018: Η μεγάλη φασιστική φωλιά της ΕΕ και η επίθεση στο ΚΚ Ουκρανίας − ΚΚΕ: Κυβέρνηση με στήριγμα ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ - Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα: Κατεπείγουσα Ερώτηση - Διάβημα διαμαρτυρίας του Κώστα Παπαδάκη

Ανακοίνωση για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο γραφείο και το σπίτι του Α' Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας
Τρίτη 08/05/2018 - 18:37 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/05/2018 - 21:02
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική και βίαιη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων της Ουκρανίας (βλέπε πιο κάτω), στο γραφείο του Α' Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας, Πιοτρ Σιμονιένκο, στις εγκαταστάσεις του κόμματος στο Κίεβο, καθώς και στο σπίτι του.
Ο Π. Σιμονιένκο με τον Δ. Κουτσούμπα
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που εντάσσεται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, το όργιο διώξεων και καταστολής που έχει εξαπολύσει σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας η αντιδραστική κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται και από φασιστικές δυνάμεις και απολαμβάνει τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Συνιστά, δε, πρόκληση το ότι η εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της συντριβής του ναζισμού - φασισμού.
Σε πείσμα όλων όσοι επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, κυρίως οι νεότερες γενιές, ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, η ιστορική αλήθεια θα λάμψει. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας».
902
*
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από την εισβολή της αστυνομίας
Κατεπείγουσα Ερώτηση για την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας σε γραφεία και εγκαταστάσεις του ΚΚ Ουκρανίας
Τετάρτη 09/05/2018 - 18:03
Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απαράδεκτη και προκλητική εισβολή αστυνομικών δυνάμεων της Ουκρανίας (βλέπε πιο κάτω) στο γραφείο του Α΄ Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Πιέτρ Σιμονιένκο στις εγκαταστάσεις του κόμματος στο Κίεβο καθώς και στο σπίτι του.
Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης σημειώνει ότι
η συγκεκριμένη βίαιη εισβολή αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία στηρίζεται και από φασιστικές δυνάμεις και χαίρει της στήριξης της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση που δίνει συνέχεια στο όργιο δικαστικών και άλλων διώξεων, συλλήψεων, απαγορεύσεων, εκφοβισμού κομμουνιστών της χώρας. Η εισβολή των αστυνομικών αρχών σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας οργανώθηκε μάλιστα την παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που σηματοδότησε τη συντριβή του ναζισμού - φασισμού.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος: Πώς τοποθετείται στη συγκεκριμένη πρόκληση των αστυνομικών αρχών και της κυβέρνησης της Ουκρανίας, χώρας με την οποία η ΕΕ διατηρεί στενή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία; Πώς τοποθετείται για τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά μέτρα και διώξεις σε βάρος ΚΚ, μελών και στελεχών τους;
*
Τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας του Κ. Παπαδάκη στην πρεσβεία της Ουκρανίας
Τρίτη 08/05/2018 - 19:47
Τηλεφωνικό διάβημα στην επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Ν. Κοσένκο, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας όσο και στην οικία του Α' Γραμματέα της ΚΕ του Πιοτρ Σιμονιένκο (βλέπε πιο κάτω).
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε αυτήν την προκλητική ενέργεια των αρχών και της κυβέρνησης της Ουκρανίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή έγινε παραμονή της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που σηματοδότησε τη συντριβή του φασισμού με την τεράστια συνεισφορά των κομμουνιστών και απαίτησε την άμεση παύση κάθε δίωξης σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας.
902
*
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας
(ΦΩΤΟ)
Τρίτη 08/05/2018 - 18:23 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/05/2018 - 20:57
Τα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας μετά την έφοδο της αστυνομίας (πηγή: kpu.ua)
Άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας στο Κίεβο και σε σπίτια στελεχών του κόμματος, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚ Ουκρανίας.
Οι άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στα γραφεία του κόμματος, ενώ από τους συνεργάτες του κόμματος που βρίσκονταν εντός των γραφείων πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα και έτσι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους.
Εκτός των άλλων, έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του γενικού γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Ποτρ Σιμονιένκο καθώς και στην οικία του γραμματέα της Κομσομόλ Ουκρανίας Μιχαήλ Κονονόβιτς στο Κίεβο.
Το ΚΚ Ουκρανίας θεωρεί ότι οι ενέργειες των ανδρών της Υπηρεσίας Ασφαλείας συνιστούν απόδειξη ότι «ο φασισμός και ο ναζισμός έχουν αναχθεί από το κυβερνών καθεστώς σε κρατική πολιτική» και αποσκοπούν στο να ακυρώσουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μάη στην Ουκρανία.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί μια «σειρά νόμιμων ερευνών στο Κίεβο και στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους τόπους διαμονής ηγετικών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος στο πλαίσιο της υπόθεσης που σχετίζεται με ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην κατάληψη της εξουσίας και σχετίζονται με την εσχάτη προδοσία».
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι κατάφερε να «εντοπίσει μηχανισμό που διοργάνωνε με εντολή Ρώσων καθοδηγητών προπληρωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που είχαν σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικο-κοινωνικής κατάστασης στην Ουκρανία και την ανατροπή του καθεστώτος».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.