Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων ή Οι Ρομπέν των τραπεζών

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Κατασχέσεις και φοροληστεία η «συνταγή» για τα ματωμένα πλεονάσματα - Εκβιασμοί για το λαό
Στο στόχαστρο βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυριά, που χρωστούν μικρά ποσά, ενώ τα παλαιότερα «φέσια» από τα μεγάλα επιχειρηματικά «κανόνια» θεωρούνται πλέον «ξεγραμμένα»
  • Καταιγιστικούς ρυθμούς προσλαμβάνουν οι κατασχέσεις, οι εκβιασμοί και οι απειλές απέναντι σε λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα άλλα χαράτσια.
  • Πάνω από 1,7 εκατ. οφειλέτες απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους, ενώ από τα τέλη Απρίλη ξεκινά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στον κρατικό εισπρακτικό μηχανισμό.
  • Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επιτευχθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, που απογειώνεται στα 6,67 δισ. ευρώ, διογκωμένο κατά 2,7 δισ. (67,6%) σε σχέση με την περσινή χρονιά!
  • Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο προϋπολογισμός προβλέπει για τη φετινή χρονιά αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ των άμεσων και των έμμεσων φόρων που φορτώνονται στις λαϊκές πλάτες.
Μάλιστα, το επόμενο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αφορά στην εφαρμογή της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης αναφορικά με τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τα χρέη προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που ξεκινούν από τα τέλη Απρίλη.
  • Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, το «πρωτογενές πλεόνασμα» για το 2018 προβλέπεται να απογειωθεί στα 6,67 δισ. ευρώ, διογκωμένο κατά 2,7 δισ. και σε ποσοστό στο 67,6% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
  • Στο ποσό αυτό μάλιστα η ενίσχυση της φοροληστείας θα συμβάλλει με ακόμη 1 δισ. ευρώ, από την αύξηση της μάζας των άμεσων και των έμμεσων φόρων που φορτώνουν στις λαϊκές πλάτες.
Οι «φιλόδοξοι» αυτοί στόχοι για να δημιουργηθούν τα «μαξιλάρια» ασφαλείας για το κεφάλαιο, όσο και οι ειδικοί «ποσοτικοί» και «ποιοτικοί» στόχοι για τα κρατικά έσοδα, σηματοδοτούν με τη σειρά τους την κλιμάκωση των κατασχέσεων και άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Ο αντιλαϊκός απολογισμός για το 2017
Ενδεικτική σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η έκθεση απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2017, όπου αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των οφειλετών «στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», δηλαδή βρίσκονται στο «παρά 5» της επιβολής τους, έφτασαν το Δεκέμβρη το 1,74 εκατομμύρια (από 1,64 εκατ. το 2016).
Ταυτόχρονα, οι κατασχέσεις και οι εκβιασμοί κλιμακώνονται στη μεγάλη μάζα των λαϊκών νοικοκυριών που εμφανίζονται να χρωστούν μικρά ποσά, ενώ την ίδια ώρα στο απυρόβλητο βρίσκονται τα παλαιότερα «φέσια» από τα μεγάλα επιχειρηματικά «κανόνια», που πλέον θεωρούνται οριστικά ξεγραμμένα.
Αποκαλυπτικά ως προς αυτό είναι τα απολογιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2017, που καταγράφουν πως:
  • Ποσοστό 87,7% των «οφειλετών» (3.569.975 οφειλέτες) έχουν βασική οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ. Το συνολικό χρέος για τη συγκεκριμένη κατηγορία εμφανίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ ή περίπου μόλις στο 2,5% της συνολικής μάζας με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
  • Ποσοστό 1% των οφειλετών, όπως εταιρείες κ.ά. (40.514 οφειλέτες), έχουν βασική οφειλή μεγαλύτερη από 100.000 ευρώ, με συνολικό χρέος 89,2 δισ. ή περίπου το 89% της μάζας με τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι από τα «φέσια» αφορά δηλαδή μια μικρή δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών, που θεωρούνται «ανεπίδεκτα είσπραξης».
Τα σχέδια κλιμάκωσης για το 2018
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για το Γενάρη του 2018 η μάζα των ληξιπρόθεσμων χρεών διογκώθηκε στη διάρκεια του μήνα κατά 766 εκατ. ευρώ, ενώ το συσσωρευμένο χρέος περασμένων ετών διαμορφώνεται πλέον στα 101,3 δισ. ευρώ.
  • Το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα από τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη αποτελείται επίσης από «φέσια» και μεγάλα επιχειρηματικά «κανόνια» και πλέον θεωρείται οριστικά ξεγραμμένο.
Σε αυτό το φόντο, η επίθεση και οι εκβιασμοί κλιμακώνονται στη μεγάλη μάζα των λαϊκών νοικοκυριών που εμφανίζονται να χρωστούν μικρά ποσά.
  • Την ίδια ώρα, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός έρχεται να σφίξει τη θηλιά των κατασχέσεων, των εκβιασμών και των απειλών γύρω από τις ληξιπρόθεσμες «οφειλές» λαϊκών νοικοκυριών.
Στο πλαίσιο που θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναφορικά με τη συγκέντρωση της μάζας των φορολογικών εσόδων και άλλων χαρατσιών, για το 2018 μεταξύ άλλων, εστιάζουν στα εξής:
  • Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
  • Επίβλεψη της διαδικασίας αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες προηγούμενων ετών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων σε τριμηνιαία βάση.
  • Το ποσοστό οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της Φορολογικής Διοίκησης προβλέπεται να φτάσει στο 59% των οφειλετών.
  • Εισήγηση για την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου «διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων», μέχρι 31/12/2018.
Ταυτόχρονα, υπό εξέταση βρίσκεται και ο βαθμός απόδοσης των αντιλαϊκών μέτρων στο φετινό κρατικό προϋπολογισμό, εν αναμονή των στοιχείων σχετικά με τη μάζα των αντιλαϊκών φόρων και των άλλων χαρατσιών που θα συγκεντρωθούν στην προσεχή περίοδο.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ , 6/4/2018 - Πηγή σκίτσου: sosfactory.deviantart.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.