Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους: Στους 22 οι δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι − Μήνυμα ΝΑΤΟΗΕ: Όχι υπερβολική(!) βία κατά των διαδηλωτών (23 φωτό)


Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος ο τρίτος νεκρός από τον Ισραηλινό στρατό
Παρασκευή 06/04/2018 - 19:40
Ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στον φράχτη που έχει υψώσει ο ισραηλινός στρατός, αποκλείοντας την Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
Πρόκειται για τον τρίτο Παλαιστίνιο που σκοτώθηκε σήμερα (πιο κάτω) κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά μήκος των συνόρων.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
Πηγή φωτό: Associated Press


 















 


 
902
Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι νεκροί από σφαίρες Iσραηλινών στης σημερινές διαδηλώσεις
Παρασκευή 06/04/2018 - 17:24
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 22 από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.
Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)
Πηγή φωτό: Associated Press
902
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί τις δύο πλευρές σε «αυτοσυγκράτηση» ενόψει της αυριανής μέρας
Πέμπτη 05/04/2018 - 23:06
Ακολουθώντας την πεπατημένη της εξίσωσης θύτη και θύματος, ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλάντενοφ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να δείξει «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και τους Παλαιστίνιους να «αποφύγουν τις τριβές» στη διάρκεια των διαδηλώσεων στα σύνορα Γάζας - Iσραήλ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ενόψει της αυριανής ημέρας όπου ο αριθμός των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί.
«Παρακολουθώ με ανησυχία τις συνεχιζόμενες ετοιμασίες και τη ρητορική για τη "Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής" αυτής της Παρασκευής στη Γάζα», δήλωσε ο Μλάντενοφ, ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
«Οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να αποφύγουν τριβές στον φράχτη της Γάζας. Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες πρέπει να επιτραπεί να πραγματοποιηθούν με ειρηνικό τρόπο. Άμαχοι, ιδιαιτέρως παιδιά, δεν πρέπει να τεθούν εκ προθέσεως σε κίνδυνο ή στο στόχαστρο με οποιονδήποτε τρόπο».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)
Πηγή φωτό: Associated Press
902
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Πηγή: CNN
Πέμπτη 05/04/2018 - 14:26
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Το υπουργείο δεν ανέφερε το όνομα του Παλαιστίνιου που υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Σίφα, στην πόλη της Γάζας, τα οποία προκλήθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επίθεση.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως ένα από τα αεροσκάφη του έθεσε στο στόχαστρο έναν ένοπλο Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα.
Ο στρατός προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν θα επιτρέψει να πληγεί η ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών και θα συνεχίσει να επιχειρεί εναντίον των τρομοκρατών που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες».
Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αύριο μετά την προσευχή της Παρασκευής σε νέες διαμαρτυρίες, με αφορμή την επέτειο της «Ημέρας της Γης». Ήδη 19 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι τραυματισθεί από την περασμένη Παρασκευή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε πως οι Παλαιστίνιοι που θα πλησιάσουν στα σύνορα θα θέσουν «τη ζωή τους σε κίνδυνο».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)
Πηγή φωτό: Associated Press
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.