Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΠΑΜΕ σε μεγάλα συλλαλητήρια απέναντι στο ιμπεριαλιστικό κτήνος του καπιταλισμού − Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! (VIDEO - 27 Φωτό)



ΠΑΜΕ
Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Τρίτη 17/04/2018 - 20:41 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/04/2018 - 21:05
Mε τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Τραμπ, Μέι και Μακρόν, είναι δολοφόνοι των λαών», που δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, ολοκληρώθηκε η μαζική, δυναμική, μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Απρίλη, στο πλαίσιο του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε νωρίτερα στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με τις επιθέσεις στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.












Η αμερικάνικη πρεσβεία ήταν «σιδερόφρακτη» από κλούβες των ΜΑΤ και «ζωσμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να πετούν αυγά στην πρεσβεία.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανέγραφε «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η γαλλική και η βρετανική πρεσβεία καθώς και τα γραφεία της ΕΕ ήταν «ζωσμένα» από  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στα γραφεία της ΕΕ, στη συμβολή της Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού.
Με τη σημερινή μαζική, δυναμική, μαχητική κινητοποίηση φάνηκαν τα αντανακλαστικά και η ετοιμότητα του ταξικού εργατικού κινήματος που επί δύο ημέρες έκανε μεγάλο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις, που εκφράστηκαν μαζικά και με τη μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.
Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Νωρίτερα έγινε στο Σύνταγμα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο. «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» έγραφε το πανό στην εξέδρα. 
Καταδικάστηκαν η χθεσινή καταστολή και η τρομοκρατία ενάντια στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών, εργατών, αλλά και πρόσφατη τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
Συμμετείχαν με τα πανό τους Ομοσπονδίες, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Ενώσεις ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων καθώς και Γυναικείοι Σύλλογοι, που έφτασαν στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις που έγιναν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.
Όπως επισήμαναν, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για ακόμη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία. Παράλληλα τόνισαν ότι μόνη λύση για όλη την περιοχή είναι οι λαοί να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς συνολικά. 
Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ.
Η ομιλία του Αλέκου Περράκη
«Από τη σημερινή μας συγκέντρωση καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπέλυσε όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών, Σπουδαστικών και Μαθητικών Συλλόγων. Αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό, με αποτέλεσμα να στείλουν 6 νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο και προχώρησαν στη σύλληψη άλλων δύο τραυματιών. Όλο το βράδυ τους γυρνούσαν κρυφά σε όλη την Αθήνα προκειμένου να τους οδηγήσουν στο Αυτόφωρο σήμερα, με βαρύτατες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες. Ακόμα και στο νοσοκομείο τους μετέφεραν κρυφά και από τους δικηγόρους τους με χειροπέδες και τη συνοδεία της ΟΠΚΕ. Και όλα αυτά τα έκανε ξεδιάντροπα αυτή η δήθεν "αριστερή κυβέρνηση" για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες "Ναπάλμ", πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας αμάχους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά. Όμως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει ακριβώς τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδινε εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και με ψηλά το κεφάλι θα καταθέσουμε στεφάνι τώρα την Πρωτομαγιά στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους βρήκε το μέρος που του αρμόζει για να καταθέτει στεφάνια και αυτό είναι το άγαλμα του Τρούμαν, αγκαζέ με τον Αμερικανό πρέσβη, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί τους δίνει τα εύσημα, για το σύντομο χρονικό διάστημα που ο λαός θα επιτρέψει να βρίσκεται στη θέση του.
Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν, μάλιστα, με τα παπαγαλάκια τους και την προπαγάνδα τους να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας με τη στήριξη των ΝΑΤΟ και ΕΕ, ήταν "χειρουργική", ότι "δεν ήταν δα και κάτι σοβαρό" και τώρα η ένταση θα αποκλιμακωθεί με τη διπλωματική οδό. Όταν σε μία περιοχή έχουν συσσωρευτεί τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις, όταν εμπλέκονται ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία με τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από δίπλα το Ισραήλ που από τη μία εξακολουθεί να σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό και από την άλλη παρεμβαίνει άμεσα από την αρχή του πολέμου στη Συρία και ταυτόχρονα από την άλλη παρεμβαίνει Ρωσία και Ιράν όχι μόνο αποκλιμάκωση δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα η περιοχή όλης της Μ. Ανατολής θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί με σοβαρότατο τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου. Άμεση συνέπεια θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Δεν είναι τυχαίο ότι από 1η έως 10 Απρίλη έφτασαν στα νησιά 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτές οι ροές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στη βάση των νέων εξελίξεων.
Με τη σημερινή μας συγκέντρωση διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά -όποιες προφάσεις και αν βρουν με όσα ψέματα και αν τις πασπαλίσουν, όπως έκαναν κάθε φορά- ότι οι πραγματικές αιτίες αυτών των επεμβάσεων είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τεράστιων μονοπωλιακών ομίλων για το ποιος θα βγάλει περισσότερα κέρδη από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τη μεταφορά τους. Κάνουν μπίζνες με όπλα συμβατικά, μη συμβατικά, έξυπνα, χημικά που δολοφονούν εν ψυχρώ λαούς ολόκληρους για να αυγατίζουν τα τεράστια κέρδη τους και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη χρήση τους για να παρέμβουν. Αυτό το δράμα ζει και ο συριακός λαός τα τελευταία 7 χρόνια και άλλοι λαοί σε όλο τον πλανήτη. Οι βόμβες τους, όποια σύσταση και αν έχουν, όπως και αν τις ονομάζουν, δολοφονούν. Τραμπ - Τερέζα Μέι και Μακρόν είναι και αυτοί φονιάδες των λαών.
Τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης με περισσό θράσος βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο χτύπημα και προσπαθούν να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό με κάθε λογής ψέμα. Αυτοί που μόλις χτες υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που δίνει πλήρη κάλυψη στους μακελάρηδες. Έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως πρόκειται για μία κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας σε όλους του ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτή η κυβέρνηση έφερε με πρόσχημα το Προσφυγικό το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και τη δημιουργία νέων, αυτή η κυβέρνηση υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αυτή η κυβέρνηση χρηματοδοτεί 13 αποστολές του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορά μας. Αυτή η κυβέρνηση δίνει γη και νερό, λιμάνια και αεροδρόμια, από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, μέχρι το Ηράκλειο και τη Σούδα, σε όλη τη χώρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους φονιάδες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όμως, ξεκαθαρίζουμε, στα τσιράκια των Αμερικανών για μια ακόμη φορά ότι τα ΜΑΤ, τα χημικά, τα γκλομπς οι δίκες και οι φυλακές δεν φόβισαν ποτέ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ούτε σήμερα θα μας τρομάξουν. Εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους ούτε σαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που τόσες μέρες δεν βρήκαν ούτε λέξη να ψελλίσουν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ντροπή τους!
Σήμερα ο Τσίπρας πήγε στο Καστελόριζο. Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που είχε πάει ο Παπανδρέου και ακούγοντας την ομιλία είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αντιλαϊκά μέτρα για την κρίση ο Παπανδρέου, μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων ο Τσίπρας για την ανάπτυξη, για να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την τεράστια κερδοφορία τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Διαγωνίζονται με τη Νέα Δημοκρατία ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα το μονοπώλια και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ και δήλωσε ξεκάθαρα ότι καλά έκαναν και βομβάρδισαν.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Από τη σημερινή μας συγκέντρωση κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε τον ανειρήνευτο αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στο μέτωπο των ΣΣΕ και θα διεκδικούμε τα δικαιώματα που αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τσάκισαν για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλίων και για τη στήριξη των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών. Την ίδια ώρα που κόβουν μισθούς, συντάξεις, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, δίνουν κολλαριστά και πάντα στην ώρα τους 4 δισ. ευρώ για το ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν τους λαούς. Για αυτό απαιτούμε κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 ευρώ βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Θα συνεχίσουμε και θα οξύνουμε το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο Δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!
Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι και σε αυτό και σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Απαιτούμε: 
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Κλιμακώνουμε από αύριο τη δράση μας εμπλουτίζουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα περιοδειών, συνελεύσεων και εκδηλώσεων στους χώρους δουλειάς μπροστά στην Πρωτομαγιά. Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που όλο το προηγούμενο διάστημα έφτιαχναν δουλεμπορικά γραφεία, χτυπούσαν εργάτες και μετανάστες, αλλά όλος ο κόσμος έχει βουίξει ότι έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία ούτε για καφέ δεν περνάνε.
Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς με σύνθημα "1η Μάη 2018 - Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών".
Στη χώρα μας, το κίνημά μας έχει γράψει λαμπρές σελίδες. Το θυμούνται πολύ καλά οι ιμπεριαλιστές μακελάρηδες όταν περνούσαν για να βομβαρδίσουν τη Γιουγκοσλαβία και αντί για τα σύνορα βγήκαν στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα μπρόκολα και τα μαρούλια.
Με μαχητικότητα και πείσμα να τους ρεζιλέψουμε ξανά, να μην έχουν πού να σταθούν. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.