Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: ΑρΜΑΤωμένη αριστερά - ΜΑΤαιωμένα οράματα − Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών, θα τσακιστεί από το δίκιο των εργατών − Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών − ΚΝΕ: ΠΑΜΕ συλλαλητήρια (VIDEO - 15 ΦΩΤΟ)


Μαζική συγκέντρωση στην Ευελπίδων ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή - Δικάσιμος στις 25 Απρίλη - Ελεύθεροι οι συλληφθέντες


Η συγκέντρωση στην Ευελπίδων
*
Βλέπε στο τέλος:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για το όργιο καταστολής σε διαδηλωτές ενάντια στον πόλεμο στη Συρία
Τρίτη 17/04/2018 - 14:17 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/04/2018 - 14:27
Μαζική διαδήλωση στην Ευελπίδων ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές καθώς σήμερα παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι δύο διαδηλωτές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Με συνθήματα όπως «Ο νόμος και η τάξη των αφεντικών, θα τσακιστεί από το δίκιο των εργατών», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς αφεντικά», οι διαδηλωτές απαίτησαν την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών.
Η δίκη αναβλήθηκε για την Τετάρτη 25 Απρίλη, προκειμένου να προσκομιστεί όλο το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει το ανυπόστατο και ψευδές των κατηγοριών. Οι δύο νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι οποίοι βγήκαν από την αίθουσα, με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και συνθήματα.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές τους συλληφθέντες
Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι και μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» έφθασαν οι συλληφθέντες στο χώρο των δικαστηρίων. 
Προκλητική η στάση της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε, να εμποδίσει τον κόσμο να μπει στην αίθουσα του αυτόφωρου τριμελούς πλημμελειοδικείου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. 
Διαρκής η διαδήλωση έξω από το κτίριο με συνθήματα
Έξω από το κτίριο η διαδήλωση ήταν συνεχής και τα συνθήματα από τους συγκεντρωμένους «πέφτουν βροχή» στέλνοντας το μήνυμα:  «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, όλοι στον αγώνα με πάλη ταξική», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά», και «Η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».
Παράλληλα οι διαδηλωτές απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο

Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα: «Έξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα!»
Προσυγκεντρώσεις στις 6.30 μ.μ. σε πλατεία Κλαυθμώνος και Προπύλαια
Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους! Έξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επιδρομή των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας κατά της Συρίας με τη στήριξη και την ανοχή των λυκοσυμμαχιών των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που βάζει το λαό και τη χώρα στη μέση του κυκλώνα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να πάρουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης και έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας. 
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. ως εξής:
- Πλατεία Κλαυθμώνος: Σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κλαδικές Ενώσεις και Σύλλογοι EBE. 
- Προπύλαια: Σύλλογοι Συνταξιούχων και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής.
Επίσης πούλμαν για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ δρομολογούνται από:
- Ολυμπιακό χωριό στις 5.15 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21
- Μενίδι, στις 5.30 μμ από πλ. Καράβου
- Άνω Λιόσια, στις 5.30 μ.μ., από τριγωνική πλατεία (πίσω από δημαρχείο)
- Κόκκινο μύλο, στις 5.30 μμ από τριγωνική πλατεία
Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας άσκησε στους δύο νέους ποινική δίωξη με τις εξής ψευδείς, ανυπόστατες αλλά και βαρύτατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.
Την καταδίκη τους για το όργιο καταστολής και τη σύλληψη των δύο νεαρών έχουν εκφράσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, και δεκάδες άλλοι φορείς.
902
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει το όργιο καταστολής σε διαδηλωτές ενάντια στον πόλεμο στη Συρία
Δευτέρα 16/04/2018 - 17:58 - Ενημέρωση: Δευτέρα 16/04/2018 - 18:08
Το όργιο καταστολής σε βάρος μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων που διαδήλωναν ενάντια στον πόλεμο στη Συρία καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ τονίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει στο ακέραιο όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι τέσσερις διαδηλωτές νέοι είναι στο νοσοκομείο.
Υπογραμμίζει πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και καλεί «στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Καλούμε τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων που διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και στη συμμετοχή της χώρας στο έγκλημα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει στο ακέραιο όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι τέσσερις διαδηλωτές νέοι είναι στο νοσοκομείο -οι τρεις απ’ αυτούς με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι- και άλλοι δύο προσήχθησαν από την Αστυνομία. Με το ένα χέρι η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες που μπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, υπογράφει διευκολύνσεις και βοήθεια στους φονιάδες των λαών και με το άλλο, με το βούρδουλα της καταστολής, με κρότου λάμψης και χημικά, αντιμετωπίζει όσους αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά της.
Πλέον μετά το ξέπλυμα του πολεμοκάπηλου Τραμπ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πάρει εργολαβία να ξεπλύνει όλη τη βρώμικη ιστορία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφασή της να προστατεύσει με δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις το άγαλμα του Τρούμαν, που ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που ενορχήστρωσε τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Ο Τρούμαν ήταν επίσης πρόεδρος όταν οι ΗΠΑ μάτωσαν και το δικό μας λαό την περίοδο 1946-1949. Η νεολαία πλέον ξέρει ότι το απολίθωμα αυτού του μακελάρη το προστάτευσε με τόσο ζήλο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και εις ανώτερα!
Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Όλοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.